Oyunlarda Cızırtı yapıp donuyor

Nisshs

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
153
İ9 13900K
RTX 3070
Bazen cızırtı yapmıyor hiç farketmez her türlü biranda donup kitlenip kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum sizce neden olabilir ram vs. bütün parçaları test ettim

hocam meraktan soruyorum ekran kartı ya da ana kart asus marka mı

İşlemciyle alakalı bir sorun olabilir. İlk çıktıklarında 13. ve 14.nesil yüksek performanslı işlemciler sorun çıkartıyordu, bozuluyordu. Düzgün çalışan işlemcileri Bios güncellemesiyle problemi çözdüler ama belki bir ihtimal senin işlemci bir şekilde bozulmuş olabilir. En kötü senaryo bu olur.

Belki güç kaynağı ile alakalı bir sorun vardır. Güç kaynağında, işlemciye güç veren CPU kablosunu çıkartıp tekrar tak. Belki sorun çözülür.

İşlemciyle alakalı bir sorun olabilir. İlk çıktıklarında 13. ve 14.nesil yüksek performanslı işlemciler sorun çıkartıyordu, bozuluyordu. Düzgün çalışan işlemcileri Bios güncellemesiyle problemi çözdüler ama belki bir ihtimal senin işlemci bir şekilde bozulmuş olabilir. En kötü senaryo bu olur.

Belki güç kaynağı ile alakalı bir sorun vardır. Güç kaynağında, işlemciye güç veren CPU kablosunu çıkartıp tekrar tak. Belki sorun çözülür.
hocam onları yaptım işlemcide hiç bir sorun yok sorunu buldum bios ayarlarında cpunun ekstra ayarları var orayı düzgün ayar yapmam lazım gaming bilmem neleri açık düzelir çoğu kişi düzeltmiş öyle ancak bir ayar paylaşmamışlar

UE5 içeren oyunlarda oluyorsa işlemci undervolt deneyin. Intel'in maalesef sadece 13. 14. nesil de daha çok bu sorunlar yaşanıyor. Diğer serilerde de maalesef var. Stutter yaşarsınız, oyun çöker veya yeniden başlar.

UE5 içeren oyunlarda oluyorsa işlemci undervolt deneyin. Intel'in maalesef sadece 13. 14. nesil de daha çok bu sorunlar yaşanıyor. Diğer serilerde de maalesef var. Stutter yaşarsınız, oyun çöker veya yeniden başlar.

deniyeyim hocam

hocam attığınız videodaki bazı ayarları yapamadım msi anakartına göre varmı ama düzeldi hemen hemen eskisi gibi yapmıyor 1.5 saati rahatlıkla deviriyorum

Resizebar kapatabilirsiniz. Ayrıca bazı oyunlarda FG ve Reflex de bu tarz takılmalara yol açıyor. Keza AMD kart kullanıyorsanız onda da olan ayarları kapatmayı deneyebilirsiniz. Bunlar her zaman istikrarlı çalışan ayarlar değiller. Maalesef Nvidia, AMD oyun firmaları ile bu konularda iyi bir iletişimde değiller. Yapay zeka odakları arttığından beri de pek iyiye gitmiyor. Nvidia 50K serisi oyun sürücülerinde çok sorun yaşaması da bundan kaynaklanıyor.

Ayrıca bütçe çıkarabilirseniz Intel'den kurtulmak da bir çözüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,263
Üyeler
187,018
Son üye
eacnatas
Geri