Dedikleriniz gayet uyuyor hocam. sistem 28 saniye 90w gördüğü için pl2-3 de grafik yok anlık grafik göstediği için sadece evet ibaresi var oraya daha asla çıkartmıyor göstermiyor grafik dediğiniz gibi kısa süreli oldugu için tamamen stop koyuyor. Anakartım izin vermiyor pl sınırlarını açmama. cpu max 70w görüyor çekirdek saat hızlarıda düşüyor mesela pubg ve csde herhangibir çekirdek 800 mhz gördü ecore dahil cs de 4100 mhz sabit bırakıyordu 3700 e filan düşürüyor birde bende eskiden i3-12100f vardı ondada felaket drop vardı acayip o gibi giriş seviye cpuyada limit koyuyor olabilirmiydi hocamProgramın ölçtüğü sürenin 72% sinde işlemcinin frekans limitine vurmuşsun. 35% lik bir dilimde ise pl1 (uzun süreli limit) güç limitine vurmuşsun. Yanlış hatırlamıyorsam pl2 (kısa süreli limit / boost) süresi 28 saniye civarı bir şeydi. Sendeki ayarlarla bir yüke girdiğinde 28 saniye boyunca maksimum 90 watt çekip sonrasında kendini 65 watta limitliyor. Burada maximum 75 watt çekmiş ama bu yükten yüke değişen bir durum.
H anakartlar izin veriyor mu bilmiyorum ancak biosu açıp pl1 ve pl2 güç limitlerini arttır. Soğutucun yetersiz ise alternatif olarak undervolt yap
İ3 de limit koysa da oraya ulaşmaz 65W asla çekmiyor 12100F.Dedikleriniz gayet uyuyor hocam. sistem 28 saniye 90w gördüğü için pl2-3 de grafik yok anlık grafik göstediği için sadece evet ibaresi var oraya daha asla çıkartmıyor göstermiyor grafik dediğiniz gibi kısa süreli oldugu için tamamen stop koyuyor. Anakartım izin vermiyor pl sınırlarını açmama. cpu max 70w görüyor çekirdek saat hızlarıda düşüyor mesela pubg ve csde herhangibir çekirdek 800 mhz gördü ecore dahil cs de 4100 mhz sabit bırakıyordu 3700 e filan düşürüyor birde bende eskiden i3-12100f vardı ondada felaket drop vardı acayip o gibi giriş seviye cpuyada limit koyuyor olabilirmiydi hocam
P1 ve p2 long short power ayarlarını ellettirmiyordu anakart Cinebench yapayımCinebench r23 yaosana CPU güç tüketimi 76 watt ı geçecek mi?
Geçmezse biosdan güç limiti aç.
i3 varkende bir şey vardı bence cpu %90 95 den inmiyorduİ3 de limit koysa da oraya ulaşmaz 65W asla çekmiyor 12100F.
14400F arada aşabilir yükte 65W üstünü rahat görecek kadar çekirdeği var.
H610 anakartların çoğunda var bu limit, istersen biraz arttırabiliyorsun diye biliyorum soğutucun stok fan değilse 90W civarına çeksen iyi olur.
Cinebench yaptım start a bastığım gibi hemen p2-p3 ü kıstı 90w oldu diye sonra p1 de devreye girdi 65wsabitledi kendiniCinebench r23 yaosana CPU güç tüketimi 76 watt ı geçecek mi?
Geçmezse biosdan güç limiti aç.
Alakart mosfet sıcaklıkları ne alemde ve anakart ne?P1 ve p2 long short power ayarlarını ellettirmiyordu anakart Cinebench yapayım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
i3 varkende bir şey vardı bence cpu %90 95 den inmiyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Cinebench yaptım start a bastığım gibi hemen p2-p3 ü kıstı 90w oldu diye sonra p1 de devreye girdi 65wsabitledi kendini
Asus Prime H610MR-D4 Mosfet sıcaklıkları hwinfoda varmı aida64 denmi görürüm onuAlakart mosfet sıcaklıkları ne alemde ve anakart ne?
Hwinfo64 de yazar da senin anakartta mosfet sensörü yoktur Asus çünkü koymuyor genelde ucuz modellere...Asus Prime H610MR-D4 Mosfet sıcaklıkları hwinfoda varmı aida64 denmi görürüm onu
Anakart 30 derece yonga seti sıcaklığı 60 derece mosfet olabilirmi buHwinfo64 de yazar da senin anakartta mosfet sensörü yoktur Asus çünkü koymuyor genelde ucuz modellere...
Üzerine getirince yazar mosfet sıcaklığı da bunlar oldugunu sanmam.Anakart 30 derece yonga seti sıcaklığı 60 derece mosfet olabilirmi bu
Benim tek çare anakart değişştirme gibi duruyor ne almalıyım b760 kurtarırmıÜzerine getirince yazar mosfet sıcaklığı da bunlar oldugunu sanmam.
Sogutucu olmayan mosfetler genelde çok sıcak çalışır.
Yonga dediği anakart köprüsü.
Senin anakartin faz yapısi o islemciye çok düşük 5 faz görünüyor ...Benim tek çare anakart değişştirme gibi duruyor ne almalıyım b760 kurtarırmı
Ramlerin ddr4 değil mi?Benim tek çare anakart değişştirme gibi duruyor ne almalıyım b760 kurtarırmı