Tabii hocam. Şuan hiçbir sorun yok olması gerektiği gibi çalışıyorAnladığım kadarıyla şuan çalışıyor hocam…. Bir sıkıntı yaşanırsa konuyu güncelleyebilir misiniz ?![]()
Tabii hocam. Şuan hiçbir sorun yok olması gerektiği gibi çalışıyorAnladığım kadarıyla şuan çalışıyor hocam…. Bir sıkıntı yaşanırsa konuyu güncelleyebilir misiniz ?![]()
Çok güzel pişmiş bir parçada bana ayırsana kralKONU GÜNCEL VE OLUMLU SONUÇLANMIŞTIR.
Konu eğlence amaçlı bir anlık heves ile açılmış, amatörce ilk defa yapılmıştır. Sadece çok eski ve gözden çıkardığınız kartlarda deneyin. Yeni kartlarda denenmesi sağlıklı olmaz
Hd6870 kartım bozuldu ve fırınlama önerdiler bende konu ile adım adım yaşadıklarımı yansıtmak istedim.
öncelikle vidaları sökmek için ıygun tornavidam olmadığı için pense kullandım
Alıntıyı görüntüle
Sonra chipsetin üstündeki macunu ve tozu temizleyerek 200 derecede önceden ısınmış fırınımda 6 dakika ısınmaya bıraktım Alıntıyı görüntüle
6 dakika sonra kartı çıkarttıktan sonra, lehimlerin üzerinde kahveringileşme gördüm. Isı fazla gelmiş olabilir yanıklaşma olmuş gibi ama zararı yok. Alıntıyı görüntüle
Soğumasını bekliyorum konu güncellenicektir.
Soğumadan aldıktan sonra, termalight tf4 macunumu sürdükten sonra kapattım kartı foto yükleyemiyorum site izin vermiyor
Sonrasında kasaya montajını yaptım VEEEEE ÇALIŞTI! Hiç beklemiyordum açıkçası ama oldu! Şimdi Lol oynamaya gidiyorum![]()
Çok güzel pişmiş bir parçada bana ayırsana kral![]()
Afiyet olsun hocam tuzu az koymuşsunuz sanırım birde kaç derecede yaptınız ben patatesle atayım diyorum yağlasam bozar mı
Ben soğansız istiyorum sarımsakda az olsun
Hocam soğan patates ekleyin gerisi gelirTarif önerilerini topluyorum ilerde daha iyisini yapmak için![]()
aynen gitse gitse 3-4 hafta gidiyor zaten.sonra yine fırınlaman lazım.aslında daha kolay yolu var.5 dk kadar saç kurutma makinesini gpunun üstünde gezdir aynı sonuçları alıyorsunilkel reballing
Bu işlemin daha sağlıklı olması için fırına atmadan önce işlemci pinlerine flux sürmek gerekiyor. Çünkü lehim teli, ilk erimede içerisinde bulunan flux'ı kaybeder. Herhangi bir lehimlenmiş ve özellikle üzerinden zaman geçmiş bir lehime havya dokundurursanız lehimin çamurlaştığını görürsünüz. İşte bunun sebebi içerisinde flux olmamasındandır.
Fluxlanarak fırınlanma işleminden sonra kartı kontak sprey ile temizlerseniz kartınız çok daha uzun ömürlü olur.
Ayrıca dip not: ROSH standartları gereği bu pcb'lerde kurşunsuz lehim kullanılır. Kurşunsuz lehimde kurşunlu lehime göre daha yüksek sıcaklıklarda erime noktasına ulaşır. 150-200 derecede kurşunsuz lehim erimez.
yok o kurutuyor yaMadem yagsiz yapcaktin airfry ataydin
aynı işlemi ps3 için yapmıştım sarı ışık hatası alıyordu 180 derece 5dk da ve sorunsuz 3 senedir kullanıyorumKONU GÜNCEL VE OLUMLU SONUÇLANMIŞTIR.
Konu eğlence amaçlı bir anlık heves ile açılmış, amatörce ilk defa yapılmıştır. Sadece çok eski ve gözden çıkardığınız kartlarda deneyin. Yeni kartlarda denenmesi sağlıklı olmaz
Hd6870 kartım bozuldu ve fırınlama önerdiler bende konu ile adım adım yaşadıklarımı yansıtmak istedim.
öncelikle vidaları sökmek için ıygun tornavidam olmadığı için pense kullandım
Alıntıyı görüntüle
Sonra chipsetin üstündeki macunu ve tozu temizleyerek 200 derecede önceden ısınmış fırınımda 6 dakika ısınmaya bıraktım Alıntıyı görüntüle
6 dakika sonra kartı çıkarttıktan sonra, lehimlerin üzerinde kahveringileşme gördüm. Isı fazla gelmiş olabilir yanıklaşma olmuş gibi ama zararı yok. Alıntıyı görüntüle
Soğumasını bekliyorum konu güncellenicektir.
Soğumadan aldıktan sonra, termalight tf4 macunumu sürdükten sonra kapattım kartı foto yükleyemiyorum site izin vermiyor
Sonrasında kasaya montajını yaptım VEEEEE ÇALIŞTI! Hiç beklemiyordum açıkçası ama oldu! Şimdi Lol oynamaya gidiyorum![]()