A1 motor ehliyeti için ailemi nasıl ikna edebilirim

hakan202

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba a1 motor ehliyeti almak istiyorum ama ailem izin vermiyor kaza yaparım diye korkuyorlar sizce ailemi nasıl ikna edebilirim

18 i bekle a2 al hemen almak istiyorsan git yazıl sorma bence

merhaba felç kalmanın eşiğinden dönmüş biri olarak ailen haklı olabilir

Motor çok tehlikeli kardeşim. Kesinlikle önermem. Araba gibi değil. Araçta kaporta var. Burada kaporta sensin. Ekipmanların sağlam değilse olası bir kazada yara alman çok olası.

Merhaba a1 motor ehliyeti almak istiyorum ama ailem izin vermiyor kaza yaparım diye korkuyorlar sizce ailemi nasıl ikna edebilirim
Hangi şehirde yasadıgın cok onemlı İst Ank gibi kalabalık bır sehırde yasamıyorsan ailenı ıkna konusunda yasının buyumesını bekleyebılırsın diğer türlü buyuk sehırlerde motor cok cok tehlıkelı bız daha arabalarla zor sag cıkıyoruz trafıkte

Hangi şehirde yasadıgın cok onemlı İst Ank gibi kalabalık bır sehırde yasamıyorsan ailenı ıkna konusunda yasının buyumesını bekleyebılırsın diğer türlü buyuk sehırlerde motor cok cok tehlıkelı bız daha arabalarla zor sag cıkıyoruz trafıkte
Basit motorlar küçük yerleşimlerde kısa mesafe için güzel, iyi ekipmanla dikkatli ve yavaş kullanılırsa da en fazla ufak yaralanmalar olur ciddi riski az denebilir.

Ama İstanbul’da insanların nasıl motor sürdüğüne şahit oldum o ortamda 10 yıllık motor tecrübem olsa yine sağ çıkamayabilirim çok fena bir ortam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ulaşım anlamında çok gerekli bir kullanımın olmayacaksa şimdiden böyle bir şeye ikna etmene gerek yok bence, haklılık payları var biraz.

Son düzenleme:
İntörn dr yim acil stajındayken her gün motor kazası gelirdi net. Neredeyse hepsinde kalıcı sakatlık kaldı az veya çok. Bence uzak dur.

Bir sürücü kursumuz var. Kardeşim senin yaşlarında gelenlere aile izni olmadan zaten almıyoruz. Genelde de hiç vermemeye çalışıyoruz.
bunlar oyuncak değil. Motorun şasesi sensin. Hiç alma daha iyi. B1 alıp tek kişilik araba bile alman daha mantıklı. Citroen ami tarzı

Hocam iki tekerlekli olan her araçtan mümkünse uzak dur şimdi illa istiyorsanda sana şunları sayayım ilk olarak büyük şehirde yaşıyorsan Dediklerimi çok daha iyi uygulaman lazım ekipmanların çok iyi olacak çok dikkatli olacaksın herhangibir duygunun içindeyken sürmeyeceksin:kızgınlık.üzüntü vs ayrıca dikkatli ve yavaş kullanacaksın deneyimini arttıracaksın kendini geliştireceksin motor işi şakaya gelmez ayrıca her motoru olan hayatında en az 1 kaza yaşıyor allah korusun ama sen en azından hafif atlat aileni ikna etmen içinde güvenlerini kazanman lazım bunuda nasıl gösterebilirsen göster ayrıca parayı onlar vereceklerse kazayı bahane ediyor olabilirler sen hiç umursama git 18inde parayı bas al kimseden medet umma bu hayatta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Küçük şehirdeysen çok şanslısın şahsen ben öyleyim yollar bomboş tehlike oluşturacak hiçbirşey yok zaten genel olarak sana tehlikeyi ya arabalar yada virajlar oluşturacak büyük şehirde motor kullanmak çok sıkıntı bırak kazayı ölüm tehlikesi çok

Hocam iki tekerlekli olan her araçtan mümkünse uzak dur şimdi illa istiyorsanda sana şunları sayayım ilk olarak büyük şehirde yaşıyorsan Dediklerimi çok daha iyi uygulaman lazım ekipmanların çok iyi olacak çok dikkatli olacaksın herhangibir duygunun içindeyken sürmeyeceksin:kızgınlık.üzüntü vs ayrıca dikkatli ve yavaş kullanacaksın deneyimini arttıracaksın kendini geliştireceksin motor işi şakaya gelmez ayrıca her motoru olan hayatında en az 1 kaza yaşıyor allah korusun ama sen en azından hafif atlat aileni ikna etmen içinde güvenlerini kazanman lazım bunuda nasıl gösterebilirsen göster ayrıca parayı onlar vereceklerse kazayı bahane ediyor olabilirler sen hiç umursama git 18inde parayı bas al kimseden medet umma bu hayatta
Ben de şunu ekleyim, arabaların motora saygısı pek yok, bazıları seni görmüyor bile normal gittiğin şeride sen yokmuşsun gibi sinyalini yakıp giriyor. Ben nasıl olsa iyi sürüyorum kaza yapmam dediğin an bir arabanın saçma bir hareketi yüzünden anında kaza yapabilirsin. Zaten çoğu zaman refleks gösterip kaçmak lazım oluyor ama o şekilde her durumdan kaçamayabilirsin bu da normal maalesef. O duruma alınabilecek tek önlem o an yavaş olarak ve iyi ekipman kullanarak kazayı ölmeden atlatmak.

Ben de şunu ekleyim, arabaların motora saygısı pek yok, bazıları seni görmüyor bile normal gittiğin şeride sen yokmuşsun gibi sinyalini yakıp giriyor. Ben nasıl olsa iyi sürüyorum kaza yapmam dediğin an bir arabanın saçma bir hareketi yüzünden anında kaza yapabilirsin. Zaten çoğu zaman refleks gösterip kaçmak lazım oluyor ama o şekilde her durumdan kaçamayabilirsin bu da normal maalesef.
aynen öyle bahsetmek istediğim konu tam olarak bu yollar trafik her şey arabalar için yapılmış arabaların motorlara saygısı yok ayrıca kimisinin keyfi için yaptığı bir hareket motorcunun hayatına sebep olabiliyor motorlar değil arabalar tehlikeli daha doğrusu sana tavsiyem 25 yaşına gelene kadar 50cc ile trafiğe kapalı alanda tecrübe edin 18 yaşında yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başla tecrübe edin ayrıca arabalara asla güvenme dikkatli ol ekipmanını sıkı tut lastiğini iyi seç motor zor iştir şakaya gelmez 25 yaşına geldiğinde daha olgun olursun herşeyden haberin olur ayrıca edindiğin tecrübeler yolda sana yardımcı olur yaşın muhtemelen 17 bu yaşta motor almak çok heycanlı gelebilir ama kesinlikle çok sıkıntı ailenin dediğini yap sonra büyüyünce alırsın kazasız belasız sürersin 25 yaş kesinlikle şart motor sürmek için ben mesela köyde süre süre alıştım çok daha sonra trafiğe çıktım küçük şehirde olmama rağmen

Geri