Amazonun Hukuk Tanımazlığı ve Logitech Globalin Efsane Desteği

Reaksiyon skoru
0
25 şubat 2024 tarihinde amazon türkiye üzerinden satıcısı amazon germany olan logitech g pro x 7.1 oyuncu kulaklığı siparişi verdim. ürün faturası 27 şubat 2024 tarihinde toplam 2491.74 türk lirası bedelle kesildi. bir süre sonra ürün arızalanınca garanti işlemleri için amazon türkiye ile iletişime geçtim. bana ürünün yurt dışından geldiğini ve bu tarz ürünlerde değişim yapmadıklarını sadece para iadesi yapabildiklerini söylediler. bu durum 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanununa tamamen aykırıydı ve tüketici haklarımı alenen ihlal ettiler. normal şartlarda bu kanunsuzluk karşısında tüketici hakem heyeti ile aylarca uğraşmam gerekecekti. ürünün bugünkü fiyatı 6000 liranın üzerine çıktığı için amazonun bu iade dayatması beni çok büyük bir maddi zarara uğratacaktı. ben de amazon ile vakit kaybetmeyerek doğrudan logitech global destek birimine ulaştım. cihazın üzerindeki seri numarası zamanla silinmişti ve bu durumu onlara dürüstçe anlattım. seri numarası okunmamasına rağmen faturamı incelediler. benden arızayı kanıtlayan detaylı fotoğraflar ile video istediler. istediğim her şeyi eksiksiz gönderince logitech ekibi inanılmaz bir profesyonellik göstererek talebimi onayladı. silinen seri numarasını hiç sorun etmeden doğrudan değişim kararı verdiler. şu an yeni ürünüm logitech hollanda deposundan ups kargo ile adıma yola çıktı. eski arızalı cihazı geri göndermemi bile istemediler. amazonun yasal haklarımı çiğneyen tutumu yerine logitechin bu muazzam desteği beni hayran bıraktı. müşterisine bu kadar değer veren ve sattığı ürünün arkasında duran logitech markasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
1766601792192.webp

1766602154480.webp

Son düzenleme:
Güzel hareket fakat aklımda sadece şu var: Gümrükten sorunsuz geçebilecek mi?
Ayrıca, takip numarası görünüyor, her ihtimale karşı silin.

Güzel hareket fakat aklımda sadece şu var: Gümrükten sorunsuz geçebilecek mi?
Ayrıca, takip numarası görünüyor, her ihtimale karşı silin.
Fark ettim sildim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gümrük işlerinde bol şans :uzgunpeepo:
Başka forumlarda okuduğum kadarıyla vergileri ödenmiş şekilde gönderiyorlarmış göreceğiz

gümrükte 2 katı ödemekeee

f710 usb si kaybolmuştu.TR garantisi doldugu halde globalde 3 yıl garantisi dolmadan iletişime geçtim.
4.gün kargo yurtdısından istanbula elime ulaşmıştı.

Güncelleme :D
Logitech hollanda deposundan kargoyu çıkardıktan sonra asıl gümrük trajedisi başladı. Ürün türkiye gümrüğüne girdiğinde 2025 yılında uygulanan 30 euro sınırı engeline takıldı. Benim ürünümün 27 şubat 2024 tarihli orijinal faturası 2491.74 tl yani yaklaşık 70 euro olduğu için sistem bunu hızlı kargo kapsamından çıkarıp resmi ithalat statüsüne soktu. Ups ve gümrük ortağı ünsped benden ürünü çekebilmek için noter onaylı vekaletname istedi. Hayatımda ilk kez bir kulaklık için notere gidip tam 2026 tl vekalet ücreti ödemek zorunda kaldım. Bu rakam ürünün 2024 yılındaki alış fiyatına neredeyse denk geliyor. Sadece parayı ödemekle bitmedi noter onaylı vekaletnameyi ve imza beyannamesini fiziksel olarak istanbuldaki müşavirliğe kargolamam gerekti. Logitech ücretsiz değişim yapsa da ülkemizin tüketici düşmanı gümrük politikaları sayesinde bedava gelen kulaklık bana 2500 liraya patladı.

Adınıza sevindim. Benzer bir durum z5500'üm de karşılaşmıştım. Türkiyede yardım bulamayıp Globalden ücretsiz bir şekilde parça tedarik etmişlerdi. Logitech bu konuda muhteşem bir firma o yüzden özellikle ürünlerimi Logitech ten almaya çalışıyorum. Tekrardan güle güle kullanın :)

Güncelleme :D
Logitech hollanda deposundan kargoyu çıkardıktan sonra asıl gümrük trajedisi başladı. Ürün türkiye gümrüğüne girdiğinde 2025 yılında uygulanan 30 euro sınırı engeline takıldı. Benim ürünümün 27 şubat 2024 tarihli orijinal faturası 2491.74 tl yani yaklaşık 70 euro olduğu için sistem bunu hızlı kargo kapsamından çıkarıp resmi ithalat statüsüne soktu. Ups ve gümrük ortağı ünsped benden ürünü çekebilmek için noter onaylı vekaletname istedi. Hayatımda ilk kez bir kulaklık için notere gidip tam 2026 tl vekalet ücreti ödemek zorunda kaldım. Bu rakam ürünün 2024 yılındaki alış fiyatına neredeyse denk geliyor. Sadece parayı ödemekle bitmedi noter onaylı vekaletnameyi ve imza beyannamesini fiziksel olarak istanbuldaki müşavirliğe kargolamam gerekti. Logitech ücretsiz değişim yapsa da ülkemizin tüketici düşmanı gümrük politikaları sayesinde bedava gelen kulaklık bana 2500 liraya patladı.
Keşke hakem heyetine başvursaydınız. Zira 2.5 iadeyi alıp üstüne 2.5 koysanız zaten direkt sıfırını alabiliyorsunuz, TR garantili olarak direkt.

Neyse yine alabilmeniz bile mucize.

Geçmiş olsun. 2500 TL ile zarardan dönmüşsün. Amazon ile mahkemeye verip güncel tutardan alabilirdin ya da sıfır kulaklık isteyebilirdin ama 2-3 ay sürebilirdi.

Gümrük olayı da o kadar saçmaki bir çok örneğini gördüm birisi kaybolan lego parçasının tedariğinde bile gümrüğe takılmıştı. Sağ olsunlar vatandaşı rezil, mahcup etmek için elinden geleni yapıyorlar. Bu tür şeylere bari istisna yapın. Gümrük sınırını 30 euro indirdiler de ne oldu? Sanırsın ülke ekonomisi şahlandı. Hala zamlar kapıda, alım gücümüz düşüşte...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,664
Üyeler
186,925
Son üye
diorr
Geri