17 Yaşında KYC’siz İlan Platformu Geliştiriyorum: ApexBotic

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Teknik analiz bilgine büyük patronların ne oldu? Hadi açıklasana bana burda smart Contracts sistemini? Bilgini yetmeyeceği şeylere mesaj atma elime sağlık de geç burdada kendini rezil etme çünkü şuan burdaki cogu kisi cahil bir topluluk
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum, PayPal ve Papara örneklerin çok kıymetli ama bir noktayı kaçırıyorsun: Ben bir ödeme kuruluşu veya bankacılık lisansı gerektiren bir finans devine rakip olmuyorum. Ben, ödeme altyapısını blockchain üzerinden kurgulayan bir teknoloji platformu inşa ediyorum.
Gerçeklerle öpüşelim mi?
PayPal vs. SaaS: PayPal ofis açmadı diye yasaklandı çünkü doğrudan TL ve yerel bankacılık sistemiyle iş yapıyordu. Benim projem ise global, kripto tabanlı ve herhangi bir yerel para birimine göbekten bağlı olmayan bir yazılım hizmeti.
Hukuk ve Etik: 'Birileri denetlemeli' diyorsun; işte blockchain tam olarak bu denetimi insandan alıp koda veren sistemdir. Benim ekibimi değil, yazdığım akıllı sözleşmeleri (smart contracts) denetleyebilirsiniz; çünkü kod yalan söylemez ve rüşvet almaz.
Farkındalık Meselesi: Ülke şartlarının farkındayım, tam da bu yüzden yetenekli gençlerin yerel bürokrasiye ve hantal sistemlere takılmadan dünyaya açılmasını istiyorum.
Sizin 'ütopya' dediğiniz şey, dünyanın geri kalanında çoktan 'standart' oldu. Siz gerçeklerle öpüşmeye devam edin, ben o gerçekleri teknolojiyle değiştirmekle meşgulüm. Zaman kimin vizyonunun daha geniş olduğunu gösterecek. Hadi hayırlı forumlar! :)"
Kodları yazan sensin, sistemde her zaman bir açık bulunabilir ve o sistem kötü amaçlar uğruna kullanılabilir. Senin yazdığın kodu kimse denetlemezse ve sen kendine çok güvenirsen zaten bu işi yapmaya uygun birisi değilsindir.
Zaten bu ülkedeki en büyük sorun da DENETİM eksikliği.

İnsanlardan fikir almak için bu konuyu açtığını söyleyip, insanlar fikirlerini dile getirdikten sonra eleştirileri beğenmeyip üstüne bir de onlara cahil demen trajikomik bir durum. Yeni nesil gümbür gümbür geliyor :poop:
Ben fikri veya eleştiri sundukları için cahil demiyorum tonlarca kanit sunmama ramen aynı şeyleri tekrarlamlarını örnek Türkiye vergi mevsuzu bunlari acıkladim ve örnek vermem ramen yine aynı şekilde yapan kişiler cahil diyorum

Kodları yazan sensin, sistemde her zaman bir açık bulunabilir ve o sistem kötü amaçlar uğruna kullanılabilir. Senin yazdığın kodu kimse denetlemezse ve sen kendine çok güvenirsen zaten bu işi yapmaya uygun birisi değilsindir.
Zaten bu ülkedeki en büyük sorun da DENETİM eksikliği.
Bunu içinde her seferinde güncelleme yapacaksin ama diceksin ki şimdi güncelleme yaparsak daha fazla açık olusmamiz oluşur ama ama bunlar siteye getirdgin yeni özelliklerden veya diyer şeyler den gelir ben siber guvnenlik de yaptım kac sene boyunca inanmasan paccaron name mi zero hash dünya sirlamasinda 65 sırada görebilirsin

görsel_2026-03-30_010243770.webp

Teknik analiz bilgine büyük patronların ne oldu? Hadi açıklasana bana burda smart Contracts sistemini? Bilgini yetmeyeceği şeylere mesaj atma elime sağlık de geç burdada kendini rezil etme çünkü şuan burdaki cogu kisi cahil bir topluluk

