İnceleme BEAST R75 HE PRO 8K Hz - MANYETİK & KABLOSUZ KLAVYE İNCELEMESİ

gunesss

80+
Reaksiyon skoru
174
Selamlar, Beast R75 HE Pro 8k modelini AŞŞŞŞIRI GERÇEK GÖRÜŞLER DOĞRULTUSUNDA beraber inceleyelim.

Beast eSpor üzerinde lansmana özel 2949₺

Öncelikle şu klavye vardı, Wraith V2 geldi falan yazmayın, ben kablosuz ekipman harici pek kullanmıyorum. Daha önce kullandığım bahsetmeye değer gördüğüm klavyeler:
- Razer Blackwidow Chroma X - ilk mekanik klavyem, çok sesliydi, önersem de bulamazsınız xd
- Logitech G Pro - dümdüz mekanik klavye, hiçbir numarası yok, hayatta değmeyecek bir para, önermem
- Darmoshark K8 - sesi idare eder, bataryasından memnun kalmadım maalesef, önermem
- Asus Rog Azoth - çift basma sorunu var, neredeyse tüm siyahlarda, nadiren de beyazlarda, ama bataryası inanılmaz iyi, 5 kere serviste değiştirip en son kapalı kutu olarak sattım, önermem
- Attack Shark X65PRO HE - gayet güzel klavye, sesi biraz hoşuma gitmiyordu, ilk %65 klavye deneyimimdi, maalesef alışamadım, bataryası da gayet tatmin edecek seviyede, öneririm
- Aula F75 - hala aktif olarak ikinci klavyem olarak gündelikte kullanıyorum, sesi tok, kasası dolu, bataryası epey iyi gidiyor
- Akko Mod 007B HE Santorini - hala aktif olarak kullanıyorum, Beast R75 yerini alabilirse satılık olarak ilanda görürsünüz, sesi, özellikleri, yazılımı, her şeyi harika, tek sorun batarya performansı, kesinlikle öneririm
- Beast R75 HE Pro -

Yaşadığım en büyük sorun kablosuz klavyelerdeki batarya problemi. En bilindik markalarda bile kablosuz klavyelerin batarya performansı taş çatlasın 3 gün gidiyor. Örneğin bugün kıyaslamada kullanacağım Akko Mod 007B HE Santorini her ne kadar 7 bin lira gibi fiyatlara satılsa da beni batarya konusunda pek tatmin edemedi. Bu sebeple bir çılgınlık yapıp 8000mAh bataryasına kanıp daha önce hiç alışveriş yapmadığım ve sadece 1-2 defa adını gördüğüm Beast eSpor'un kendi bünyesinde, kendi markası adı altında sattığı klavyeyi satın aldım.

Kutu açılışı ile başlayalım;
IMG_8043.webp
IMG_8045.webp

IMG_8046.webp
IMG_8047.webp
IMG_8051.webp

Kutu içeriği:
- Hızlı kullanım için basit komutları ve yapmanız gerekenleri içeren bir bilgilendirme kağıdı
- 2x sticker
- Temizlik bezi
- Garanti belgesi
- Teşekkür metni içeren bir mesaj kağıdı
- 8K Hz dongle
- USB to Type C plastik kablo
- Switch ve keycaps sökücü
- 2x Outemu Manyetik Switch
- 2x klavye kurdelesi
- Masaya dongle'ı sabitleyebilmeniz için kablo tutucu

Klavye boyutları;
(Sırasıyla: Aula F75 - Beast R75 HE Pro - Akko Mod 007B HE Santorini)
(Sırasıyla: Akko Mod 007B HE Santorini - Beast R75 HE Pro - Aula F75)

Klavyenin ve switchlerin genel fotoğrafları;
IMG_8069.webp
IMG_8070.webp

IMG_8071.webp
IMG_8072.webp
%100 ve %25 ışıklandırma

Switch sesi kıyaslaması;

