Yardım Gram altın biriktirmek mantıklı mı ?

herkesin amacı o değil mi? paramın değeri ölmesin yeterli aha hesapta 2.8 milyon duruyor gidip fiziki altın alacağım kaç paradan olursa olsun altın kaybettirmez 100 lira düşer 200 lira çıkar
Yok ben gerçekten para kazanırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

herkesin amacı o değil mi? paramın değeri ölmesin yeterli aha hesapta 2.8 milyon duruyor gidip fiziki altın alacağım kaç paradan olursa olsun altın kaybettirmez 100 lira düşer 200 lira çıkar
Arkadaş para kazanayım diyor, altın alıp satmak yasal şartlarda kazandırmaz yerinde sayarsın

Bana göre gümüş daha mantıklı sadece son haftada 22tl artmış şuan 132tl

ben her ay kazancımın yarısını altın yapmaya çalışıyorum, yatırım değil birikim amaçlı bakıyorum. yükselmese bile birikim olur. nakit her türlü harcanıyor çünkü hocam. altın güvenli liman olarak söyleniyor bizde güveniyoruz yarın ne olur bilinmez fakat yatırım yapmaya değecek tek emtia altındır bana göre.

Altında bu aralar bir balon var o bir gerçek, daha geçen hafta birkaç kişi S1 savunuyordu bir yerde patlayacağı belliydi ve patladı (ki hala değeri olması gerekenden yüksek bence) altın da genel olarak fiyatı şişen bir yatırım aracı, düşmeden önce daha ne kadar artar veya düştüğü gün nereye kadar düşer bunu söyleyemem ama bu ani yükselişin ardından bir gün aynı hızla bir miktar düşeceği bir gerçek 😀

Alın ya da almayın şeklinde herhangi bir tavsiye vermiyorum vermek de suç zaten bildiğim kadarıyla. Sadece kendi fikrim bu bu yazdıklarıma göre düşünürseniz ben alayım da denebilir ben almayım da denebilir orası size kalmış artık.

Son düzenleme:
Haremaltın ahlatçı.. Aldığın gram altın 24 ayar olsun 22 alma kaybın daha yüksek olur bozdururken. Yatırım Tavsiyesi Değildir
aynen dün biraz tiktoktan izledim 24 ayar alacağım 24 aşağısı ve yukarısı üretimi yok mu yasalmı değil öyle bir şey diyordu

ben her ay kazancımın yarısını altın yapmaya çalışıyorum, yatırım değil birikim amaçlı bakıyorum. yükselmese bile birikim olur. nakit her türlü harcanıyor çünkü hocam. altın güvenli liman olarak söyleniyor bizde güveniyoruz yarın ne olur bilinmez fakat yatırım yapmaya değecek tek emtia altındır bana göre.
aynen benim zaten öyle büyük bir beklentim yok bozacağım zamana kadar ne kadar artsa kârdır gözünle bakıyorum

satarken çok fark oluyor arada fiziki almak en iyisi bence
kuyumcuda daha cok oluyor bizim buralarda kuyumcu 400 tl fark alıyor . mobil bankacılıkta akşam 4-5'ten sonra alış ile satış arasında ciddi fark oluyor . Sabah saat 10 ile 4 arası alış ile satış farkı çok az oluyor. Böyle değerli yatırımlar için en mantıklısı bence sabah 10 akşam 4 arası almak veya satmak . Hangi uygulamadan alacağına https://altin.doviz.com/ buradan karar ver . Alış ile satış arasındakı yüzdelik farkı yazıyor bunda .
"Yatırım Tavsiyesi Değildir"

bankadan öneren arkadaşlar ne yaşıyor? aralarında 400 lira makas var neredeyse kuyumcuda en fazla 50 100 lira oynar gidin fiziki alın elinizde dursun bende fiziki alacağım yakında
Kanka bizim burada 400 TL fark alıyorken uygun saatlerde mobil bankacılıkta 150 TL fark olduguna şahit oldum

kuyumcuda daha cok oluyor bizim buralarda kuyumcu 400 tl fark alıyor . mobil bankacılıkta akşam 4-5'ten sonra alış ile satış arasında ciddi fark oluyor . Sabah saat 10 ile 4 arası alış ile satış farkı çok az oluyor. Böyle değerli yatırımlar için en mantıklısı bence sabah 10 akşam 4 arası almak veya satmak . Hangi uygulamadan alacağına https://altin.doviz.com/ buradan karar ver . Alış ile satış arasındakı yüzdelik farkı yazıyor bunda .
"Yatırım Tavsiyesi Değildir"

Kanka bizim burada 400 TL fark alıyorken uygun saatlerde mobil bankacılıkta 150 TL fark olduguna şahit oldum
kardeşim geçerken kuyumcuya uğradım arada 85 lira makas var bide sıradan caddede kuyumcu kapalı çarşı veya kuyumcukente gitsen daha aşağısını da bulursun 400 lira makas falan yok kuyumcuda kim dedi onu sana 400 lira olur makas ama tam altın alırken olur onun harici bir şey olmaz

kardeşim geçerken kuyumcuya uğradım arada 85 lira makas var bide sıradan caddede kuyumcu kapalı çarşı veya kuyumcukente gitsen daha aşağısını da bulursun 400 lira makas falan yok kuyumcuda kim dedi onu sana 400 lira olur makas ama tam altın alırken olur onun harici bir şey olmaz
Bizzat kuyumcunun kendisini aradım 6450'den satıyor 6050den alırım demişti . O zaman kuyumcudan kuyumcuya değişiyor mu?

Geri