Şuanda en mantıklı satın alınacak 5080 modeli hangisi?

en ucuzu
fikirleri olmayanlar gülme emojisini atınca nasıl mutlu oluyorum anlatamam :D

Son düzenleme:
Arızalı 7900 XTX'i 5080 ile değiştirtmem lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu kötü değil mi?

Son düzenleme:
Arızalı 7900 XTX'i 5080 ile değiştirtmem lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu kötü değil mi?
güldüğün şeyi sorabılırmıyım ? madem cok bılıyorsun neden fıkır ıstıyorsun dostum
çıkabılıyorsan al kullan

Yapılacak en mantıklı şey 5070Ti varken 5080'e para vermemek.
güldüğün şeyi sorabılırmıyım ? madem cok bılıyorsun neden fıkır ıstıyorsun dostum
çıkabılıyorsan al kullan
Ben para vermeyenzi degisim yapanzi 7900 xtx ile hangi model 5080 seceyim :D

Ben para vermeyenzi degisim yapanzi 7900 xtx ile hangi model 5080 seceyim :D
Öyle bir dünya yok dostum. 7900XTX i servise gönderip değişim aldığın zaman gezegendeki hiç bir firma yerine RTX5080 vermez, vermeyi bir kenara bırak öyle ''hangisini seçeyim'' tarzı bir seçenek de sundurmaz. Yani hayal dünyasında yaşıyorsun. 7900XTX yerine verecekleri kart 9070XT dir, 4080 yada 4080 Superin arızalı olsaydı o zaman yerine muadil 5080 alabilirdin ki onda bile inanılmaz uğraştırırlar ve önce para iadesi yapmaya çalışırlar.

Sana 7900XTX yerine 5080 alabileceğini kim söylediyse seni güzel yemiş.

Öyle bir dünya yok dostum. 7900XTX i servise gönderip değişim aldığın zaman gezegendeki hiç bir firma yerine RTX5080 vermez, vermeyi bir kenara bırak öyle ''hangisini seçeyim'' tarzı bir seçenek de sundurmaz. Yani hayal dünyasında yaşıyorsun. 7900XTX yerine verecekleri kart 9070XT dir, 4080 yada 4080 Superin arızalı olsaydı o zaman yerine muadil 5080 alabilirdin ki onda bile inanılmaz uğraştırırlar ve önce para iadesi yapmaya çalışırlar.

Sana 7900XTX yerine 5080 alabileceğini kim söylediyse seni güzel yemiş.
Kimsenin “hangisini seçeyim” gibi bir beklentisi yok, o kısmı yanlış anlıyorsun. Konu hayal değil, hukuk ve muadil tanımı.
Değişim sürecinde firma keyfine göre “bir alt modeli veririm” diyemez.
Tüketici Hakem Heyeti kararlarında muadil; aynı segment, benzer teknik kapasite ve performans anlamına gelir.
RX 7900 XTX;
* 24 GB VRAM
* 384-bit bellek yolu
* ~960 GB/s bant genişliği
* AMD’nin amiral gemisi segmentidir.
Bu karta muadil olarak; • 16 GB VRAM’li
* Daha dar bellek yolu olan
* Alt segmentte konumlandırılan
kartlar teknik olarak muadil sayılmaz.
Güncel ürün gamında aynı segmentte konumlanan tek NVIDIA kart RTX 5080’dir.
Burada mesele “firma ister mi?” değil, vermek zorunda kalır mı meselesidir.
Ayrıca firmaların ilk etapta para iadesine veya daha düşük modele zorlamaya çalışması zaten bilinen bir durum; bu da hukuki hakların olmadığı anlamına gelmez.
Kısaca:
Kimse keyfine göre 5080 istemiyor, muadil tanımı buna işaret ediyorsa talep edilir.
Kabul edilmezse de konu tüketici hukuku çerçevesinde ilerler.