Sırasıyla;
- Akko Mod 007B HE Santorini (Kailh Sakura Pink Magnetic Switch )
- Beast R75 HE Pro (Outemu OTM Magnetic Switch)
- Aula F75 (Leobog Reaper Switch)
Genel inceleme:

Klavye ile ilgili söyleyebileceğim şeyler aslında pek yok. Çünkü 2949₺'ye alabileceğiniz kaliteli manyetik switche sahip, %75 (bilmeyenler için F tuşları dahil olarak düşünebilirsiniz, orta boy klavye gibi), 8k HZ kablosuz olarak destekleyebilen, sesi bu denli tok, kasasının içerisine ses için para harcanmış, 2 yıl Türkiye garantili (şüpheli, hiçbir deneyimimiz yok) bir klavye pek bulunmuyor. %100 olarak F/P bir manyetik klavye diyebiliriz.

- Klavye Outemu OTM manyetik switchler ile geliyor,
- Kendine ait bir yazılımı mevcut, ayar yapması epey kolay. RGB ayarlamaktan bahsetmiyorum, tuşların hassasiyetini ayarlamak için hızlıca bir göz atınca her şeyi anlıyorsunuz,
- Ses tok, aşırı tok sevenler için bir şey diyemem ama tatmin edecektir. Klavyenin ağırlığı 1 kilogram kadar, yalıtıma önem verilmiş belli ki,
- 8000mAh batarya koyulmuş. Beni en çok etkileyen kısım bu oldu. Kullanan birisinden 8k Hz kullanımda 1 hafta gittiğini duydum. Şahsen ben 1000hz üzerine çıkartacağımı sanmıyorum, bu yüzden epey iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum, ilerleyen günlerde tekrar bu kısmı güncellerim
- Klavye piyasadaki çoğu high-end klavyenin aksine yazılım üzerinden hem kablolu hem de kablosuz kullanım için HZ ayarı yapılabilmesine izin veriyor. Daha da iyisi, kablosuz bile 2000/4000/8000 Hertz desteği bulunuyor,
- Snap Tap, Rapid Trigger, N-Key Rollover, Makro gibi klavye evdeki bulaşıkları da yıkasın isteyenler için bütün özellikleri boş geçmeyelim diyerek eklemişler,
- RGB ışıkların performansı epey iyi, %25 aydınlatma bile yeterli geliyor. PBT ve Double Shot keycapsler ve tasarım bence gayet güzel,
- Klavye Youtuber tayfanın öve öve bitiremediği uyku moduna geçtikten sonra tek tuşa bastığınız gibi hızlıca tekrar aktif olma "ÖZELLİĞİNİ" destekliyor. Yani bunu da özellik olarak görenlere ne diyeyim, herkesin bir sınavı var işte,
- Mac desteği mevcut, Bluetooth, 2.4GHz ve kablolu olarak 3 farklı şekilde bağlantı sağlanabiliyor,
- Dongle üzerinden bağlantı durumunu görebiliyorsunuz, FN + ALT kombinasyonu ile şarj yüzdesini klavyedeki sayılardan görüyorsunuz,
- Yazılım üzerinden Magnetic Jade Pro gibi bazı switchler ile switch değiştirmeniz durumunda otomatik ayar yapabilmeniz için, switchi tanıtabileceğiniz bir bölüm eklenmiş,

