Neler Yeni

Yurtdışı iPhone IMEI Hk.

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
Merhaba iyi forumlar.

Birkaç yıl önce yurtdışına çıkıp iphone 12 almıştım kendi pasaportuma kayıt ettirip kullanıyordum.
Şimdi yurtdışından 14 pro max alıp pasaport kaydı yapacağım ve diğer telefonu satmak istiyorum.

Sorum şu yeni telefona imei kaydı yaptırdığımda önceki iphone 12'nin imei silinir mi alıcısının tekrar pasaport kaydı yaptırması gerekir mi?

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,521
İsim
Oğuz Oğuz
Merhaba iyi forumlar.

Birkaç yıl önce yurtdışına çıkıp iphone 12 almıştım kendi pasaportuma kayıt ettirip kullanıyordum.
Şimdi yurtdışından 14 pro max alıp pasaport kaydı yapacağım ve diğer telefonu satmak istiyorum.

Sorum şu yeni telefona imei kaydı yaptırdığımda önceki iphone 12'nin imei silinir mi alıcısının tekrar pasaport kaydı yaptırması gerekir mi?
Kayıt ettikten sonra 3 sene geçtiyse yeni telefon kayıt edip satabilirsin.

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kayıt ettikten sonra 3 sene geçtiyse yeni telefon kayıt edip satabilirsin.
3 yıl dolmadan kayıt edilmiyor diye biliyorum zaten. Dolduysa yeni telefonu kayıt ettirdiğimde eski telefonun imei kaybolmaz değil mi?

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
Instagram
7emrek
Diğer telefon kayıt dışına düşeceğinden alan kişinin son 6 ay içerisinde yurt dışına çıktı ise kendi üstüne alması lazım telefonu.
Aksi takdirde eğer alan kişi yurt dışına çıkmadıysa 120 gün sonra kullanılamaz hale geliyordu sanırım.

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
Diğer telefon kayıt dışına düşeceğinden alan kişinin son 6 ay içerisinde yurt dışına çıktı ise kendi üstüne alması lazım telefonu.
Aksi takdirde eğer alan kişi yurt dışına çıkmadıysa 120 gün sonra kullanılamaz hale geliyordu sanırım.
3 yıl dolduysa genede kayıt düşüne düşer mi peki?

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
Instagram
7emrek
3 yıl dolduysa genede kayıt düşüne düşer mi peki?
Benim bildiğim bir kişinin üstüne 2 telefon kayıt olmaması (IMEI yönünden).
Yani siz yeni bir telefonu getirip üstünüze alacağınız zaman mantıken onun Kayıt'ı üstünüzden düşecektir.
Yine de @şahin doğan hocam daha bilgili bu konuda o yardımcı olur size.

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
Benim bildiğim bir kişinin üstüne 2 telefon kayıt olmaması (IMEI yönünden).
Yani siz yeni bir telefonu getirip üstünüze alacağınız zaman mantıken onun Kayıt'ı üstünüzden düşecektir.
Yine de @şahin doğan hocam daha bilgili bu konuda o yardımcı olur size.
3 yıl sonra yeni hak doğuyor diye biliyorum bende. O yüzden benim gelecek ocak 2024 itibari ile 3 yıl olacak ama bu sorun kafama takıldı.

şahin doğan

80+ Platinum
Merhaba iyi forumlar.

iPhone 12'yi 2 yıldan uzun bir süre önce kayıt ettiyseniz 14 Pro Max'i tekrar kayıt edebilirsiniz. Eğer 2 yılı geçmediyse 14 Pro Max'i aynı pasaporta kayıt edemezsiniz diye biliyorum.
12'yi 3 yıldan önce satamazsınız veya satacaksanız da alacak kişi 3. yılı dolana kadar sizin adınıza olan hat ile kullanmak zorunda.

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
iPhone 12'yi 2 yıldan uzun bir süre önce kayıt ettiyseniz 14 Pro Max'i tekrar kayıt edebilirsiniz. Eğer 2 yılı geçmediyse 14 Pro Max'i aynı pasaporta kayıt edemezsiniz diye biliyorum.
12'yi 3 yıldan önce satamazsınız veya satacaksanız da alacak kişi 3. yılı dolana kadar sizin adınıza olan hat ile kullanmak zorunda.
Süreyi doldurma konusunda bir problem yok. Sadece iphone 12 değilde iphone 8 diyelim kaç sene olmuş çıkalı o telefonu zamanında kayıt ettirdiysem pasaportuma, yıllar sonra yeni kayıt ettirdiğim telefon yüzünden eski telefonun imei düşer mi sorum bu tam olarak.

şahin doğan

80+ Platinum
Süreyi doldurma konusunda bir problem yok. Sadece iphone 12 değilde iphone 8 diyelim kaç sene olmuş çıkalı o telefonu zamanında kayıt ettirdiysem pasaportuma, yıllar sonra yeni kayıt ettirdiğim telefon yüzünden eski telefonun imei düşer mi sorum bu tam olarak.
3 Yılı geçince düşmüyor diye biliyorum ama %100 emin değilim.

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
C.S.
3 yıl dolmadan kayıt edilmiyor diye biliyorum zaten. Dolduysa yeni telefonu kayıt ettirdiğimde eski telefonun imei kaybolmaz değil mi?
Kaybolmaz. O telefonla artık her türlü şeyin yapılabileceği hale gelir, basit anlatımla imei kaydetmek, devletin o telefonu size zimmetlemesi veya rehin vermesi gibi düşünülebilir. 3 yıl geçince zimmet ortadan kalkıyor ve telefon sizin oluyor. Siz de istediğinizi yapabilirsiniz artık. Ancak 10 yıl sonra bile e devletten sorgulasanız, zamanında o telefonu sizin kaydettiğiniz bilgisi çıkar ki o da önemli değil.
Yani imei kaybolmaz. Misal ben 2007’de kıbrıstan nokia 1112 almıştım. E devletten sorguladığımda halen imeisini görebiliyorum. Ancak telefon aktif mi onu göremiyorum ki o da umrumda değil.

Top Bottom