Dandelion
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 217
- İsim
- Yusuf
- cik_cik_cikk
- Steam
- YusufBeyN
Herkese iyi forumlar. TYT 31 NET, AYT 26 NET ile bu sene mezuna kaldım. Netlerin bu kadar düşük olmasının sebebi kötü olduğunu bilsem bile yüksek lgs puanımla tercih ettiğim okulda 9. sınıfın ilk dönemi hariç ders görmemiş olmam. 4 senedir ders görmeden hiçbir konuyu 1 kere bile dinlememiştim. Bu sene çalışmaya başladım Sabah 8 de uyanıp 9'a kadar paragraf çözüyorum (Paragraflar full doğru hiç sıkıntı yok) Daha sonra saat 10'dan 17'e kadar çalışıp spora gidiyordum ancak bu süre yetmiyor. Mesela Rüştü hocanın Türkçe kampında 36. güne geldim bir videoyu izleyip o günün ek testleri + soru bankasındaki soruları çözmem aşağı yukarı 3-4 saat sürüyor. Bu arada yavaş soru çözen biri de değilimdir mesela çoğu paragraf sorusunu 1 dakikadan kısa sürede çözüyorum. Ancak bu dersler uzayınca diğer derslere çalışmaya vakit kalmıyor ne yapmalıyım? Kafamda şöyle bir şey var sabah 7 de kalkıp 7.30 da paragraf çözmeye başlarım yarım saatte biter (Günde 30 soru çözüyorum paragraftan) 9 da spora giderim 11 de eve dönüp banyo yapıp kütüphaneye geçerim. Öğlen 12 den akşam 22-23'e kadar çalışmayı düşünüyorum. Çünkü böyle giderse bırakın AYT'yi, TYT konuları bile yetişmeyecek. TYT konularını bitirip mi AYT geçeyim yoksa ikisini birlikte mi götüreyim? Çünkü TYT'nin ilerideki konuları ve AYT konularını okulda ucundan gördük demiyorum bakın hiç ders işlemedik AYT bilgim tamamen 0. Buna rağmen yapabilirsem sayısal bir bölüm kazanmak istiyorum. TYT'de sosyal derslerinin kamplarını izleyeyim mi yoksa sürekli branş denemeleri çözüp oradan mı öğrenmeye çalışayım? Bazıları sadece deneme çözsen yeter diyor ancak ben konuları hiç bilmiyorum.