Dostum, PayPal ve Papara örneklerin çok kıymetli ama bir noktayı kaçırıyorsun: Ben bir ödeme kuruluşu veya bankacılık lisansı gerektiren bir finans devine rakip olmuyorum. Ben, ödeme altyapısını blockchain üzerinden kurgulayan bir teknoloji platformu inşa ediyorum.
Gerçeklerle öpüşelim mi?
PayPal vs. SaaS: PayPal ofis açmadı diye yasaklandı çünkü doğrudan TL ve yerel bankacılık sistemiyle iş yapıyordu. Benim projem ise global, kripto tabanlı ve herhangi bir yerel para birimine göbekten bağlı olmayan bir yazılım hizmeti.
Hukuk ve Etik: 'Birileri denetlemeli' diyorsun; işte blockchain tam olarak bu denetimi insandan alıp koda veren sistemdir. Benim ekibimi değil, yazdığım akıllı sözleşmeleri (smart contracts) denetleyebilirsiniz; çünkü kod yalan söylemez ve rüşvet almaz.
Farkındalık Meselesi: Ülke şartlarının farkındayım, tam da bu yüzden yetenekli gençlerin yerel bürokrasiye ve hantal sistemlere takılmadan dünyaya açılmasını istiyorum.
Sizin 'ütopya' dediğiniz şey, dünyanın geri kalanında çoktan 'standart' oldu. Siz gerçeklerle öpüşmeye devam edin, ben o gerçekleri teknolojiyle değiştirmekle meşgulüm. Zaman kimin vizyonunun daha geniş olduğunu gösterecek. Hadi hayırlı forumlar! :)"
Oğlum sen şaka mısın? 17 yaşın verdiği o tatlı özgüvenle kendini CIA’den kaçan hacker sanıyorsun ama altındaki don donanımına kadar o 'hantal' dediğin sistemlerin elindesin. Cursor’a iki tane 'ZK-Proof entegre et' yazınca anonimlik pelerini giydiğini mi sanıyorsun?

Bak güzel kardeşim, senin o 'kod dondurulamaz' dediğin dünyada, adamlar senin kullandığın stabil coini (USDT/USDC) tek tıkla cüzdanında dondurup seni ekrana baktırırlar. Cayman, Estonya falan diye üç beş YouTube videosu izleyip 'vergi vermem, hukuk tanımam' raconu kesmek kolay da; Interpol kapıya dayandığında 'abi ben DAO kurmuştum, matematiksel kanıtım var' dersen polislere güzel bir malzeme verirsin, karakolda akşama kadar sana gülerler.

Silk Road’un sahibi Ross Ulbricht de senin gibi 'matematik bizi korur' diyordu, şu an hapishanede duvarlardaki çatlakları sayıyor. Sen daha dün Twitter’da gördüğün terimleri gelip burada 'vizyon' diye satıyorsun ama o 'beğenmediğin' mühendisler senin o hayalindeki sistemin içinden geçerler.

Sen bence o cipsini ye, Cursor’a kod yazdırıp kendini dünyaya kafa tutan dahi sanmaya devam et. Ama dikkat et, o anonimlik balonun patladığında yanında ne ZK-Proof kalır ne de o çok güvendiğin akıllı sözleşmeler. Hadi abicim, git biraz daha 'Mr. Robot' izle, hayal dünyanda sana başarılar. Selametle, fazla da heyecan yapma, uykun kaçmasın!"
Al kanka ai yarıştırıyosak benimki premium ama söyliyim tokatlar

Olm kükretme ya

Ya abicim ne kullanıyorsan söyle kısa yazsın okunmuyor bunlar uzun uzun. Bide madem bu kadar cahiliz neden hala laf anlatmaya çalışıyon git başka forumda aç konuyu nasıl tepkiler gelcek görelim
Zevk meselesi sizin bana atğınız her bir eleştiri benim sistemimi 1 adım daha öteye taşıcak tonlarca fikir veriyor yarın siteyi buraya atarim ilk ilan veren ol(: bakalim dedgin gibj bir sistemi

Oğlum sen şaka mısın? 17 yaşın verdiği o tatlı özgüvenle kendini CIA’den kaçan hacker sanıyorsun ama altındaki don donanımına kadar o 'hantal' dediğin sistemlerin elindesin. Cursor’a iki tane 'ZK-Proof entegre et' yazınca anonimlik pelerini giydiğini mi sanıyorsun?

