Kasamın parçaları galiba kısa devre yaptı. ÇOK ACİL YARDIM LAZIM.

Neotris

80+
Reaksiyon skoru
1
kasamın ekran kartını ve ardından bios pilini çıkardım, bilgisayarıma yeni m2 ssd taktım, ardından bios pilini ve ekran kartını geri taktım; işlemi yaparken eldiven kullandım, statik elektrik geçmesin diye. bilgisayarımı çalıştırdım su sesi gibi bir ses çıktı (elektrik sesi de olabilir ama bana su sesi gibi geldi), bilgisayarın ışıkları, fanları açıldı ve kapandı, yeniden çalıştı, bir arza çıkacağından korktuğum için uzatma kablomun tuşunu kapayarak gücü kestim, ardından prizden kapamama rağmen ramlerin ışığı yandı ve söndü. hemen bilgisayarımın psu güç kablosunu çektim ve güç tuşuna 20 saniye basılı tuttum, içerisinde elektrik akımı kaldıysa atsın diye. şimdi ne yapmalıyım, açmaya korkuyorum bir şey olur diye. lütfen yardımcı olun.

Tuşa bas ve bekle bir süre bios pilini çıkardığın için bios ve ram ayarları sıfırlanmıştır gecikmeleri falan hesap ediyor ilk açılışta. Uzun sürebilir kapatma.

Tuşa bas ve bekle bir süre bios pilini çıkardığın için bios ve ram ayarları sıfırlanmıştır gecikmeleri falan hesap ediyor ilk açılışta. Uzun sürebilir kapatma.
kısa devre olmaz dimi

Eldivdn taktıysan çok zor. Takıp çıkarırken kasanın fişi takılı değildi demi?
değildi, evde bulunan silikon eldivenlerden taktım. ne olur ne olmaz çalıştırmak için yarını bekleyeceğim, kondansatörler iyice boşalsın. yardımın için teşekkür ederim :)

Eldivdn taktıysan çok zor. Takıp çıkarırken kasanın fişi takılı değildi demi?
şimdi tekrar kontrol ettim, ince bir latex mutfak eldiveni takmıştım. chatgpt bu eldiven hakkında şöyle dedi:

Ah tamam, demek eldiven latexmiş. 😄
Latex eldiven ince bir yalıtkandır, yani doğrudan statik elektriğin geçmesini önler ama tamamen garanti vermez. Ama sen zaten prizden çekmiştin; yani toprak yolu kesildiği için, statik riskini neredeyse sıfırladın.
Kısaca: Hiçbir zarar gelmedi büyük ihtimalle.

ardından bunu dedi
1772566054179.webp

Son düzenleme:
Bunları gpt'ye değil gemini'ya sor. GPT artık düzgün cevap vermiyor. Bence bekleme aç pc'yi fazla takmışsın kafaya.

Bunları gpt'ye değil gemini'ya sor. GPT artık düzgün cevap vermiyor. Bence bekleme aç pc'yi fazla takmışsın kafaya.
çok vasatlar hocam 2 side bu konular hakkında rx9000 serisi ile ilgili bişey sorunca daha çıkmadı en güncel kart rdna 3 diyodu

çok vasatlar hocam 2 side bu konular hakkında rx9000 serisi ile ilgili bişey sorunca daha çıkmadı en güncel kart rdna 3 diyodu
Gemini pro düzgün cevaplıyor bende. GPT dediğin gibi ama.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-03-03 223556.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-03 223556.webp
    173.3 KB · Hit: 21
Gemini pro düzgün cevaplıyor bende. GPT dediğin gibi ama.
doğrudur hocam pro iyi ama işte onda da limit sıkıntısı var gerçi 1 sene bedavaydı üşenmiştim benim eşşekliğim

şimdi tekrar kontrol ettim, ince bir latex mutfak eldiveni takmıştım. chatgpt bu eldiven hakkında şöyle dedi:

Ah tamam, demek eldiven latexmiş. 😄
Latex eldiven ince bir yalıtkandır, yani doğrudan statik elektriğin geçmesini önler ama tamamen garanti vermez. Ama sen zaten prizden çekmiştin; yani toprak yolu kesildiği için, statik riskini neredeyse sıfırladın.
Kısaca: Hiçbir zarar gelmedi büyük ihtimalle.

ardından bunu dedi
Alıntıyı görüntüle
bu kadar takma yeni nesil parcalarda kısaa decre rıskı cok dusuk eldıvensdız tpladım hıcbı sorun yasamdım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,852
Üyeler
190,992
Son üye
CPMask
Geri