Yazılımda Alan Seçme

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
567
Herkese merhabalar!
Yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum ve ilk olarak alan seçmek istiyorum ama çok ikilemdeyim.
Bir yanım "Ya robotik kodlama öğrensem havalı havalı projeler yapsam çok iyi olur." derken bir yanım da "Ya en iyisi kendi oyunumu yapayım çok daha iyi olur." diyiyor.
Ama sonra başka dallar da olduğunu hatırlıyor ve başka başka hayallere giriyorum. Sizce bana uygunu ne?
Not: İlerde işi kaptığım zaman iki üç alana daha geçmeyi planlıyorum ama şimdilik başlangıç olarak tek bir tane.

Başlangıç olarak algoritma eğitimi alabilirsin. Algoritma eğitiminin sonunda hala alanına karar veremediysen Python da oop konusuna kadar öğrenebilirsin. Artık bu seviyeden sonra da karar vereceğini düşünüyorum. Kendi alanını kendin bulmalısın.

Başlangıçta kodlama temeli için python öğrenmeni tavsiye ederim diğerlerine nispeten daha kolay bence. Bunu öğrenirken alanına karar verirsin diye tahmin ediyorum.

Hepsini yapabilirsin, niyet para kazanmak ise meslek edineceğin alan hangisi ise onda uzmanlaşırsın.

Herkese merhabalar!
Yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum ve ilk olarak alan seçmek istiyorum ama çok ikilemdeyim.
Bir yanım "Ya robotik kodlama öğrensem havalı havalı projeler yapsam çok iyi olur." derken bir yanım da "Ya en iyisi kendi oyunumu yapayım çok daha iyi olur." diyiyor.
Ama sonra başka dallar da olduğunu hatırlıyor ve başka başka hayallere giriyorum. Sizce bana uygunu ne?
Not: İlerde işi kaptığım zaman iki üç alana daha geçmeyi planlıyorum ama şimdilik başlangıç olarak tek bir tane.
robotik kodlama öğrenirsen biraz daha nadir olan bir dal olduğu için daha rahat iş bulursun vs.

Geri