Klavyeyi kötüleyebileceğim noktalar ise şunlar;
- Yazılımda Türk markası olmasına rağmen Türkçe dil desteği yok, İngilizce olarak seçiyorsun, kapatıp yeniden açtığında bazen yine de Çince olarak açılıyor, tekrar İngilizce seçmen gerekiyor,
- Kablo örgü değil, kalın plastik. Büyük ihtimal ile kalın bir kablo olması ve sert plastik tercih edilmesi sebebiyle uzun ömürlü olur ancak örgü kablo her zaman 1-0 öndedir,
- EN BÜYÜK ELEŞTİRİM: yahu zaten eşin benzerin bu fiyat bandında pek yok, kral koysana türkçe harfleri, ürettirsene. Zaten klavyeyi ürettirip markanı basıp sattığını herkes biliyor, bir farkın olsa fena mı olur? Zaten bu keycapsin TR Layout'u yok, koyup piyasada tek olsana, bu fırsatı niye geri çeviriyorsun,
- Tuş boyutları diğer klavyelere göre bir tık küçük, temalı keycapsler için bulunmaz nimet ancak ilk aşamada alışmanız gerekecektir, çok büyük bir sorun olacağını sanmıyorum, bu inceleme metnini hazırlarken alıştım bile,
- FN + 1 ve FN + 2 gibi basit klavye ayarları ile mod/layer geçişi yapılamıyor, diğer manyetik klavyelerin bazılarında olduğu için bayıldığım özelliklerden birisi, tek bir klavye kombinasyonu ile switch hassasiyetini değiştirebilmek çok kolaylık sağlıyor,
- Klavyenin % kaç şarjı kaldığını uygulamadan net olarak göremiyoruz, yani bunu da kötüleyeceğim yere koydum da kötüleyebileceğim bir şey olmadığından koydum, piyasadaki klavyelerin %99'unda zaten yok,

Erken bir yargı olacak ancak şahsi görüşüm bu fiyat bandında rakibi yok. Uzun süreli kullanım sonrasındaki görüşlerimi tahmini 1 ay sonra tam olarak burada göreceksiniz:

1759861782618.webp

Son düzenleme:
Aula Hero 84'e benziyor. Onun bir de RGB şeridi vardı. Güzel bir model olmuş. Elinize sağlık.

Aula Hero 84'e benziyor. Onun bir de RGB şeridi vardı. Güzel bir model olmuş. Elinize sağlık.
Onu da kendileri satıyordu zaten, büyük ihtimal ile kendi markalarını basmak adına markasız olarak ürettirdiler, sattıkları klavyelerden ders almışlar belli ki kablosuz klavyeye 8000mah batarya, f tuşlu manyetik switchli klavye çıkartmışlar, hz ayarlamasını hem kablolu hem kablosuzda mümkün kılıp birde hastasına kablosuz 8k sunmuşlar, helal olsun baktığın zaman hepsi ek masraf üretici için

Onu da kendileri satıyordu zaten, büyük ihtimal ile kendi markalarını basmak adına markasız olarak ürettirdiler, sattıkları klavyelerden ders almışlar belli ki kablosuz klavyeye 8000mah batarya, f tuşlu manyetik switchli klavye çıkartmışlar, hz ayarlamasını hem kablolu hem kablosuzda mümkün kılıp birde hastasına kablosuz 8k sunmuşlar, helal olsun baktığın zaman hepsi ek masraf üretici için
Bu modelde renk seçeneği de çok az. Ayrıca knob ve büyük enter olsa direkt alırdım. F75 İso aldım 2 ay araştırdıktan sonra. İleride bunun iso ve siyah versiyonu çıkar umarım. Yine alırım valla. Evet güzel ürün ve çok güzel inceleme. Tekrar elinize sağlık.

Bu modelde renk seçeneği de çok az. Ayrıca knob ve büyük enter olsa direkt alırdım. F75 İso aldım 2 ay araştırdıktan sonra. İleride bunun iso ve siyah versiyonu çıkar umarım. Yine alırım valla. Evet güzel ürün ve çok güzel inceleme. Tekrar elinize sağlık.
rica ederim, tr layout ve büyük enter eklerlerse rakipleri yok, fiyatı bir tık arttırsalar bile olur, knob hiç aramadığım bir şey ancak bu main manyetik klavyem oldu bile çoktan

rica ederim, tr layout ve büyük enter eklerlerse rakipleri yok, fiyatı bir tık arttırsalar bile olur, knob hiç aramadığım bir şey ancak bu main manyetik klavyem oldu bile çoktan
Outemu Red Panda Magnetic Switch yazmışsınız ama internetin hiçbir yerinde bu switchlerin manyetik haline rastlamadım bu beni biraz tedirginleştirdi, şarj süresi nasıl gidiyor şuana kadarki kullanımınıza göre? bide 8k hz anladık ama scan rate i ne kadar acaba? detaylı birçok bilgiyi göremedim bu klavye hakkında ve çok kişi alanda yok biraz korkum var

