7900xtx’den 5080’e geçilir mi ?

Bütçeniz ne kadar size tavsiyem RTX 5090 almanız yönünde bende RX 7900 XTX kullandım değişik saçma sorunlardan bıkmıştım mesela Kernel power 41(63) hatası veriyordu durduk yere PC kapanıyordu verdim iadeye para iadesi aldım sonra RX 7900 XTX den RTX 5080 e geçiş yaptım ama VRAM yetmedi ve RTX 5070 ti belleği 16 GB VRAM 4K da yetmiyor. Şimdi de RTX 5090 bakıyorum.
kernel power ekran kartından değildir muhtemlen güç kaynağınız yetmiyordur

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Hocam msı asus da hangi seri en uygun 5090 alınmalı sizce bende düşünüyorum fakat bir markanın 2-3 serisi var soğutmayala mı alakalı sadece yoksa kalite üsteyim hz farklarıda oluyor mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O karta bende baktım ventus giriş seviyesi deniyor ama en kötü 5090 dır sonuçta
Performans açısından öyle aman aman göze çarpar bir fark olur mu peki

Aslında evet 5080 için bu yorumlardan sonra 5090 bakmaya başladım hocam bende genel olarak vram yetersizliğinden bahsediliyor bütçeyi arttırıp 5090 bakıcam ventus 3x sorun yaşatır mı peki sizce
Hayır hocam yaratmaz bende MSI Ventus 5090 alıcam

Hocam msı asus da hangi seri en uygun 5090 alınmalı sizce bende düşünüyorum fakat bir markanın 2-3 serisi var soğutmayala mı alakalı sadece yoksa kalite üsteyim hz farklarıda oluyor mu

En kötüsü o hocam evet ama en uygun fiyatlı ve peşin fiyatına taksit olan tek ürün ve ayrıca evet serilere göre MHz farkı oluyor mesela Asus tuf ile Astral arasında 50 veya 100 MHz fark var bunlar çok az farklar hissedilmez yani.

Performans açısından öyle aman aman göze çarpar bir fark olur mu peki
Evet RX 7900 XTX ile 5090 arasında baya fark var hocam

En kötüsü o hocam evet ama en uygun fiyatlı ve peşin fiyatına taksit olan tek ürün ve ayrıca evet serilere göre MHz farkı oluyor mesela Asus tuf ile Astral arasında 50 veya 100 MHz fark var bunlar çok az farklar hissedilmez yani.
En kötüsü derken hocam peki performans açısından bir fark olur mh ?

En kötüsü derken hocam peki performans açısından bir fark olur mu ?

kernel power ekran kartından değildir muhtemlen güç kaynağınız yetmiyordur
Evet hocam Kernel Power 41 (63) hatası çoğunlukla güç kaynağı kaynaklı oluyor. Yada ekran kartının donanımında vrmlerde vs bozulma olunca bu hatayı veriyor.
En kötüsü derken hocam peki performans açısından bir fark olur mh ?

En kötüsü derken hocam peki performans açısından bir fark olur mu ?
Hayır hocam performans farkı yoktur. Soğutma anlamında en kötü model ama MHz farkı olmaz diğer suprime göre en fazla 50-100 MHz fark eder oda en fazla 2-3 fpsdir yani. Hızları aynı yani kafanıza takmayın her 5090 5090 dır sonuçta

@Yasobaba @mucel @Tjistplt RX 9070 XT Sapphire nitro+ almaya karar verdim hocalarım bir ekran kartına o kadar para vermek istemediğim için bunu alacağım en az 100 bin TL fark var Sapphire Nitro+ 48 bin TL Ventus 157 bin TL

Hem en azından kafam da rahat olur yani borcum olmayacağı için.

Zaten 1-2 ay sonra hikayeli oyunları bırakmaya karar verdim lole başlayacağım yani 5090 ile hikayeli oyunlar oynamazsam hem parama yazık olur hemde karta hakaret olur.

