Yeni Sistem Kurulumunda Güç Girişi Sorunu

Reaksiyon skoru
15
Selam dostlar cuma gecesi aldığım sistem dün geldi , normalde her zamanki gibi sistemi kurmaya çalıştım, normalde test edip gönderiyorlar sözde sistemleri, bana gelen sistemin ekran kartına girecek olan 3 adet anakarta girecek olan 1 adet 8 pin güç girişi olması lazım , anakarta hangisini takarsam takayım ekran kartına 3. Girişi yetiştiremiyorum, güç girişleri her türlü kısa kalıyor, 1 saat uğraştım 2 girişle görüntü bir türlü gelmedi, her şeyi kontrol ettim en son internet cafeciden destek almaya çalıştım oda anakartın bozuk git iade et diyince aklıma geldi anakarttan görüntü almayı denedim Windows açıldı, ekran kartından görüntü alamıyorum , 3 güç girişinin hepsini takmak gerekiyor sanırım, incehesap a destek kaydı açtım, yaptığım bir hata varmı nasıl bir yol ile ilerlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim i, sistemi ve son durumu görsel olarak ekliyorum,

Ekler

• IMG_0379.png
    IMG_0379.png
    408.2 KB · Hit: 131
  • IMG_0373.jpeg
    IMG_0373.jpeg
    4 MB · Hit: 40
  • FC94CDAD-0661-4396-A565-9CF9A2ACA7EE.jpeg
    FC94CDAD-0661-4396-A565-9CF9A2ACA7EE.jpeg
    1.3 MB · Hit: 125
Selam dostlar cuma gecesi aldığım sistem dün geldi , normalde her zamanki gibi sistemi kurmaya çalıştım, normalde test edip gönderiyorlar sözde sistemleri, bana gelen sistemin ekran kartına girecek olan 3 adet anakarta girecek olan 1 adet 8 pin güç girişi olması lazım , anakarta hangisini takarsam takayım ekran kartına 3. Girişi yetiştiremiyorum, güç girişleri her türlü kısa kalıyor, 1 saat uğraştım 2 girişle görüntü bir türlü gelmedi, her şeyi kontrol ettim en son internet cafeciden destek almaya çalıştım oda anakartın bozuk git iade et diyince aklıma geldi anakarttan görüntü almayı denedim Windows açıldı, ekran kartından görüntü alamıyorum , 3 güç girişinin hepsini takmak gerekiyor sanırım, incehesap a destek kaydı açtım, yaptığım bir hata varmı nasıl bir yol ile ilerlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim i, sistemi ve son durumu görsel olarak ekliyorum,
Hocam ekran kartına girecek olan 3 tane pcı güç kablosunun boyumu yetmiyor

Bi tane raiser al veya sleeve kablo al. Qpde phanteks extension diye geçiyor

Ekler

• IMG_0376.png
    IMG_0376.png
    1.1 MB · Hit: 28
Bir tanesi yetişmiyor hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir tane şöyle çoğaltıcı alsam olmaz mı ki
incehesapa ulaş böyle bir durumda yardımcı olacaklardır sonuçta bu bir hazır sistem ve tak çalıştır olarak göndermek zorundalar bilgisayarcı yalan sıkmış

Hocam buradan baktığımda psunun 2x 4 adet 6+2 pin kablosu olduğunu görüyorum.

1 adet kablonun 2x 6+2 pin bağlantısını yapmışsınız. Normalde 60 cm her türlü yetişmesi gerekiyor, eğer kabloya uzak bir rota çizmiyorsanız. Websitesine göre diğer 2'ye ayrılan 6+2 pin kablonuzun da olması lazım. O kablonun 2. 6+2 pini daha da uzak mesafelere gidebilir.

Örnek fotoğraf
1744789708851.png

Emin olmak için kabloların fotoğrafını da atabilir misiniz?

Kanka kasanın bir sürü deliği var yakın delikten geçir o kabloyu uzaktan geçiriyorsan eğer yetişmez tabii.

Kanka şu öndeki fanları olduğu delik var ya ordan geçir. Bak sen arkadan geçirmişsin o yüzden kablo yetişmiyor olabilir.

Kanka kasanın bir sürü deliği var yakın delikten geçir o kabloyu uzaktan geçiriyorsan eğer yetişmez tabii.

Kanka şu öndeki fanları olduğu delik var ya ordan geçir. Bak sen arkadan geçirmişsin o yüzden kablo yetişmiyor olabilir.
Kanka montajı incehesap çalışanları yaptı

Hocam buradan baktığımda psunun 2x 4 adet 6+2 pin kablosu olduğunu görüyorum.

1 adet kablonun 2x 6+2 pin bağlantısını yapmışsınız. Normalde 60 cm her türlü yetişmesi gerekiyor, eğer kabloya uzak bir rota çizmiyorsanız. Websitesine göre diğer 2'ye ayrılan 6+2 pin kablonuzun da olması lazım. O kablonun 2. 6+2 pini daha da uzak mesafelere gidebilir.

Örnek fotoğraf
Alıntıyı görüntüle

Emin olmak için kabloların fotoğrafını da atabilir misiniz?
Şuan işteyim elimdeki en net görsel

Aga sen arka kapağı açmadın mı kasanın? Orayı aç belki kablo kıvrılıp sıkışmıştır. O yüzden yetişemiyordur bence. Bir de yukarıdaki arkadaşın dediği 2. Kabloyu uzat. O daha uzun çünkü.
Eve geçince bir kontrol edeyim

Son düzenleme:
Şuan işteyim elimdeki en net görsel

Eve geçince bir kontrol edeyim
Yanlış görmediysem sol tarafta 2x 6+2 pin kablonun 1x 6+2 pin kısmı kasadaki deliklerden birine takılmış olabilir.

Ayrıca ekran kartınızın vida montajı hatalı gözüküyor. Bütün vidaların hepsini ekran kartının üzerinde kalacak şekilde sıkmanız gerekiyor.

İlk fotoğrafa da şimdi baktım, ekran kartı düz değil öne doğru eğik duruyor. Umarım pcie slotuna veya kartın girişine zarar gelmemiştir. Acil olarak düzeltmelisiniz.

Son düzenleme:
Bu psular patlıyor bu arada

Yanlış görmediysem sol tarafta 2x 6+2 pin kablonun 1x 6+2 pin kısmı kasadaki deliklerden birine takılmış olabilir.

Ayrıca ekran kartınızın vida montajı hatalı gözüküyor. Bütün vidaların hepsini ekran kartının üzerinde kalacak şekilde sıkmanız gerekiyor.

İlk fotoğrafa da şimdi baktım, ekran kartı düz değil öne doğru eğik duruyor. Umarım pcie slotuna veya kartın girişine zarar gelmemiştir. Acil olarak düzeltmelisiniz.
Deneme yaptığım için vida atmamıştım şuan vida atılı hocam, psu girişleri tam olarak nasıl olmalı onu anlamadım , 4 kablo var 2 si uzun 2 si kısa dikkat etmeden taktım ben 2 tanesini , normalde 2 tane yetiyor mu buna 3 tane takmak zorundamıyız ondan da emin olamadım . Zarar görmemiştir herhalde 3 tane ekran kartı slotu vardı ekran kartında ikisini denedim ayrı ayrı.

Geri