Sonunda 1gb fibere geçicem

Selamlar
Yakında ev değiştireceğim. Şu anki evimde altyapı berbat, 30 Mbps üstüne çıkmıyor. Taşınacağım adreste ise sorguda fiber altyapı var ve 1 Gbps paket görünüyor.
Mevcut internetimi nakil aldırmayı düşünüyorum ama birkaç sorum var:

Fiber adrese nakil işlemi genelde kaç gün sürüyor?

Nakil diye mi geçiyor yoksa sıfır kurulum gibi mi yapılıyor?

Modem değişimi gerekiyor mu, ONT falan veriliyor mu?

1 Gbps kullananlar memnun mu, hız ve stabilite nasıl?

Ping ve upload değerleri gerçek kullanımda nasıl oluyor?

Fiber kullananların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.
Nakil istersen nakil olarak geçer yeni cihaz yeni alt yapıya göre değişir ping upload bana göre en iyisi turknet turknette vaad edilene çok yakın veriliyor 1000/1000 de ben garanti 940/940 alıyorum aradaki 60 lık değer önemsiz kalıyor %90 üzerinde o hızları alıyorsun bunun hazzı muazzam steam epic vb tak tak tak her oyunu en kisa sürede indiriyorsun arada sıkılıp sıkılıp silip tekrar yüklüyorum oyunları mesela

Nakil istersen nakil olarak geçer yeni cihaz yeni alt yapıya göre değişir ping upload bana göre en iyisi turknet turknette vaad edilene çok yakın veriliyor 1000/1000 de ben garanti 940/940 alıyorum aradaki 60 lık değer önemsiz kalıyor %90 üzerinde o hızları alıyorsun bunun hazzı muazzam steam epic vb tak tak tak her oyunu en kisa sürede indiriyorsun arada sıkılıp sıkılıp silip tekrar yüklüyorum oyunları mesela
peki kurulumda evde olmam şartmı veya abonelik benimn üzerime evde abone sahibi olmazsa aileden biri olursa yinede kuruluma gelirler mi

peki kurulumda evde olmam şartmı veya abonelik benimn üzerime evde abone sahibi olmazsa aileden biri olursa yinede kuruluma gelirler mi
Normalde gerekiyor deniyor ama ben hiçbir zaman sorun yaşamadım bensizde sorunsuz şekilde kurulum yapılıyor aile fertlerinden birisi olsa yetiyor

Evde olmak gerekir muhtemelen ama evde senin olman şart değil.

Turknet de durum nasıl ilerliyor net bilemedim ama örnek vermek gerekirse ben netspeed vdsl iptal edip superonline 1 gbps fibere geçtim doğal olarak yeni abonelik oldu. Tüm işlemler 3 5 gün sürdü diye hatırlıyorum.

Bana göre en iyisi bölgeme göre turknet turktelekom/superonline Vodafone yada millenicom vdsl veriyor hatta sanırım bölgemde vodafone ve superonline alt yapısı yok 🤣🥲
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada Türk telekom alt yapının varsa eski ve yeni yerde nakil işlemi olur eğer Türk telekom varsa mevcutta yeni adreste superonline yada başka alt yapı varsa eskiyi kapatman gerekir yeni adrese hangi alt yapın varsa yeni kurulum/abonelik yapman gerekir

Ayrıca kurulum süreci turknette yaklaşık 7-10 gün max deniyor fakat ben ne zaman abonelik actirsam sağolsunlar aynı gün yada ertesi gün bile kurdukları oluyor

Bana göre en iyisi bölgeme göre turknet turktelekom/superonline Vodafone yada millenicom vdsl veriyor hatta sanırım bölgemde vodafone ve superonline alt yapısı yok 🤣🥲

Bu arada Türk telekom alt yapının varsa eski ve yeni yerde nakil işlemi olur eğer Türk telekom varsa mevcutta yeni adreste superonline yada başka alt yapı varsa eskiyi kapatman gerekir yeni adrese hangi alt yapın varsa yeni kurulum/abonelik yapman gerekir

Ayrıca kurulum süreci turknette yaklaşık 7-10 gün max deniyor fakat ben ne zaman abonelik actirsam sağolsunlar aynı gün yada ertesi gün bile kurdukları oluyor
tamamdır teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,197,733
Üyeler
190,262
Son üye
Dizf
Geri