HDR Monitör Aldım Ama HDR Güzel Gelmiyor

Aynı monitörü kullanıyorum, iyi mi değil mi halen çözemedim. Mesela görüntü biraz sarımtırak gözüküyor, Aynı fiyatta bir MSI monitöre yan yana koyduğumda onda renkler sarımtırak değil. Yani bu renk dengesi vs ayarlamayla kaynaklı değil bence, onda da benzer ayarlar yapmıştım. HDR konusunda benim de çok büyük beklentim vardı oyunlarda ama olmadı. Bir kaç oyunda denedim ve görüntüyü yine de SDR a göre güzelleştirdiğini söyleyebilirim. Masaüstünde SDR kullanıyor diye biliyorum ama onu ayarlardan SDR parlaklığını ayarlıyorsun. Güzel bir monitör, smart özellikleri ve çok yönlü olması büyük artıydı alırken. Sırf curve monitör sevdiğim için VA panel alıyorum genelde. Bir daha ki sefere IPS veya OLED monitör almayı düşünüyorum. Bir de ne yaptıysam motion plus ı aktif edemedim, desteklemediği için mi başka şeyden mi anlamadım, doğru düzgün kaynak da bulamadım.

Aynı monitörü kullanıyorum, iyi mi değil mi halen çözemedim. Mesela görüntü biraz sarımtırak gözüküyor, Aynı fiyatta bir MSI monitöre yan yana koyduğumda onda renkler sarımtırak değil. Yani bu renk dengesi vs ayarlamayla kaynaklı değil bence, onda da benzer ayarlar yapmıştım. HDR konusunda benim de çok büyük beklentim vardı oyunlarda ama olmadı. Bir kaç oyunda denedim ve görüntüyü yine de SDR a göre güzelleştirdiğini söyleyebilirim. Masaüstünde SDR kullanıyor diye biliyorum ama onu ayarlardan SDR parlaklığını ayarlıyorsun. Güzel bir monitör, smart özellikleri ve çok yönlü olması büyük artıydı alırken. Sırf curve monitör sevdiğim için VA panel alıyorum genelde. Bir daha ki sefere IPS veya OLED monitör almayı düşünüyorum. Bir de ne yaptıysam motion plus ı aktif edemedim, desteklemediği için mi başka şeyden mi anlamadım, doğru düzgün kaynak da bulamadım.
benim allahtan hdr konusunda hayal kırıklığım olmadı ben alana kadar hdr400 sanıyordum zaten (ki çok farklı çıkmadı bence) ben kontrastı için ve biraz da marka için almıştım. en büyük hayal kırıklığım maalesef bazen (2-3 günde bir) oyunlara girerken ekranın gidip gelmesi ve her seferinde başka şekilde sorun çözülüyor anlamadım. ama bence hdr görüntüyü biraz bozuyor masaüstünde yani şu an hdr'ı kapattın daha güzel geliyor bana belki alıştığım içindir

Daha detaylı rehber yapmayı düşündüm ama talep olmayınca vazgeçtim. Alternatif çözümler ve bilgilendirici bir kaç rehber paylasıyorum bakabilirsin.

Windows HDR Calibration diye bir uygulamadan artırıyorduk. Microsoft mağazasında var.
anladım o var zaten deniyim bi ben en düşüğe almıştım ne olduğunu anlamadığımdan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

denedim daha kötü oldu ._.

HDR600 hala giriş+orta seviye bir HDR standardı. Tepe parlaklığı kısa süreli yükseliyor ama sustained brightness, local dimming zoneleri, contrast gibi kritik şeyler yeterli olmadığı için görüntü bazen “yıkanmış, cırıltılı veya garip renkli görünebiliyor. Bu HDR’ın kötü olduğu anlamına değil, monitörün HDR işleme kapasitesinin sınırlı olduğu anlamına geliyor.
Gerçek HDR için HDR1000+ ve iyi local dimming gereken şey
True black hdr400 ve true black hdr500 de ekleyebiliriz buraya. Bunlar hdr1000 den daha iyi.

bendedee LG var HDR effect açık ve parlaklık 70 felandı. beyaz bi sayfa çok beyaz göz bozucu geliyor parlaklıkmı kısaym napaym sizce? normali için

@SebekeSuyu

Geri