penguenman
80+
- Reaksiyon skoru
- 130
Anakart fiyatı neden arttı diye sorsan RAM cevabı alırsın. Alakası yok ama burası Türkiye. Piyasaya illaki bir yerden bir alaka bağlarlar.Daha geçen ay 13.400'dü. Anakart fiyatları da artacak gibi duruyor.
O ledli ejderhaya 1200 lira hiç bir şeyCuma da bu fiyattı. Gaming gecesinde tomahawk gelmişti 12700e. Beyaz olması ve ledli ejderha olması dışında farkı yok. Ama ödeme imkanı olarak daha iyi (incehesap 3 taksit yapıyor). Bu arada bu paraya çıkan 1200 daha ekleyip x870 aorus elite alırsa daha mantıklı olur. Tomahawk/edge ti'ların wifi'ı sıkıntılı ve biosta donmalar yaşanıyordu.
Aslında tam tersi olması lazım. Ram fiyatları o kadar çok arttı ki Anakart fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Çünkü globalde anakart satışları %50 düşmüş.Anakart fiyatı neden arttı diye sorsan RAM cevabı alırsın. Alakası yok ama burası Türkiye. Piyasaya illaki bir yerden bir alaka bağlarlar.
Normalde tersi olması daha makul evet. Gel gör ki buna mazeret bulmak istedikten sonra döviz arttı yok bilmem ne bir sürü sebep sunarlar sana. Kontrolsüz bir piyasa sonuçta.Aslında tam tersi olması lazım. Ram fiyatları o kadar çok arttı ki Anakart fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Çünkü globalde anakart satışları %50 düşmüş.
Bende yazın toplamıştım. Maddi olarak sıkıntıya girmeme rağmen iyi ki almışım diyorum.İyi ki PC toplamışız yazın ya bu fiyatlar ne dayım. 20.000'e X870E Carbon aldım, 8.000 TL'ye GSKILL 6000 MHZ CL28 aldım, 29.000 MSI RTX 5070 GAMING TRIO, R7 9800X3D KUTULU 20.000 almıştım. Allah yardımcınız olsun dostlar.
Bende yazın toplamıştım. Maddi olarak sıkıntıya girmeme rağmen iyi ki almışım diyorum.
Bunun sebebi ekran kartının üretimden kalkması ve modelinde sürekli stokta olmaması. Aldığın tarihten 3 ay öncesine kadar bende bu ekran kartını kovaladım kadar stokta kalmadı uzun sürede gelmedi bende galax 4070 süper ex gamer beyaz aldım ve harika bi kart hiç pişman olmamıştım. Şimdi o da piyasada yok çünkü satışta yok 2. El satarkende meraklısı aldığım fiyattan almak istedi vermedimAlıntıyı görüntüle
Şu ekran kartının şimdiki fiyatına ben bu ekran kartına sahip pc topladım.
Aldığım zamanki tarih ve fiyat
Alıntıyı görüntüle