Xbox'ta neden az oyun çıkıyor?

kleyzx

80+
Reaksiyon skoru
55
Merhabalar dün hangi oyunu oynasam diye düşünürken hiçbir oyunun xbox tarafından olduğunu görmedim. 2022 yılında Microsoft'un iki büyük şirketi satın almıştı. Ama bu satın almanın sonucunda aldığı şirketlerin sadece eski oyunları gamepass'e geldi. Yani starfield ve forza harici yeni nesil bir oyun gelmedi. Gelse bile her zaman pc'ye çıktı ve mantık olarak artık xbox'ın exclusive bir oyunu yok. Xbox konsolları çok güçlü ama bu gücü gösterebileceği sadece iki kendi özel oyunu var. Sırf bu oyunsuzluk yüzünden artık xbox'çı tayfa kalmadı. (ucuz diye hala savunanlar var) Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Xbox özel oyun yapmıyor.Çoklu platfomlara çıkararak daha çok gelir elde ediyor.Keza ps de artık bu yolda ilerlemeye başladı.Özel oyun devri kapandı sadece nintendo sürdürüyor.Zaten olması gerekende buydu.Herkes her cihazda oyununu oynayabilmeli.Özel oyun saçma.Xbox gelecek oyunları daha yapım aşamasında.Cilalanıp servis edilecek.Gamescomda bir çoğu artık çıkış tarihi verir.

XBOX kendi oyun çıkartmıyor diye kötü değil ki ? Gamepasste küçük büyük çok iyi oyunlar var. Mesela geçenlerde DIABLO gelmişti. Bazı özel oyunları çıktığı gün bile getirdiği oluyor.

Ayrıca "oyunsuzluk yüzünden xbox tayfası kalmadı" cümlesi de altı boş bir cümle. Konsollardan gamepass alanları geçtim, PC'den bile gamepass alıp deli gibi oyun oynayanlar var. Adam günde 2 - 3 oyun bitiriyor bu sayede.

Merhabalar dün hangi oyunu oynasam diye düşünürken hiçbir oyunun xbox tarafından olduğunu görmedim. 2022 yılında Microsoft'un iki büyük şirketi satın almıştı. Ama bu satın almanın sonucunda aldığı şirketlerin sadece eski oyunları gamepass'e geldi. Yani starfield ve forza harici yeni nesil bir oyun gelmedi. Gelse bile her zaman pc'ye çıktı ve mantık olarak artık xbox'ın exclusive bir oyunu yok. Xbox konsolları çok güçlü ama bu gücü gösterebileceği sadece iki kendi özel oyunu var. Sırf bu oyunsuzluk yüzünden artık xbox'çı tayfa kalmadı. (ucuz diye hala savunanlar var) Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Xbox, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinden çekildi zaten. Geçen sene fiziki oyun bölümünü tamamen kapattı ama ardından diskli sürüm modeller çıkarttı. Satın aldığı stüdyoları aynı şekilde kapattı. Bu markanın konsol pazarında hâlâ var olma sebebi mali gücü. Yoksa en az üç kere batmıştı.

XBOX kendi oyun çıkartmıyor diye kötü değil ki ? Gamepasste küçük büyük çok iyi oyunlar var. Mesela geçenlerde DIABLO gelmişti. Bazı özel oyunları çıktığı gün bile getirdiği oluyor.

Ayrıca "oyunsuzluk yüzünden xbox tayfası kalmadı" cümlesi de altı boş bir cümle. Konsollardan gamepass alanları geçtim, PC'den bile gamepass alıp deli gibi oyun oynayanlar var. Adam günde 2 - 3 oyun bitiriyor bu sayede.
Hocam geçen senenin satış rakamlarına bakarsak xbox 8 senelik switch'ten bile geride kalıyor ve bunun ana sorunu yeni oyunların neredeyse çıkmaması değil mi yani? Evet gamepass diye bir gerçek var ama insanlar YENİ NESİL konsolları YENİ NESİL OYUNLAR için alıyor. Yani yeni nesil bir konsolda (5 senelik) taş çatlasın 5 tane oyun var. Ve bu oyunların ps exclusive oyunları kadar iyi olduklarını düşünmüyorum. Ama maalesef xbox'taki exclusive oyun sayısı çok az ve artık insanlar bütçeleri yettiği için xbox alıyor. Ben şu zamana kadar xbox özel oyunları için xbox alan görmedim.