Outemu Red Panda Magnetic Switch yazmışsınız ama internetin hiçbir yerinde bu switchlerin manyetik haline rastlamadım bu beni biraz tedirginleştirdi, şarj süresi nasıl gidiyor şuana kadarki kullanımınıza göre? bide 8k hz anladık ama scan rate i ne kadar acaba? detaylı birçok bilgiyi göremedim bu klavye hakkında ve çok kişi alanda yok biraz korkum var
switchleri ben de göremedim, belki adını yanlış yazmış olabilirim, 4k hzde unutmuşum klavyeyi o yüzden 4 gün gitti, 2 sinde sabahtan akşama aktif kullandım, normal bir kullanıcı için 1 hafta diyebilirim sanırım, scan rate bildiğim kadarıyla tarayıcı aracılığıyla doğru ölçülemiyor, o yüzden bakmadım bile.

Artık full size manyetik gelsin şu ülkeye nekadar zor olabilir keycrhon bir fiyat var kol gibi.

Artık full size manyetik gelsin şu ülkeye nekadar zor olabilir keycrhon bir fiyat var kol gibi.
full size gelse de tercih etmem ya, bu yeterli bence gayet, bugün csde bir kere şarja takınca klavye kafayı yedi bu arada, tekrarlamaz umarım :D 8000mah ama yine de ne bileyim bu manyetiklerde bataryası iyi giden pek yok, bu onlara kıyasla çok daha iyi diyebilirim, akkoyu sattırdı bana yani.

ben de şunu anlamıyorum, herkes yapsın asus rog azothdaki gibi batarya, bitsin gitsin şu konu ya...

Kablosuz 8K pili sömürür herhalde diye düşünüyorum. Yine de kullanıcılar için böyle bir seçenek olması güzel. Büyük ihtimalle 8K Hz kablosuzdan dolayı saçmalamış olabilir. Hatta bence 8K Hz kablosuzda işlemciye yük bindirip bindirmediğini test edin. Kablolularda genelde iç mekanizmada bir şeye yükj biniyor diye biliyorum. Dongle bağlı olduğundan bilgisayarın gücünden faydalanması gerekiyor olabilir.

Pili de farede çok sömüren bir değer. Kabloluda pek sorun olmuyor da kablolu dediğim gibi 8K Hz bence şu anlık hatalı bir tercih. Daha çok 1K Hz kablosuz iyi bir manyetik klavye ürettirseler daha iyi olurmuş. Ben bu keycapsleri sevmiyorum ya, renklerle iyi bir uyum yakalayan klavyeleri daha çok seviyorum. Keycaps tarafında da halen çok kötü firmalar, yeni klavye getirip satmak yerine insanlara keycaps satmak için uygun fiyatlı ve bol seçenek sunsalar. Bu işlere sarınca gerçekten o klavyeden o klavyeye geçiyorsun, ama ekonomi de bizi zora sokuyor.

Açıkcası ben de kablosuz klavye düşünüyorum, kablosuz 1K Hz yeterli manyetik bir klavye bulursam geçeceğim.

Şu an Dareu EK75 Yılbaşı temalı beyaz, kırmızı versiyonu var. Kendi kablosunu beğenmediğimden ekstra masraf yapıp Glorious turuncu kablosundan almıştım. Kablo kaliteli ama şu dönen kısmı masamda yer kaplıyor. Yerelde bence düz ama kaliteli örgü klavye kablosu satan yok. Bu tarz ürünleri de getirseler keşke. Coined olmayacak ama kaliteli, renkli güzel kablolar lazım.

