Şu an arada kaldığım için sizden fikir almak istiyorum. Güncel olarak elimde bir adet Asus Tuf 4060 var. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Ancak taşıması zorladığı için farklı bir laptop almayı düşünüyorum. Mac mi Windows mu almalıyım bunun kararını veremedim. Şu ana kadar hep Windows kullandım o yüzden Mac nasıl olur tam bilemiyorum. Genel olarak uygulamaların uyumluluğu çok sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Mac alırsam pro mu air mi almalıyım ? Air yeterli midir? Windows tarafında da gözüme Asus Zenbook Duo çarptı ama o da taşınabilirlik açısından şu anki cihazımdan çok farklı değil ama çift ekran olması ilgimi çekti. Bütçem tam net değil ama yeterli gelecek minimum fiyat tercihim olur. Fikirlerinizi bekliyorum.
Şu an arada kaldığım için sizden fikir almak istiyorum. Güncel olarak elimde bir adet Asus Tuf 4060 var. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Ancak taşıması zorladığı için farklı bir laptop almayı düşünüyorum. Mac mi Windows mu almalıyım bunun kararını veremedim. Şu ana kadar hep Windows kullandım o yüzden Mac nasıl olur tam bilemiyorum. Genel olarak uygulamaların uyumluluğu çok sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Mac alırsam pro mu air mi almalıyım ? Air yeterli midir? Windows tarafında da gözüme Asus Zenbook Duo çarptı ama o da taşınabilirlik açısından şu anki cihazımdan çok farklı değil ama çift ekran olması ilgimi çekti. Bütçem tam net değil ama yeterli gelecek minimum fiyat tercihim olur. Fikirlerinizi bekliyorum.
v6 motor için windows alabilirsin güzel zevk verir yada ben hızlı öfkeli hayranı değilim ve prize bağlı yaşamayı sevmiyorum diyorsan mac en iyi seçenek. apple ram olarak daha verimli yani düşük ram die olamaazz demene gerek yok. ama yapay zeka ve görsele dayalı alana yöneleceksen pc eng. de ekran kartlı bir windows al yoksa her alanda en iyi seçenek apple dır. adamlar zaten oyun için değil ofis ve iş pc si yapmış uzun süre giden batarya , sessiz ve ince tasarım , verimlilik... sadece linuxta zorluk çekersin de sıkıntı olmaz.
v6 motor için windows alabilirsin güzel zevk verir yada ben hızlı öfkeli hayranı değilim ve prize bağlı yaşamayı sevmiyorum diyorsan mac en iyi seçenek. apple ram olarak daha verimli yani düşük ram die olamaazz demene gerek yok. ama yapay zeka ve görsele dayalı alana yöneleceksen pc eng. de ekran kartlı bir windows al yoksa her alanda en iyi seçenek apple dır. adamlar zaten oyun için değil ofis ve iş pc si yapmış uzun süre giden batarya , sessiz ve ince tasarım , verimlilik... sadece linuxta zorluk çekersin de sıkıntı olmaz.
Elindekini satmadan alacaksan MacBook Air M4 baz model al geç işini görür. Hem çok rahat taşınıyor hem aşırı iyi bir pil ömrü var. Oyun oynamak ya da ağır GPU gücü isteyen işler işin yine Asus Tufu kullanırsın.
Windows ile kıyaslarken sadece Trackpad denen şey bile çok ciddi fark ediyor Windows cihazları mouse olmadan kullanmakta zorlanıyordum şuan bayadır mouse bile bağlamadım komple Trackpad ile kullanıyorum MacBook’u.
Mac Tavisye Etmem olurda ilerde bir ise girersen Al Suan elindek ipc fazlasiyla yeterde artar yazilimi ve bilgisyar bolumu Oyle aman aman bir sistem falan istemiyor hatta dusundugunden de az istiyor iyi bir islmeci ve minimum 16gb ram ogrencilik doneminde fazlasiyla yeter
Ilerde bir isee girersen O zaman yeni laptop al bence Hem o zamana kadar windows Laptoplarda Sarj sorunu cozulur diye dusunuyorum baya iylestiriliyor su siralar cunku yani bana kalirsa windowsun tek eksisi zaten Sarj suresi Onu halletilermi al kullan devam et
Ayrica AMD bi Ara RTX 4070 Super gucunde falan islemci cikariyordu ve 60 veya 115W ti yanlis hatirlamiyorsam 60W olmasi lazim Yani bu demek oluyor ki Ekran karti olmadigi icin sogutma bloklari ve ekran karti yuvasi dahada acilacak bu sayede dahada incelebilir ve o bosluklar Batarya ile doldurulabilir ve ekran karti vs. olmnadigi icin guc tuketimide 2 kat artar nerdeyse vs..
Ozet:
Elindekini kullanmaya devam et sen uniyi bitirip ise girince Yeni cikan teknolojileri goz onune alarak alirsin Yeni bir tane Suan gereksiz