Kimsenin “hangisini seçeyim” gibi bir beklentisi yok, o kısmı yanlış anlıyorsun. Konu hayal değil, hukuk ve muadil tanımı.
Tüketici Hakem Heyeti kararlarında muadil; aynı segment, benzer teknik kapasite ve performans anlamına gelir.
RX 7900 XTX;
* 24 GB VRAM
* 384-bit bellek yolu
Ayrıca firmaların ilk etapta para iadesine veya daha düşük modele zorlamaya çalışması zaten bilinen bir durum; bu da hukuki hakların olmadığı anlamına gelmez.
Kısaca:
Kimse keyfine göre 5080 istemiyor, muadil tanımı buna işaret ediyorsa talep edilir.
Tamam muadil tanımınıza yardımcı olayım gddr7 5080'e karşı gddr6 xtx? Cuda dolu Nvidia'ya karşı cudasız amd? Dağlar taşlar çatlasa sana 5080 vermezler üstadım penta bile olsa garantisi en baba teklifleri 9070 xt olacaktır hakem heyetine giderseniz de muhtemelen en fazla alacağınız sıfır xtx olur o da bulabilirlerse bende firmanın yerinde olsam 5080 veresiye sıfır xtx bulurdum, ne yalan olsun isterim ki herkes en iyi telafiyi alsın ama beklentiniz saçma cudasız kartla cudalı kart kıyası olamaz bir çok kişi 5080 ile para kazanıyor modellemesinden editine kadar sadece oyun oynatan amd ile kıyaslamak da ne bileyim aman benim AMD kartım da edit yapıyor? Doğrudur v-ray yok algoritmik cuda hesabı yok ne yapılıyor basit işler yapılıyor kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Tamam muadil tanımınıza yardımcı olayım gddr7 5080'e karşı gddr6 xtx? Cuda dolu Nvidia'ya karşı cudasız amd? Dağlar taşlar çatlasa sana 5080 vermezler üstadım penta bile olsa garantisi en baba teklifleri 9070 xt olacaktır hakem heyetine giderseniz de muhtemelen en fazla alacağınız sıfır xtx olur o da bulabilirlerse bende firmanın yerinde olsam 5080 veresiye sıfır xtx bulurdum, ne yalan olsun isterim ki herkes en iyi telafiyi alsın ama beklentiniz saçma cudasız kartla cudalı kart kıyası olamaz bir çok kişi 5080 ile para kazanıyor modellemesinden editine kadar sadece oyun oynatan amd ile kıyaslamak da ne bileyim aman benim AMD kartım da edit yapıyor? Doğrudur v-ray yok algoritmik cuda hesabı yok ne yapılıyor basit işler yapılıyor kusura bakmayın.
Konuyu bilerek saptırıyorsun. CUDA, GDDR7 vs. teknik etiketler muadil tanımını ortadan kaldırmaz.
Hukuk “aynı işi yapıyor mu?” diye bakmaz, aynı segment ve kapasitede mi? diye bakar.
RX 7900 XTX: – Üreticinin amiral gemisi – 24 GB VRAM – 384-bit bellek yolu – ~960 GB/s bant genişliği
Yani üst seviye, tavizsiz bir kart.
9070 XT veya 5070 gibi kartlar: – Daha düşük bellek kapasitesi – Daha dar bellek yolu – Alt segment konumlandırma
Bu kartlar teknik olarak da, ticari olarak da muadil değildir.
“Firma vermez” söylemi hukuki argüman değildir.
Firmalar vermemek için zorlar, bu başka;
vermek zorunda kalıp kalmadığı bambaşka bir konudur.
Bugün piyasada 7900 XTX segmentinde konumlanan tek güncel kart RTX 5080’dir.
4080/4080S üretimi yok, 5070/9070 alt segmenttir.
Kimse “canım 5080 istedi” demiyor.
Muadil tanımı bunu işaret ediyorsa talep edilir.
Kabul edilmezse de süreç hakem heyeti + bedel iadesi + icra olarak ilerler.
CUDA anlatısı hukuki bir savunma değildir, teknik fan muhabbetidir.
Konu hukuk, segment ve donanım kapasitesidir.