Neyse yemek falanı genelde bilgisayar başında bir şey izlerken yiyorum. Klavyeyi o kablodan çıkar tak bile yoruyor çoğu zaman.

İnceleme için ayrıca teşekkürler.

@shaco27 Onu bu bavulcu firmalar getirmez, satmıyor çünkü farkındalar. Yapsa yapsa Monster bilgisayar yaptırabilir. Onlara da bir tık bu konuda baskı yapmak lazım. Halen eski kafa kullanıcıyı onların ürünleri çekiyor diyelim. Manyetik takıntın yoksa bunların Rapid klavyesi bayağı hoş duruyor. Yine de bence pahalı, Monster indirim taktikleri vb. de hiç yapmıyor. Marka algısı dizüstü tarafından dolayı halen yeniyor diyelim.

Son düzenleme:
Kablosuz 8K pili sömürür herhalde diye düşünüyorum. Yine de kullanıcılar için böyle bir seçenek olması güzel. Büyük ihtimalle 8K Hz kablosuzdan dolayı saçmalamış olabilir. Pili de farede çok sömüren bir değer. Kabloluda pek sorun olmuyor da kablolu dediğim gibi 8K Hz bence şu anlık hatalı bir tercih. Daha çok 1K Hz kablosuz iyi bir manyetik klavye ürettirseler daha iyi olurmuş. Ben bu keycapsleri sevmiyorum ya, renklerle iyi bir uyum yakalayan klavyeleri daha çok seviyorum. Keycaps tarafında da halen çok kötü firmalar, yeni klavye getirip satmak yerine insanlara keycaps satmak için uygun fiyatlı ve bol seçenek sunsalar. Bu işlere sarınca gerçekten o klavyeden o klavyeye geçiyorsun, ama ekonomi de bizi zora sokuyor.

Açıkcası ben de kablosuz klavye düşünüyorum, kablosuz 1K Hz yeterli manyetik bir klavye bulursam geçeceğim.

Şu an Dareu EK75 Yılbaşı temalı beyaz, kırmızı versiyonu var. Kendi kablosunu beğenmediğimden ekstra masraf yapıp Glorious turuncu kablosundan almıştım. Kablo kaliteli ama şu dönen kısmı masamda yer kaplıyor. Yerelde bence düz ama kaliteli örgü klavye kablosu satan yok. Bu tarz ürünleri de getirseler keşke. Coined olmayacak ama kaliteli, renkli güzel kablolar lazım.

Neyse yemek falanı genelde bilgisayar başında bir şey izlerken yiyorum. Klavyeyi o kablodan çıkar tak bile yoruyor çoğu zaman.

İnceleme için ayrıca teşekkürler.

@shaco27 Onu bu bavulcu firmalar getirmez, satmıyor çünkü farkındalar. Yapsa yapsa Monster bilgisayar yaptırabilir. Onlara da bir tık bu konuda baskı yapmak lazım. Halen eski kafa kullanıcıyı onların ürünleri çekiyor diyelim. Manyetik takıntın yoksa bunların Rapid klavyesi bayağı hoş duruyor. Yine de bence pahalı, Monster indirim taktikleri vb. de hiç yapmıyor. Marka algısı dizüstü tarafından dolayı halen yeniyor diyelim.
Pusat k3 kullanıyorum, zamanında 900 tl civarına aldım, açıkçası çok süper bir model değil. Fiyat bandında yine rakibi yok(tu) şimdi 2k da bir şey değişmiş olabilir. Kronik sorunlı diye biliyorum benimki garantisi bitmeden tuşları algılamamaya başladı, servise yolladım, sıfırını geri yolladılar. 1 hafta sürmedi bu süreç, içine klavyeyi inceleme fln dahil hatta 5 gündü sanırım. Her aradığımda ulaştım, feedback almak için sms ve arama yaptılar. O smse sorunumun çözüldüğü yazmıştım fakat yeni gelen klavyenin bu ses azaltan artıran dönen şeyi tutan gevşekti, döndürünce de normale göre biraz fazla ses yapıyordu, sürtünüyor gibiydi onu da o feedbacke yazmıştım, sonra aradılar gönderin yapalım diye. Böyle bir olumlu deneyimim oldu ama laptop konusunda çok şikayetçi olan var😂 Umarım gelişecek bu firma da

