Windows 11 Arka Planda Casus Güncelleme

egeden

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba, 1 saattir hiçbir program açık olmamasına rağmen disk kullanımı %100'e çıkıyor, internetten veri geliyor ve n'olduğunu anlamak için görev yöneticisini açtığımda Windows update ve modül güncelleme işlevlerinin çalıştığını görüyorum. Kim bilir ne oluyor, ne indiriyor Microsoft bilgisayarıma? Benden izin almadan gizlice arka planda iş çevirdiğini son zamanlarda çok fazla farketmeye başladım. Bunun içeriğinin ne olduğunu tam olarak nereden bulurum? Yapay zeka ile ilgili olabilir diye düşünüyorum ve bu da tamamen casusluk demek zaten. Artık çığırından çıkan Windows'tan Linux'a geçiyorum, şuanda indiriyorum...
Konu ile ilgili bilgisi olanlardan cevap beklerim,
Sevgiler!

Ekler

• Screenshot 2026-06-17 152411.webp
    Screenshot 2026-06-17 152411.webp
    61.6 KB · Hit: 11
Merhaba, 1 saattir hiçbir program açık olmamasına rağmen disk kullanımı %100'e çıkıyor, internetten veri geliyor ve n'olduğunu anlamak için görev yöneticisini açtığımda Windows update ve modül güncelleme işlevlerinin çalıştığını görüyorum. Kim bilir ne oluyor, ne indiriyor Microsoft bilgisayarıma? Benden izin almadan gizlice arka planda iş çevirdiğini son zamanlarda çok fazla farketmeye başladım. Bunun içeriğinin ne olduğunu tam olarak nereden bulurum? Yapay zeka ile ilgili olabilir diye düşünüyorum ve bu da tamamen casusluk demek zaten. Artık çığırından çıkan Windows'tan Linux'a geçiyorum, şuanda indiriyorum...
Konu ile ilgili bilgisi olanlardan cevap beklerim,
Sevgiler!
Görev yöneticisinde neyin kullandığı gözükmüyor mu

Görünüyor, windows update çalışıyor ama halâ devam ediyor, 2 saat olacak. Otomatik güncellemeler kapalı olmasına rağmen çalışıyor. Ayarlar kendi kendine değişiyor bazen de. Merak ettiğim şey tam olarak benden izinsiz gizlice ne yükleniyor bilgisayarıma, bunu öğrenmek istiyorum. Verilerim mi çalınıyor, ne oluyor yani :)

oyun oynamayı seviyorsan Epic, steam gibi. hiç düşünme BAZZİTE os'a geç muhteşem bir linux distrosu. www.baziite.cc donanımına uygun isoyu indir kur. nvidia'da da muhteşem çalışıyor. şahsen denenmiştir.

oyun oynamayı seviyorsan Epic, steam gibi. hiç düşünme BAZZİTE os'a geç muhteşem bir linux distrosu. www.baziite.cc donanımına uygun isoyu indir kur. nvidia'da da muhteşem çalışıyor. şahsen denenmiştir.
Linux Mint en kolay kullanımı olan sistem diye belirtmiş sitesinde. Temel kullanıcı olarak yapabileceğim bir şeyse eğer Bazzite kullanmak, neden olmasın, oyuncuyum ben de. En düşük gecikme, en hızlı internet, en yüksek performans isterim tabi ki de :)

Yıllar önce apricity os ve ubuntu kullanmıştım sadece CS2 oynuyorum şu an linux ın ekran kartları ile optimizasyon ve sürücü durumu nasıl ? Arc b580 ile Windows daki kadar performanslı çalışır mı ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arc b580 ile düzgün çalışır mı yoksa nvidia ekran kartı şart mı

Geri