B850M ile x870 arasındaki fark

ProArk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
190
Arkadaşlar merhaba. 9800x3d işlemcili pc toplamaya çalışıyorum ama bütçe çok çıkmadığı için anakartı B850m al diyen çok oldu ama 9800x3d ile de x870 çok uyumlu çalışıyor diyorlar. Ben şimdi B850m alırsam ileriye yönelik olarak da düşününce zarar mı etmiş olurum? Yoksa direk B850m alıp yeni çıkan ekran kartlarını rahat bir şekilde kullanabilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim.

Normal bir kullanıcıysan gerek yok ama işlemcine overclock yapmayı düşünüyorsan X870 daha iyi olur tabii ki. Yeni çıkan ekran kartlarında aynı performansı verir.

X870'de daha fazla PCI veriyolu var. Daha fazla SSD, Harddisk ve harici kart takarsın daha fazla USB girişi mevcuttur kartta.

Arkadaşlar merhaba. 9800x3d işlemcili pc toplamaya çalışıyorum ama bütçe çok çıkmadığı için anakartı B850m al diyen çok oldu ama 9800x3d ile de x870 çok uyumlu çalışıyor diyorlar. Ben şimdi B850m alırsam ileriye yönelik olarak da düşününce zarar mı etmiş olurum? Yoksa direk B850m alıp yeni çıkan ekran kartlarını rahat bir şekilde kullanabilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim.
Yeni ekran kartlarını rahat şekilde kullanırsın 9800x3d'de de hiçbir performans farkı olmaz üfürmüş onu diyenler..

Normal bir kullanıcıysan gerek yok ama işlemcine overclock yapmayı düşünüyorsan X870 daha iyi olur tabii ki. Yeni çıkan ekran kartlarında aynı performansı verir.

X870'de daha fazla PCI veriyolu var. Daha fazla SSD, Harddisk ve harici kart takarsın daha fazla USB girişi mevcuttur kartta.
Yeni ekran kartlarını rahat şekilde kullanırsın 9800x3d'de de hiçbir performans farkı olmaz üfürmüş onu diyenler..
Overclock ile işimin olacağını düşünmüyorum. X870 için o zaman daha çok yuva için mi tercih etmemiz gerekiyor? Bu arada b850m alırsam hangi modeli tercih etmeliyim? Yoksa herhangi bir b850m alırsam olur mu?

Overclock ile işimin olacağını düşünmüyorum. X870 için o zaman daha çok yuva için mi tercih etmemiz gerekiyor? Bu arada b850m alırsam hangi modeli tercih etmeliyim? Yoksa herhangi bir b850m alırsam olur mu?
Senin ihtiyaçlarını karşılayan uygun fiyatlı bir modeli almalısın herhangi bir B850 almaktan ziyade.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela bunu alabilirsin WiFi ihtiyacın yoksa. Hem fiyatı uygun hem de 9800x3D'yi rahat şekilde kullanırsın https://www.vatanbilgisayar.com/msi-pro-b850m-g-amd-b850-soket-am5-ddr5-8200mhz-oc-m-2-anakart.html
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@ProArk

Wifi ihtiyacım yok hocam. Hazır sistem bakıyorum. O kart aklımda dursun onu özelleştirirken eklerim. B650m ile kullanmak sıkıntı yaratır mı peki? Çoğunda b650m var ve anakartlar hakkında çok az bilgi sahibiyim. O yüzden kafam çok karışıyor.

Wifi ihtiyacım yok hocam. Hazır sistem bakıyorum. O kart aklımda dursun onu özelleştirirken eklerim. B650m ile kullanmak sıkıntı yaratır mı peki? Çoğunda b650m var ve anakartlar hakkında çok az bilgi sahibiyim. O yüzden kafam çok karışıyor.
Hayır B650 olması uyumluluk sorunu oluşturmaz performans da düşürmez performansını düşürebilecek durumlar farklı, anakartın yetersiz güç beslemesi yüzünden performans kaybı olur çipsetten ötürü değil. Attığım anakartı ayrı alacağını düşündüğüm için attım sistem özelleştirmesi olarak uygun olmayabilir.

Hayır B650 olması uyumluluk sorunu oluşturmaz performans da düşürmez performansını düşürebilecek durumlar farklı, anakartın yetersiz güç beslemesi yüzünden performans kaybı olur çipsetten ötürü değil. Attığım anakartı ayrı alacağını düşündüğüm için attım sistem özelleştirmesi olarak uygun olmayabilir.
Hocam peki B650 ile B850m arasında ne farklar var? OC ve özelleştirme yuvaları mı fazla oluyor sadece?

Bütçeni söylersen sana öneri yaparım.

A620 - Giriş seviye, sistemi çalıştırsın yeter anakartı.

B840 - A620 ve B850 arasında konumlanan oc kilidi kapalı ne idüğü belirsiz bir seri, uygun fiyata bulunursa alınabilir.

B850 - Orta üst segmente hitap eden, ucuzu oc kilidi açık A620 den farkı olmayan bir seridir. Orta seviye b850 ler normal kullanıcının işini fazlasıyla görür. M2 slotları bol olur , modele göre mosfet soğutucu boyutları ve faz sayısı değişir. Ama bir oyuncunun alması gereken temel seridir. Orta üst segment B850'ler (min 8000-9000 tl den başlayanlar) hemen hemen her ryzen işlemcileri besleyebilir. Oc kilidi bütün b850'lerde açıktır.

X870 - Üst segment kullanıcılara hitap eden, ekstrem koşullara dayanıklı ve yüksek oc potansiyeli olan anakartlardır. Fiyatları pahalıdır, güç besleme (faz) yapıları oldukça yüksektir, kalın kalın soğutma blokları olur. Port yönünden zengindir. Her amd işlemciyi çok rahat besler. Genelde hastası ya da ağır işlerle uğraşanlar alır. En ucuz modelleri genelde üst segment b850 lere eşdeğerdir.

Hocam peki B650 ile B850m arasında ne farklar var? OC ve özelleştirme yuvaları mı fazla oluyor sadece?
Hız aşırtma konusunda bir fark yok. Yuva konusunda da çipsetten kaynaklanan bir fark yok. Model özelinde incelemek gerek anakartları çipsetlerin standart hale getirdikleri konu sayısı doğrudan şu şundan iyidir kıvamında genelleme yaptıracak kadar değil.

Model önemli, X870 den daha iyi B850 ler de var vasat B850 ler de var. X870in en kötüsü bile ortalama performans verir o konuda bir farkı var ama bu kıyası yapacaksak model üzerinden yapmak lazım.

ASUS'un TUF serisi kartlarında veya MSI'yın MAG serisi kartlarından birini alabilirsin. Bu seriler orta-üst kalitededir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,730
Üyeler
190,797
Son üye
rarepeeker
Geri