Son düzenleme:
@Yasobaba @mucel @Tjistplt RX 9070 XT Sapphire nitro+ almaya karar verdim hocalarım bir ekran kartına o kadar para vermek istemediğim için bunu alacağım en az 100 bin TL fark var Sapphire Nitro+ 48 bin TL Ventus 157 bin TL

Hem en azından kafam da rahat olur yani borcum olmayacağı için.

Zaten 1-2 ay sonra hikayeli oyunları bırakmaya karar verdim lole başlayacağım yani 5090 ile hikayeli oyunlar oynamazsam hem parama yazık olur hemde karta hakaret olur.
https://www.akakce.com/ekran-karti/...6g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,1333093931.html bunu alsanız daha iyi

Arkadaşlar merhaba değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. 7900xtx kartım var amd’nin yazılım ve siyah ekran sorunlarından yıldım biraz bu yüzden 5080’e geçmeyi düşünüyorum 4k oyun için ne dersiniz
Yazılım olarak güncelde bir sorun yok en güncel sürümde 7800xt kullanıyorum bir çok arkadaş ta doğrulayacaktır. Eğer sistemde stabilite sorunu varsa (psu yetmiyorsa vb.) amd softwaresi yine çöküyor yani her çökme mesajı aslında sürücü sorunu değil 7900xtx taş gibi kart eğer sorunu çözebileceksek boşuna paranı denize atma.

16GB 4K için ideal değil minimum.Bir kaç sene içinde vramden dolayı ekran kartın çile çekecek.Zaten böyle bir karta niye flash bellek gibi duracak bir vram koyuyolar anlamıyorum.Sorun ne yaşadın ki 7900XTX'de çözebileceksen geçmeni önermem.

Aynı fiyatta iken Gainward Phantom cok daha iyi Palit Gamerock'un ikiz kardeşi birebir aynılar tek farkları tasarım.Soğutma olarak da iyi gayet ve Ventustan iyidir.

1770137290660.webp

Gamerock:
1770137423091.webp

Phantom:

1770137429287-webp.904107

Ekler

• 1770137429287.webp
    1770137429287.webp
    72.6 KB · Hit: 16
Son düzenleme:
16GB 4K için ideal değil minimum.Bir kaç sene içinde vramden dolayı ekran kartın çile çekecek.Zaten böyle bir karta niye flash bellek gibi duracak bir vram koyuyolar anlamıyorum.Sorun ne yaşadın ki 7900XTX'de çözebileceksen geçmeni önermem.

Aynı fiyatta iken Gainward Phantom bak bence Palit Gamerock'un ikiz kardeşi birebir aynılar tek farkları tasarım.Soğutma olarak da iyi gayet ve Ventustan iyidir.

Alıntıyı görüntüle

Gamerock:
Alıntıyı görüntüle

Phantom:

1770137429287-webp.904107
Hocam selamlar teşekkür ediyorum geri dönüşünüz için fakat ben daha bilindik markaları tercih etmek istiyorum. Gönül tabii ki asus rog veya msı suprime almak ister ama ventusla arada 20-30 bin var. Önerdiğiniz kart güzeldir ama dediğim gibi 5090 dır sonuçta ventus da

Hocam selamlar teşekkür ediyorum geri dönüşünüz için fakat ben daha bilindik markaları tercih etmek istiyorum. Gönül tabii ki asus rog veya msı suprime almak ister ama ventusla arada 20-30 bin var. Önerdiğiniz kart güzeldir ama dediğim gibi 5090 dır sonuçta ventus da
Bilindik marka almanı gerektirecek bir durum yokki.İkiside 5090 tek değişen şey soğutma.Soğutma konusunda Phantom daha iyi 5070Ti da bile 5090 ayarında kalınlığa sahip bi kart.Ayrıca bilindik markaların giriş segment kartları hayal kırıklığıda olabiliyor bunuda bilin.

1770137954125.webp

Şu kalınlık farkı bile bence direk tercih sebebi ama siz bilirsiniz.

1770138187468.webp

1770138207200.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,266
Üyeler
188,552
Son üye
Avrim
Geri