RX 7900 XTX;
* 24 GB VRAM
* 384-bit bellek yolu
Kısaca:
Hukuk, muadil falan diyon da dostum ciddi anlamda sıfır bilgi sahibisin.

Eski teknoloji bir kartın VRAM, bellek veri yolu ve bant genişliğini alıp yeni teknoloji kartlarla sadece bu veriler üzerinden kıyaslaman inanılmaz komik.

Ben firmanın yerinde olsam senin gibi şark kurnazlarına sıfır bir 7900 XT bulurdum sonuçta senin ''amiral gemisi'' kartına en yakını o.

20GB VRAM, 320 bit ve 800 GB/s bant genişliği yani her halükarda teknik olarak 9070XT den daha iyi bak bu da bir alternatif nasıl? sonuçta XTX bulamazsa al sana onun alternatifi XT. 5080 den daha yüksek VRAM e ve daha yüksek bit değerine sahip.

Neden 7900 XT varken daha alt özelliklerde 5080 versin firma?

Bir de konu açmış ya hangi 5080 diye kafayı yersin :kekw:

Önce öğrenmen gereken şeyi söyliyim sana bir kart bozulduğu zaman bu satıcı firmayı bağlamıyor. Örneğin vatandan aldıysan o kart da parası da vatandan çıkmıyor. Vatan servise yönlendiriyor, servis değişim onayı verirse vatan bunu tedarikçisine yani distribütöre iletiyor. Distribütör de değişim onayı geldiği için mecbur değişimi yapıyor ama o da direkt ana üretici olan AMD ye iletiyor yani bir kart bozulduğu zaman sıralı şekilde satıcı-servis-distribütör-AMD şeklinde gidiyor yani sana verilen sıfır kart direkt AMD nin cebinden çıkıyor gibi düşün bu süreçte ne satıcı, ne servis ne de distribütör hiç birinin zararı yok.

Velhasıl dünya üzerinde tek bir AMD kart dahi kalmasa sana yine 5080 veremezler bu teknik olarak imkansız zaten ama sen sağlam hayal kurduğun için fazla gaza gelmişsin.

Konuyu bilerek saptırıyorsun. CUDA, GDDR7 vs. teknik etiketler muadil tanımını ortadan kaldırmaz.
Hukuk “aynı işi yapıyor mu?” diye bakmaz, aynı segment ve kapasitede mi? diye bakar.
RX 7900 XTX: – Üreticinin amiral gemisi – 24 GB VRAM – 384-bit bellek yolu – ~960 GB/s bant genişliği
Yani üst seviye, tavizsiz bir kart.
9070 XT veya 5070 gibi kartlar: – Daha düşük bellek kapasitesi – Daha dar bellek yolu – Alt segment konumlandırma
Bu kartlar teknik olarak da, ticari olarak da muadil değildir.
“Firma vermez” söylemi hukuki argüman değildir.
Firmalar vermemek için zorlar, bu başka;
vermek zorunda kalıp kalmadığı bambaşka bir konudur.
Bugün piyasada 7900 XTX segmentinde konumlanan tek güncel kart RTX 5080’dir.
4080/4080S üretimi yok, 5070/9070 alt segmenttir.
Kimse “canım 5080 istedi” demiyor.
Muadil tanımı bunu işaret ediyorsa talep edilir.
Kabul edilmezse de süreç hakem heyeti + bedel iadesi + icra olarak ilerler.
CUDA anlatısı hukuki bir savunma değildir, teknik fan muhabbetidir.
Konu hukuk, segment ve donanım kapasitesidir.
Senin iş zor. Uzlaşma için 9070xt + üzerine para iadesi en iyi ihtimalle 5070Ti teklif edebilirler. Şu an 5080 teklif edecek firma yok senin hesap işi yaş.

en son sadece "fiyat" bakımından muadiline bakmıyorlar mıydı? (yanlış olabilir değişim vs. işlerinde yokum)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,603
Üyeler
188,132
Son üye
Tefooo
Geri