Oyun oynarken kasadan PAT diye ses geldi yanık kokuyor

wolfthro

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba dün gece oyun oynarken kasadan pat diye ses geldi sistem kapandı sistemin bağlı olduğu prizdeki monitör ve modemde kapandı şalteri attırmış kasadan yanık kokusu geliyordu. Güç kaynağında özellikle yoğun koku vardı. kasayı tekrar açmayı denemedim ne yapmalıyım. Prizden çektim tüm USB HDMI girişlerini çıkardım kasanın arkasındaki PSU butonundan kapattım. Alalı 2 yıl olmadı thermaltake s200 TG kasa+ PSU birlikte geldi 650 W faturamı buldum şimdi kasayı çalıştırmayı denemeli miyim diğer parçalara zarar gelmiş mi diye test etmesi için mahalle bilgisayarcısına gitmeli miyim ne yapmalıyım bilgisi olan varmı ilk kez konu açıyorum bir forum sitesinde yanlışım olduysa kusura bakmayın

-Msi rtx4060
-Ryzen 5 5600x
-8gb x2 ram
-500 GB ssd

Merhaba dün gece oyun oynarken kasadan pat diye ses geldi sistem kapandı sistemin bağlı olduğu prizdeki monitör ve modemde kapandı şalteri attırmış kasadan yanık kokusu geliyordu. Güç kaynağında özellikle yoğun koku vardı. kasayı tekrar açmayı denemedim ne yapmalıyım. Prizden çektim tüm USB HDMI girişlerini çıkardım kasanın arkasındaki PSU butonundan kapattım. Alalı 2 yıl olmadı thermaltake s200 TG kasa+ PSU birlikte geldi 650 W faturamı buldum şimdi kasayı çalıştırmayı denemeli miyim diğer parçalara zarar gelmiş mi diye test etmesi için mahalle bilgisayarcısına gitmeli miyim ne yapmalıyım bilgisi olan varmı ilk kez konu açıyorum bir forum sitesinde yanlışım olduysa kusura bakmayın

-Msi rtx4060
-Ryzen 5 5600x
-8gb x2 ram
-500 GB ssd
Psu yanmış olmali garanti devam ediyorsa yolla garantiye acmayi deneme

-Msi rtx4060
-Ryzen 5 5600x
-8gb x2 ram
-500 GB ssd
Öncelikle geçmiş olsun, mahalle bilgisayarcısına gidersen yanmamış işlemciyi yanmış diyip yenisini satmaya ya da tamir ücreti almaya kalkabilir, GPU için de aynı şekilde. Garanti devam ediyorsa garantiye, bittiyse markanın servisine, o da olmadı en azından güvenilir bir teknik servis bul oraya götür.
Umarım başka parçalara zarar vermeden sadece PSU vefat etmiştir.

Kesinlikle bilgisayarı açmaya çalışma hatta güç kaynağını da tornavide ile falan açmaya çalışma, ama poweri sök. PSU garantisi devam etmese dahi markanın disbiritörüne gönder incelesinler. Onlardan haber bekle ona göre gerekirse yeni bir psu ile almayı deneyebilirsin. Voltajı dengesiz olan bir evde oturabilirsin veya topraklama vesaire yoktur binanda. Güç kaynağı tercihlerini buna göre seçersin. Kondansatörlerin patlamış olabilir ses bundan dolayı gelmiş olabilir...

-Msi rtx4060
-Ryzen 5 5600x
-8gb x2 ram
-500 GB ssd
Hayır, çalıştırmayı deneme tabii ki. Patlama olduysa muhtemelen mosfetlerden veyahut kapasitörlerden birisi patlamıştır. Çok yüksek ihtimallede PSU'da ki sigortada patlamıştır gerçi zaten de yinede çalıştırma. Garantiye yolla gitsin. Sisteme zarar gelmiş olma ihtimali var bu sebeple yapabilirsen farklı PSU ile sistemi test et.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ilginize ve yardımınıza teşekkür ederim PSU yu garantiye göndereceğim. bugün farklı bir PSU ile denedim çalıştı görüntü aldım daha öncede garantiye göndermiştim unutmuşum bende. mosfet arızasından dolayı tamir görmüş bu sefer kağıda sıfırı ile değişim talep ediyorum yazdım umarım dikkate alırlar çok teşekkürler herkese

Ekler

• Screenshot_2025-12-01-13-36-22-420-edit_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-12-01-13-36-22-420-edit_com.miui.gallery.webp
    145.3 KB · Hit: 13
  • Screenshot_2025-12-01-13-33-39-873-edit_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-12-01-13-33-39-873-edit_com.miui.gallery.webp
    60.1 KB · Hit: 14
Geri