3d yazıcı ile baskı yapıp satmak para kazandırıyormu

yusuf544

80+ Silver
Reaksiyon skoru
679
SELAMÜN ALEYKÜM
Sırf merakımdan ve hevesimden dolayı soruyorum aranızda 3d yazıcı ile herhangi bir baskı vs. Yapıp satan ve güzel miktar para kazanan varmı.

Figür yapacaksın kaliteli güzel figürlerle kazanabilirsin bence.

SELAMÜN ALEYKÜM
Sırf merakımdan ve hevesimden dolayı soruyorum aranızda 3d yazıcı ile herhangi bir baskı vs. Yapıp satan ve güzel miktar para kazanan varmı.
Figür yapacaksın kaliteli güzel figürlerle kazanabilirsin bence.
ne kadar ekmek o kadar köfte. arkadaşın dediği gibi güzel makinelerle kaliteli malzeme kullanıp basar üstüne bide kaliteli bi şekilde boyarsan para kazanırsın

Hadi ürünü yaptım diyim asıl olay reklam, kendini duyurma orası nasıl olucak.

Youtube, instagram, sosyal medya kanallarını kullanacaksın. E-ticaret sitelerine koyarsın mal iyi olduktan sonra zaten yürürsün.
Yani hala ayakta duran bir işmi.bi ara aşırı derecede popülerdi eskisi gibimi hala.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela alacağımdan değildd şöyle bir makina iyi midir?.

Yani hala ayakta duran bir işmi.bi ara aşırı derecede popülerdi eskisi gibimi hala.

Fp iyidir

filament baski ile bir tık zayıf oluyor ama kaliteli filament ile güzel baskilar çıkıyor figur yapip satarim bütçem var diyorsan reçineli daha iyi olur %60 filament kalitesi %40 makines kalitesi

Konu ile alakalı hiç bir fikrin yok gibi duruyor ve evet bu seviyede iken kazanamazsın. Çok fazla insan bu şekilde düşünerek bir gazla alıyor sonra evde yatıyor makineler.

SEO ile aranan figürleri yapacaksın.
Rastgele üretmek yerine belli kullancıya erişmeye çalışacaksın
Figürü normal bir makineyle yaparsa satamaz. Figürlerin pürüzsüz ve kaliteli olması için reçineli 3D yazıcılar kullanman gerekiyor. Bu da oldukça ciddi bir masraf demek. Dolayısıyla kâr edebilmek için ürünü pahalıya satmak zorunda kalırsın ve başlangıç için figür üretimi asla iyi bir fikir değil.

Öncelikle kusursuz ve kaliteli işler çıkarabileceğin makineler, 13–20 bin TL bandındaki cihazlar değil. Örneğin Bambu Lab P1S AMS üniteli gibi cihazlar, ticari işler için başlangıç seviyesinde daha uygundur.

Ayrıca şunu da söylemek isterim: Bu işin ciddi anlamda “amelelik” kısmı var. Çözmen gereken birçok hatayla ve uğraşacağın bir çok ürünün destek aparatı ile karşılaşacaksın temizlerken kıracağın ürünler bile olacak. Yani bu iş, “baskıya vereyim, bassın, alayım, satayım” mantığıyla yürümüyor. Gerçekten emek ve zaman isteyen bir iş.

Zaman derken günlerce süren süreçlerden bahsetmiyorum (yeri gelecek günlerini vereceğin baskılarda olacak) ama en küçük bir ürün bile 2–3 saatte basılıyor. Buna ürünü makineden alma, desteklerini ayırma gibi işlemleri de eklediğinde en baştan 4–5 saatlik bir süreçten söz ediyoruz. Ürün pürüzlü ya da hatalı çıktı diyelim; bu, başa dönmek demek.

Kısacası uzaktan davulun sesi hoş gelir. İyice araştırmadan girilmemesi gereken bir sektör; aksi hâlde patlarsınız.

2024 yılında bende gireyim dedim bu işe biraderim aldı 3d yazıcı. Yazıcı büyük ama full giriş seviye. Kısaca yok şurası bozuldu yok şunu tak yok bu ayarını yap. yok nozzle bozuldu vs vs vs filament yapışmadı gibi sorunlar yaşadım. Son 3 aydır gelir elde etmeye başladım. Yazıya harcadığım paranın ve emeğin yanında hiçbir şey. Başlarken iyi bir yazıcı alınmalı. 4 renkli tek kafa yazıcılar ile figür basılmaz. Tek renk baskının 4 katı filament harcar baştan kaybedersin.

figür işine gireceksen muhtemelen reçineli yazıcılar kullanman yararına olur daha pürüzsüz baskılar alırsın fakat reçineli yazıcılarında kimyasal sorunu var baskı bittikten sonra muhtemelen temizleme işlemleri olacağı için ev içerisinde sıkıntı yaşayabilirsin.

Geri