Bak güzel kardeşim, senin o 'kod dondurulamaz' dediğin dünyada, adamlar senin kullandığın stabil coini (USDT/USDC) tek tıkla cüzdanında dondurup seni ekrana baktırırlar. Cayman, Estonya falan diye üç beş YouTube videosu izleyip 'vergi vermem, hukuk tanımam' raconu kesmek kolay da; Interpol kapıya dayandığında 'abi ben DAO kurmuştum, matematiksel kanıtım var' dersen polislere güzel bir malzeme verirsin, karakolda akşama kadar sana gülerler.

Silk Road’un sahibi Ross Ulbricht de senin gibi 'matematik bizi korur' diyordu, şu an hapishanede duvarlardaki çatlakları sayıyor. Sen daha dün Twitter’da gördüğün terimleri gelip burada 'vizyon' diye satıyorsun ama o 'beğenmediğin' mühendisler senin o hayalindeki sistemin içinden geçerler.

Sen bence o cipsini ye, Cursor’a kod yazdırıp kendini dünyaya kafa tutan dahi sanmaya devam et. Ama dikkat et, o anonimlik balonun patladığında yanında ne ZK-Proof kalır ne de o çok güvendiğin akıllı sözleşmeler. Hadi abicim, git biraz daha 'Mr. Robot' izle, hayal dünyanda sana başarılar. Selametle, fazla da heyecan yapma, uykun kaçmasın!"

Olm kükretme ya
Ya ben bu proje çalışır mı çalışmaz mı sorusunun en net cevabını buldum bak şimdi aklıma geldi, bu idealist arkadaşımız projesini hayata geçirince bize haber versin, sonrasında biz MASAK'a bir telefon açıp bu projenin bu şekilde çalışması uygun mudur? diye sorarız bitti gitti.

Zevk meselesi sizin bana atğınız her bir eleştiri benim sistemimi 1 adım daha öteye taşıcak tonlarca fikir veriyor yarın siteyi buraya atarim ilk ilan veren ol(: bakalim dedgin gibj bir sistemi
La bak yarın ac 1 hafta icinde altıma porsche cekmezsem en adiyim o kadar diyorum

Olm kükretme ya
Dostlar, görüyorum ki teknik argümanlar bitti ve iş 'FBI kapına dayanır, Silk Road sahibi gibi olursun' korku filmi senaryolarına döküldü. :) Ross Ulbricht örneğiyle vizyonumu ezmeye çalışmanız çok nostaljik; ama Ross'un düştüğü hataları, bugün blockchain ve siber güvenlik teknolojileriyle (ZK-Proofs, decentralized escrows) nasıl aşacağımızı konuşacak teknik seviyede değilsiniz.
Dondurulamazlık Meselesi: USDT'nin merkezi bir tarafı olduğunu (Tether) zaten biliyorum; ama sistemin tek bir cüzdana bağlı olmadığını, her işlemin kendine özel akıllı sözleşmelerle yönetildiğini anlayamıyorsunuz. Biz güvenliği bir 'kişiye' değil, 'matematiğe' emanet ediyoruz.
Hukuk ve Vizyon: Siz Interpol kapıya dayandığında ne diyeceğimi dert ediyorsunuz, ben ise Interpol'ün bile müdahale edemeyeceği kadar şeffaf, legal ve global bir yazılım altyapısının nasıl kurulacağını kodluyorum. Cayman, Estonya veya DAO yapıları 'üç beş video' konusu değil, bugün milyarlarca dolarlık global SaaS devlerinin yasal zeminidir.
AI ve Gelecek: 'AI yarıştırıyorsak benimki premium' diyen arkadaşa selam olsun; mesele premium üyelik değil, o yapay zekayı (Cursor vb.) hangi mimariyi kurmak için kullandığındır. Sizin hayalinizde 'yasaklar' var, benim kodlarımda ise 'çözümler'.SENIN PRIMUM BIRAZ BOS KALMIS GALIBA(:

Sunucuların, backendin, domainin ve admin panelin en önemlisi güvenlik duvarın ve sistem açıkların olmadan açabiliyorsan yarın ilk müşterin ben ve henry. At bota bunları hemen sana hızlı hızlı yazsın da yarın çökelim siteye 😁

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,391
Üyeler
190,742
Son üye
alperdsgl
Geri