Neler Yeni

Çözüldü✓ Yeni bilgisayarda işlemci 100 derece ısınıyor

emnksc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin Keşci
Merhaba,
Dün yeni aldığım parçalarla bilgisayar montajı yaptım. Bir süre kullandıktan sonra işlemcinin 100 derecede çalıştığını farkettim. İşlemcinin kullanımı %5 olmasına rağmen sürekli
100 dereceye çıkıp 75 dereceye düşüyor. İşlemciyle soğutucu acaba temas etmiyor mu diye düşünüp soğutucuyu çıkardım. Termal macun soğutucuya da bulaşmış yani temas ediyor.
Tekrar taktım ama düzelmedi. Bu akşam bios güncellemesi ve birkaç bios ayarı yapacağım. Sizce sorun düzelecek mi yoksa soğutucuyla ilgili bir sorun mu?

İşlemci soğutucum Aerocool Cylon 4F. İşlemcim Ryzen 5 9600X

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, Ekran kartı, Overclock, Undervolt
Soğutucun soketini desteklemiyor :confused:. Bunda dolayı gerekli temas olmuyordur büyük ihtimalle bu şekilde kullanmamalısın
Mesaj otomatik birleştirildi:

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Vahit Sarıkaya
Hocam zaten o işlemci güçlü ve ısınıyor. En azından çift fanlı sağlam bir kule tipi kullanmak daha mantıklı olacaktır.

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ali nyx
am5 desteklemiyor ise tam temas olmuyor olabilir 9000 serisi 7000 den daha az ısınıyor ama yinede tam uymuyorsa kurtarmıyor olabilir Peerlees assassin 120 alabilirsiniz soğutucu değiştirirseniz, onun dışında biostaki boost ayarlarını kapatarak deneyin, am5 anakartım olmadığı için tam ayar ismi veremiyorum

emnksc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin Keşci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutucun soketini desteklemiyor :confused:. Bunda dolayı gerekli temas olmuyordur büyük ihtimalle bu şekilde kullanmamalısın

Kendi sitesinde AM5 desteklediğini görüyorum. Büyük ihtimalle AM4 zamanında üretildiği için o siteye eklememişerdir.

am5 desteklemiyor ise tam temas olmuyor olabilir 9000 serisi 7000 den daha az ısınıyor ama yinede tam uymuyorsa kurtarmıyor olabilir Peerlees assassin 120 alabilirsiniz soğutucu değiştirirseniz, onun dışında biostaki boost ayarlarını kapatarak deneyin, am5 anakartım olmadığı için tam ayar ismi veremiyorum
Evet anakart ayarları işe yaramazsa peerlees assassin veya phantom spirit alıp deneyeceğim.

Destekliyor mu desteklemiyor mu anlamadım. Yani bazı paketlerde desteklerken bazılarında desteklemiyor muymuş. Akşam kutusunu kontrol edeceğim.
1742801350642.png

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, Ekran kartı, Overclock, Undervolt
Kendi sitesinde AM5 desteklediğini görüyorum. Büyük ihtimalle AM4 zamanında üretildiği için o siteye eklememişerdir.

Evet anakart ayarları işe yaramazsa peerlees assassin veya phantom spirit alıp deneyeceğim.

Destekliyor mu desteklemiyor mu anlamadım. Yani bazı paketlerde desteklerken bazılarında desteklemiyor muymuş. Akşam kutusunu kontrol edeceğim.
Alıntıyı görüntüle
Kendi sitesinde yazıyorsa daha doğrudur pazarama ve epeye bakmıştım ben. Boştayken bu sıcaklıklar temasızlıktan başka bir şey gelmiyor aklıma

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ali nyx

Alıntıyı görüntüle
demek istediği "sahip olduğunuz versiyonunun destekleyip desteklemediğini öğrenmek için kutuda yazan desteklenen braketlere bakın"

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Vahit Sarıkaya
Hocam destekliyor olsa bile çok küçük geldi bu soğutucu gözüme. Birde tek fanlı

emnksc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin Keşci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben uyumlu olmadığına ikna oldum. Zaten bir parçası videolarda gördüğümden farklıydı ve benim anakartımla uyumlu değildi. Ben de o parçayı kullanmadan devam etmiştim. Parçanın görselini ekliyorum.

1742803359382.png
1742803493870.png

Akşam Phantom Spirit ile deneyip son durumu buraya yazarım Cevap veren herkese teşekkürler.

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ali nyx

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
852
İsim
Fatih Ayhan
Soğutucun am5 destekliyor zaten am4 destekleyen her soğutucu am5 de destekler amd soğutucu desteğini devam ettirdi. Sorun soket uyumsuzluğu değil. Termal macun soğutucuya bulaşmış olsa bile bu sağlam bir şekilde oturduğunu göstermez. Soğutucunun montaj videosunu izleyip düzgün bir şekilde montajladığına emin ol. Soğutucu işlemciye sağlam bir şekilde bastırsın/otursun iyice. Bunların hepsinden emin olduktan sonra dene. Bu soğutucu ile 100 dereceye çıkması imkansız boşta. Montajda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Ya da soğutucunun altındaki jelatini çıkarmayı unuttun.

Top Bottom