full size gelse de tercih etmem ya, bu yeterli bence gayet, bugün csde bir kere şarja takınca klavye kafayı yedi bu arada, tekrarlamaz umarım :D 8000mah ama yine de ne bileyim bu manyetiklerde bataryası iyi giden pek yok, bu onlara kıyasla çok daha iyi diyebilirim, akkoyu sattırdı bana yani.

ben de şunu anlamıyorum, herkes yapsın asus rog azothdaki gibi batarya, bitsin gitsin şu konu ya...
Monsgeek kullanıyorum kablo baglamassan 8k olmuyor o yüzden kablo çıkarmıyorum kablosuzun bir mantığı kalmıyor şuan pek düz kablolu alsam fark yoktu 😂.
4 batarya yapsınlar anca kurtarir.
8k kablosuz sıkıntı batarya yok ediyor direk mouseda aynı.

Pusat k3 kullanıyorum, zamanında 900 tl civarına aldım, açıkçası çok süper bir model değil. Fiyat bandında yine rakibi yok(tu) şimdi 2k da bir şey değişmiş olabilir. Kronik sorunlı diye biliyorum benimki garantisi bitmeden tuşları algılamamaya başladı, servise yolladım, sıfırını geri yolladılar. 1 hafta sürmedi bu süreç, içine klavyeyi inceleme fln dahil hatta 5 gündü sanırım. Her aradığımda ulaştım, feedback almak için sms ve arama yaptılar. O smse sorunumun çözüldüğü yazmıştım fakat yeni gelen klavyenin bu ses azaltan artıran dönen şeyi tutan gevşekti, döndürünce de normale göre biraz fazla ses yapıyordu, sürtünüyor gibiydi onu da o feedbacke yazmıştım, sonra aradılar gönderin yapalım diye. Böyle bir olumlu deneyimim oldu ama laptop konusunda çok şikayetçi olan var😂 Umarım gelişecek bu firma da
Evet, ilk ve sonradan yaptığı kendi özellerinde premium olarak adlandırıp fiyatladıkları her üründe kronik sorun duymuştum. Rapidler yeni diye belki denenebilir. Bu algıyı da kırmaları için değişikliğe gitmeleri lazım. Bence %100 ve dış tasarım olarak siyah olanlar güzel duruyor. Ama fiyat olarak hiç cazip değiller. Türk vatandaşını taksit ile vurma derdindeler bir tık. Ama işte gençler falan klavye aldıracaksa taksit işi çok yaş, o yüzden daha uygun tutup ürün satabilirler. Mesela Redragon %60 ₺1000-1500 klavye hakimiyetine bir rakip oluşturabilirler.

Monster bu ürünleri kime ürettiriyorsa bir tık daha üstüne düşüyor. Çinli firmalar veya bavulcular kadar ekstra uğraşsa Monster laptop, kasa vb. almayanlar dışında da müşteri oluşturur. Çok yavaş ve geriden takip ediyorlar. Ama işte kafaları markaya çok takmışlar. O algıları yıkmak için iyi ürün yapmak lazım. Eskisi gibi laptop tarafında F/P değiller. Kasa olayı zaten rezalet(İtopya, Monster ve Vatan işbirlikleri yüzünden oyuncu gözünde ölü Intel'i yaşatma firması oldular) durumda. Bari diğer ürün gamlarında bir ilerleme kaydetseler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,915
Üyeler
183,028
Son üye
keskin50
Geri