Toprak1224
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
25 şubat 2024 tarihinde amazon türkiye üzerinden satıcısı amazon germany olan logitech g pro x 7.1 oyuncu kulaklığı siparişi verdim. ürün faturası 27 şubat 2024 tarihinde toplam 2491.74 türk lirası bedelle kesildi. bir süre sonra ürün arızalanınca garanti işlemleri için amazon türkiye ile iletişime geçtim. bana ürünün yurt dışından geldiğini ve bu tarz ürünlerde değişim yapmadıklarını sadece para iadesi yapabildiklerini söylediler. bu durum 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanununa tamamen aykırıydı ve tüketici haklarımı alenen ihlal ettiler. normal şartlarda bu kanunsuzluk karşısında tüketici hakem heyeti ile aylarca uğraşmam gerekecekti. ürünün bugünkü fiyatı 6000 liranın üzerine çıktığı için amazonun bu iade dayatması beni çok büyük bir maddi zarara uğratacaktı. ben de amazon ile vakit kaybetmeyerek doğrudan logitech global destek birimine ulaştım. cihazın üzerindeki seri numarası zamanla silinmişti ve bu durumu onlara dürüstçe anlattım. seri numarası okunmamasına rağmen faturamı incelediler. benden arızayı kanıtlayan detaylı fotoğraflar ile video istediler. istediğim her şeyi eksiksiz gönderince logitech ekibi inanılmaz bir profesyonellik göstererek talebimi onayladı. silinen seri numarasını hiç sorun etmeden doğrudan değişim kararı verdiler. şu an yeni ürünüm logitech hollanda deposundan ups kargo ile adıma yola çıktı. eski arızalı cihazı geri göndermemi bile istemediler. amazonun yasal haklarımı çiğneyen tutumu yerine logitechin bu muazzam desteği beni hayran bıraktı. müşterisine bu kadar değer veren ve sattığı ürünün arkasında duran logitech markasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Son düzenleme: