hocam onları yaptım işlemcide hiç bir sorun yok sorunu buldum bios ayarlarında cpunun ekstra ayarları var orayı düzgün ayar yapmam lazım gaming bilmem neleri açık düzelir çoğu kişi düzeltmiş öyle ancak bir ayar paylaşmamışlarİşlemciyle alakalı bir sorun olabilir. İlk çıktıklarında 13. ve 14.nesil yüksek performanslı işlemciler sorun çıkartıyordu, bozuluyordu. Düzgün çalışan işlemcileri Bios güncellemesiyle problemi çözdüler ama belki bir ihtimal senin işlemci bir şekilde bozulmuş olabilir. En kötü senaryo bu olur.
Belki güç kaynağı ile alakalı bir sorun vardır. Güç kaynağında, işlemciye güç veren CPU kablosunu çıkartıp tekrar tak. Belki sorun çözülür.
deniyeyim hocamUE5 içeren oyunlarda oluyorsa işlemci undervolt deneyin. Intel'in maalesef sadece 13. 14. nesil de daha çok bu sorunlar yaşanıyor. Diğer serilerde de maalesef var. Stutter yaşarsınız, oyun çöker veya yeniden başlar.
hocam attığınız videodaki bazı ayarları yapamadım msi anakartına göre varmı ama düzeldi hemen hemen eskisi gibi yapmıyor 1.5 saati rahatlıkla deviriyorumUE5 içeren oyunlarda oluyorsa işlemci undervolt deneyin. Intel'in maalesef sadece 13. 14. nesil de daha çok bu sorunlar yaşanıyor. Diğer serilerde de maalesef var. Stutter yaşarsınız, oyun çöker veya yeniden başlar.