Neler Yeni

Windows 10 Bilgisayara Format Atmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks
Merhaba arkadaşlar.Bugün bilgisayarıma format atacağım fakat aklıma takılan şeyler var.Bilgisayarım dizüstü orjinal Windows 10 kurulu geldi.Ayarlardan fabrika ayarlarına döndürmek format atmak ile aynı anlama gelmediğini duydum.UEFI ile atmak daha doğrudur diyorlar.Aklıma takılan bir soru var.UEFI ile Windows 10 yüklersem eski orjinal Windows sürümümden olur muyum? Bana rehber olursanız sevinirim.İyi forumlar. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok mu derdime bir çare

Son düzenleme:

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
windows oem anahtar ise o Anakart a gömülü oluyor yani sıkıntı yok.

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Sıfırlamanın format atmaktan hiçbir farkı yok. Hata vermediği sürece o şekilde yapın. Sıfırdan format atarsanız, bütün sürücüleri bulup yüklemek zorunda kalırsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfırlamanın format atmaktan hiçbir farkı yok. Hata vermediği sürece o şekilde yapın. Sıfırdan format atarsanız, bütün sürücüleri bulup yüklemek zorunda kalırsınız.
Aslında ben de öyle düşünüyorum.Sürücüler hazır geliyor sonuçta ama hep uefi öneriyolar.Neden uefi?

windows oem anahtar ise o Anakart a gömülü oluyor yani sıkıntı yok.
evet oem

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler
USB rufus programı öneriyoruz.
Hocam rufus ile ISO dosyasını flash belleğe aktarıp kuruyoruz onu biliyorum.Ama arkadaşın dediği gibi sürücüleri tek tek kurmak gerekecek.Windows 10 Home Single Language kullanıyorum.OEM keye sahibim ve kaybetmek istemiyorum açıkçası.Anakarta gömülü olduğu için sorun yok.Tek merak etttiğim şu.UEFI ile sıfırlama arasında bir fark var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Bence kafanızı uefi, gpt gibi şeylerle karıştırmayın. Bunlara ihtiyacınız olduğu zaman öğrenirsiniz. Şuan zaten ihtiyacınız yok. Sıfırlama yaparken sorun yaşarsanız, Rufus programı ile Windows 10 kurulum diski oluşturup format atarsınız. Hiçbir ayar yapmanız gerekmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks
Arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sağolun ama ortak noktada buluşamıyoruz.Ayarladan sıfırlamak ile UEFI kurmak aynı şey değil mi? UEFI olarak kurduğum zaman sürücüleri kendim yüklemem gerekecek.Buna cevap arıyorum.

Bence kafanızı uefi, gpt gibi şeylerle karıştırmayın. Bunlara ihtiyacınız olduğu zaman öğrenirsiniz.
Katılıyorum.Daha önceden UEFI ile atma deneyimim oldu.Dediğim gibi ne farkı var.Aynı şey ise direkt sıfırlayacağım.

Top Bottom