Hocam geçen senenin satış rakamlarına bakarsak xbox 8 senelik switch'ten bile geride kalıyor ve bunun ana sorunu yeni oyunların neredeyse çıkmaması değil mi yani? Evet gamepass diye bir gerçek var ama insanlar YENİ NESİL konsolları YENİ NESİL OYUNLAR için alıyor. Yani yeni nesil bir konsolda (5 senelik) taş çatlasın 5 tane oyun var. Ve bu oyunların ps exclusive oyunları kadar iyi olduklarını düşünmüyorum. Ama maalesef xbox'taki exclusive oyun sayısı çok az ve artık insanlar bütçeleri yettiği için xbox alıyor. Ben şu zamana kadar xbox özel oyunları için xbox alan görmedim.

Artık Xbox'a ikici el dışında bütçe de yetmez. Series X, PS5 Pro fiyatına denk gelmiş.

XBOX Kötü bir konsol ki zaten ? Yani performans olarak olağanüstü bir şey vermedi, fiyatına oranla sunduğu çok büyük bir şey yoktu.
XBOX Series X Almak yerine PC Topladı millet. Aynı veya daha güçlü bir şeyler aldılar, üstüne gamepass çaktılar iş bitti.

PS oyunlarına bak, ne kadar özel olarak çıksa da bir yerden sonra pc'ye geldi. Şuan oyun tarihinin en çok beklenen oyunu her halde GTA 6, onu da erken oynamak için ps alıcak millet. Üstelik performans endişesi var herkesde. PS5 Pro fiyatına daha güçlü bi pc dizebilir misin, belki ama ona özel gelecek oyunu, aynı anda pc'de alıp oynayamayacaksın. Fakat sorun mu değil, 6 ay - 1 yıl içerisinde PC'ye gelecek. Her oyun için bu böyle değil ama geliyor sonuçta.

Microsoft gamepass birinci parti firmaların oyunlarını ilk günden gamepass ultimate üyelerine veriyor. Bence gamepass ilk gün bedava verdiği oyunlar özenilmemiş kalitesiz çıkıyor. Starfield, redfall gibi kalitesiz oyunlarda buna örnektir. Tabi bu bahsettiğim birinci parti oyunlar içindir. Ve Microsoft'un amacı gamepass satmak ve rakip konsolları oyunları getirerek daha fazla satış yapmaya başladı. Ben PS5 aldım ve oldukça memnunum. Zaten birçok oyunda düz ps5 bile Xbox series X'den daha iyi performans gösteriyor. Üstelik düz ps5 Xbox series x den birazcık donanım olarak geride ona rağmen daha iyi performans gösteriyor. Fable,gears of war a day de Microsoft bu oyunlarıda PS5 çıkartacaktır. Microsoft bu nesil kaliteli olma ihtimali olan oyun perfect dark iptal ederek hata yaptı ve 2020 yılında kurduğu the Initiative firmasınıda bu sene kapattı. Fakat bu yeni nesil her iki konsol durumunda ise iyi geçmiyor. yinede Sony büyük bütçeli oyun çıkartıyor. Sony'e eleştirim ise çok multiplayer odaklı oyun çıkartmaya çalışması ve birinci parti firmalara bazı online oyun yaptırmaya çalışması ve hikaye odaklı büyük bütçeli oyunlara bu nesil az önem vermeye başladı gibi, neyse umarım Sony ve Microsoft bu iki firma akıllanır da bundan sonraki yeni nesilde rekabet artarda, kaliteli oyunlara doyacağımız nesil olur.

Son düzenleme:
Özel oyun tamamen saçmalık çünkü şirket para kazanma strateji ne geçti o yüzden yapılmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,896
Üyeler
184,697
Son üye
sinanharputt
Geri