Hava soğutucudan ses geliyor

Reaksiyon skoru
11
Selam yıllardır kullandığım(tam 3 yıl olmuş bugün) hava soğutucumdan bu şekilde ses geliyor, bugün aniden olmaya başladı.

Fanı durdurunca seste duruyor. Sebebi nedir? Daha geçen hafta tozlarını aldım kasanın. Soğutucuyu mu değiştirmem gerek artık?

Fanın arkasında kapak varsa makine yağı veya gres yağı dökebilirsin. Yoksa direk fan değiştir. Soğutucuyu tamamen değiştirmene gerek yok.

Fanın arkasında kapak varsa makine yağı veya gres yağı dökebilirsin. Yoksa direk fan değiştir. Soğutucuyu tamamen değiştirmene gerek yok.
Yağ falan dökmek istemiyorum yanlış yaparım ya da bir yerlere dökerim. Uygun fan önerir misiniz? Işıksız olması tercihimdir.

Yağ falan dökmek istemiyorum yanlış yaparım ya da bir yerlere dökerim. Uygun fan önerir misiniz? Işıksız olması tercihimdir.
Hangi soğutucu bu? Artic ve ASUS markası fanlarına bak, aklıma Artic P12 geliyor, Pro olursa daha tatlı olabilir. Ama açıkçası şöyle bakınca bu fan 800 lira. Şu da 800 lira; https://www.akakce.com/islemci-sogu...sassin-x-120-refined-se-fiyati,341708426.html
Soğutucuna bağlı.
Bence o fanı çıkar, arkasına yağ damlat, silikon yağı da kullanmıştım ben oluyor bu yürüyüş bandı veya diğer aletlerde kullanılan yağlar. Daha sonra sorun da olmadı, hatta ilk geldiğinden bile sessizdi. Yağı damlat, fanları çevir kapağı kapat. Akmadığından emin ol. Bir veya iki damla damlatacaksın.

Son düzenleme:
Hangi soğutucu bu? Artic ve ASUS markası fanlarına bak, aklıma Artic P12 geliyor, Pro olursa daha tatlı olabilir.
Performax Perfan 120-H soğutucu.

Ama açıkçası şöyle bakınca bu fan 800 lira. Şu da 800 lira; https://www.akakce.com/islemci-sogu...sassin-x-120-refined-se-fiyati,341708426.html
Soğutucuna bağlı.
Bence o fanı çıkar, arkasına yağ damlat, silikon yağı da kullanmıştım ben oluyor bu yürüyüş bandı veya diğer aletlerde kullanılan yağlar. Daha sonra sorun da olmadı, hatta ilk geldiğinden bile sessizdi. Yağı damlat, fanları çevir kapağı kapat. Akmadığından emin ol. Bir veya iki damla damlatacaksın.
Bu kadar para vereceksem yeni işlemci soğutucu almak daha mantıklı geliyor. Bu aşağıdaki iyi midir beni götürür mü uzun yıllar?

Sıvı soğutucu alamıyorum çünkü kasaya sığmıyor.

Performax Perfan 120-H soğutucu.

Bu kadar para vereceksem yeni işlemci soğutucu almak daha mantıklı geliyor. Bu aşağıdaki iyi midir beni götürür mü uzun yıllar?

Sıvı soğutucu alamıyorum çünkü kasaya sığmıyor.
Thermalright hava soğutucularında baya iyi. Sadece fiyata ve kasaya uygun bir modelini seçin, ramlare dokunmasın. Kasanın cam paneline değecek kadar yüksek olmasın. SE modeli, SE olmayanlara göre daha düşük profillidir.

Onun dışında attığın soğutucu çok güzel. Bana overkill geldi, işlemciniz nedir?

Thermalright hava soğutucularında baya iyi. Sadece fiyata ve kasaya uygun bir modelini seçin, ramlare dokunmasın. Kasanın cam paneline değecek kadar yüksek olmasın. SE modeli, SE olmayanlara göre daha düşük profillidir.
Ramlere değecekse bile attığım modelin yükseltme ayarı var diye duydum. Zannetmiyorum ama değeceğini şuanki kıl payı değmiyor çünkü.

Onun dışında attığın soğutucu çok güzel. Bana overkill geldi, işlemciniz nedir?
Yarın farklı bir işlemciye geçersem tekrar soğutucu almama gerek kalmasın, ayrıca sessiz ve soğuk çalışsın isterim. Ryzen 5 5600 var.

Dediğim gibi sanırım Thermalright Phantom Spirit alacağım. Başka bir önerisi olan var mı? Anakartım B450M S2H

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,500
Üyeler
190,754
Son üye
rescover
Geri