Neler Yeni

Yazılıma Nerden Başlamalıyım ?

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,577
İsim
Taha yücel
ben c# ile başladım udemy diye bir siteden ama okulda pyhton öğreniyoruz c# ile başlamak doğrumu bir yazılımcı arkadaş bana öyle demişti ama okulda pyhton ile başlıcaz

1 haftadır c# öğrenmeye başladım

bide ekstra olarak yazılım öğrenmek için nerden dinlemeliyim öneriniz varsa

En İyi Cevap
Öncelikle yazılımın hangi dalından ilerleyeceğinize karar vermelisiniz.
Seçenekler;
  • Web Tasarım.
  • Mobil uygulama.
  • Veri Tabanı ve programcılığı
  • Oyun geliştirme.
Bunlardan birini seçmeniz ve o dala odaklanmanız gerekmektedir. Ancak eğitim sistemimizde şöyle güzel bir temel bulunuyor, öğrenciler dallara ayrılmadan zorunlu olarak C# öğretiliyor. Bu C# adındaki dil her türlü programlama mantığını algoritma mantığını size aşılıyor ve ilerde öğreneceğiniz dillere katkısı oluyor. Ben şahsen C# öğrenerek başladım ve ardından Web tasarıma yönelmiştim. Size de aynısını tavsiye edebilirim.

Eğer yardımcı olabildiysem ; Rapor > En iyi cevap şeklinde bildirirseniz sevinirim iyi forumlar...

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
eğer yazılımın temelini bilmiyorsanız pyhton başlamak için en iyi dil olacaktır. ama yazılımın temelini biliyorsanız istediğiniz dilden başlayabilirsiniz

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Okulunuzda ari bir klup olarak mi vardi? Yoksa direk ders olarak mi var?

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Seçenekler;
  • Web Tasarım.
  • Mobil uygulama.
  • Veri Tabanı ve programcılığı
  • Oyun geliştirme.
Bunlardan birini seçmeniz ve o dala odaklanmanız gerekmektedir. Ancak eğitim sistemimizde şöyle güzel bir temel bulunuyor, öğrenciler dallara ayrılmadan zorunlu olarak C# öğretiliyor. Bu C# adındaki dil her türlü programlama mantığını algoritma mantığını size aşılıyor ve ilerde öğreneceğiniz dillere katkısı oluyor. Ben şahsen C# öğrenerek başladım ve ardından Web tasarıma yönelmiştim. Size de aynısını tavsiye edebilirim.

Eğer yardımcı olabildiysem ; Rapor > En iyi cevap şeklinde bildirirseniz sevinirim iyi forumlar.

Oyun geliştirmek için şuan günümüzde çoğunlukla kullanılan diller şunlardır;
  • C#
  • Lua
  • Java
  • Python
Başlangıç seviyesinde yapılabilecek projelere önerilerim;
  • Hesap Makinesi
  • Not defteri
  • Tic Toc oyunu
  • Müzik çalar

En İyi Cevap

Osmans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Osman Süha Baykız.
Bende yeni başladım pythondan başladım şuanlık güzel gidiyo c# zor diye biliyorum python öğrendikten sknra geç benxe

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,577
İsim
Taha yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Seçenekler;

Eğer yardımcı olabildiysem ; Rapor > En iyi cevap şeklinde bildirirseniz sevinirim iyi forumlar.

eyw knk raporlıcam çok açıklayıcı olmuş yani c# ile başlamamın iyi bir katkısı var bende shifdelete deki bir yazılımcı adam videoda c# ile başlamımızı önermişti ordan başladım :D

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
önemli olan yazılımın mantığını kavramak lazım temeli attıktan sonra gerisi öğrenmek 1 haftayı alır örnek veriyorum sen java biliyorsun 1 haftada python öğrenirsin çünküü ikisi de oop(object-oriented programing) diller oldukları için sadece öğrenmen gereken bir iki syntax oluyor bunları da bilince zaten öğrenmiş oluyorsun . yani sonuç olarak hangisinden başladığının farkı yok okulla birlikte gidebilirsin hangisi daha kolayına gidiyorsa. .

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
eyw knk raporlıcam çok açıklayıcı olmuş yani c# ile başlamamın iyi bir katkısı var bende shifdelete deki bir yazılımcı adam videoda c# ile başlamımızı önermişti ordan başladım :D
C# ile başlamak sizi bir adım öne atıcaktır. Çünkü C# ile kod yazarken çoğu temeli öğreniyorsunuz ve diğer diller de genellikle birbirine benzedikleri için zorluk çekmezsiniz.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hangi alana ilgi duyuyorsan ordan başla web tasarım istiyorsan hmtl,css,js yapay zeka makine öğrenme vb ise python araya c# da atabilirsin ama c# biraz daha zordur kütüphane bakımından kısıtlı python örn çok geniş bir kütüphanesi var çoğu şeyi kütüphaneden çekip uğraşmak zorundan kalmıyorsun.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,577
İsim
Taha yücel
Seçenekler;

knk web tasarımı olan biri veri tabanı programcısı ne yapıyor ne işi yapıyor bunları çok araştırmadım kısaca bahsede bilirmisin rica etsem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,716
Üyeler
162,050
Son üye
kutysuwa
Top Bottom