3 Farklı Marka Ramin Uyumlu Çalışması

SyFox

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,126
Eskiden hep 2 farklı ramin uyumlu olma ihtimali çok düşük olur , düşük frekansta çalışır vesaire gibi şeyler duyuyordum . Başta Ballistix 3200mhz cl16 ramim vardı ardından XPG 3200mhz cl16 ram aldım taktım uyumlu çalıştı (xmp açık). Ardından Geçen gün de Corsair Vengeance LPX dual kit 2x8 3200mhz cl16 ram aldım . Taktım ve şuan uyumlu çalışıyor 3200mhz ve cl16da testini de yaptım bir hata veya mavi ekran yemedim . Bu bir şehir efsanesi mi yoksa ben mi çok şanslıyım ?

Ekler

• ramm.webp
    ramm.webp
    179.9 KB · Hit: 44
Eskiden hep 2 farklı ramin uyumlu olma ihtimali çok düşük olur , düşük frekansta çalışır vesaire gibi şeyler duyuyordum . Başta Ballistix 3200mhz cl16 ramim vardı ardından XPG 3200mhz cl16 ram aldım taktım uyumlu çalıştı (xmp açık). Ardından Geçen gün de Corsair Vengeance LPX dual kit 2x8 3200mhz cl16 ram aldım . Taktım ve şuan uyumlu çalışıyor 3200mhz ve cl16da testini de yaptım bir hata veya mavi ekran yemedim . Bu bir şehir efsanesi mi yoksa ben mi çok şanslıyım ?
Aynı frekans aynı cl değerlerinde voltajlar ve çiplerde benzerse sorun olmuyor, ama ddr3 gibi eski nesillerde daha büyük sorundu bunlar yinede voltaj farkı gibi riskler olabileceğinden dolayı kit almak hala daha mantıklı senin durumunda dediğim gibi frekans cl değerleri aynı muhtemelen voltajlar falands birbirine yakın çiplerde aynı keza

Aynı frekans aynı cl değerlerinde voltajlar ve çiplerde benzerse sorun olmuyor, ama ddr3 gibi eski nesillerde daha büyük sorundu bunlar yinede voltaj farkı gibi riskler olabileceğinden dolayı kit almak hala daha mantıklı senin durumunda dediğim gibi frekans cl değerleri aynı muhtemelen voltajlar falands birbirine yakın çiplerde aynı keza
3ü micron biri hynix . mhz ve clleri aynı . voltaj da 1.35 hepsinin

3ü micron biri hynix . mhz ve clleri aynı . voltaj da 1.35 hepsinin
Senin sistemde zaten optimize çalışıyor suan sadece çiplerin farklı olması okadarda büyük sorun değil sadece hynixlerin alt timingleri daha iyidir oda okadar fark etmez. Yinede kit hertürlü daha iyi. Voltaj veya gecikme değerlerin farklı olsa sorun yaşarsın muhtemelen

Senin sistemde zaten optimize çalışıyor suan sadece çiplerin farklı olması okadarda büyük sorun değil sadece hynixlerin alt timingleri daha iyidir oda okadar fark etmez. Yinede kit hertürlü daha iyi. Voltaj veya gecikme değerlerin farklı olsa sorun yaşarsın muhtemelen
alırken ona dikkat ettim . uyumlu çalışacağını düşünmüyordum açıkçası ama çalıştı yani o yüzden açtım konuyu nasıl oluyor diye

alırken ona dikkat ettim . uyumlu çalışacağını düşünmüyordum açıkçası ama çalıştı yani o yüzden açtım konuyu nasıl oluyor diye
Bahsettiğim nedenlerden dolayı oluyor, teknoloji gelişti şimdi hersey mümkün ;)

Bahsettiğim nedenlerden dolayı oluyor, teknoloji gelişti şimdi hersey mümkün ;)
arkadaşımda da ballistix 2666mhz vardı 2400mhz hyperx fury aldı o da 2666da uyumlu çalıştı biostan herhangi bir ayar yapmadan (1.2v)

en fazla mavi ekran yersin , hızını düşürürsün veya voltaj ayarlarsın millet sanki farklı ram takınca dünya kiyameti kopacak gibi tepkiler veriyor :)

Şehir efsanesi değil ama abartıldığı kadar sık yaşanan durumlar da değil. Çok şanssızsan kit olarak almadığın 2 aynı marka model RAM bile farklı revizyon ise sorun çıkarabilir mesela ama neredeyse herkes kullanıyor eminim çoğunda da iki modül farklı revizyondur ben 2 defa aldım ikisinde de farklı çıktı çünkü 😀

3 ü hynix biri micron mu dedin? Bi kere mhz ve cller aynı olsa bile ikincil ve üçüncül zamanlamalar aynı olmayacak her türlü uyumsuz

Ha bu arada standart xmp ayarında kullanırken bir sorun oluşmaz mavi ekran kasma donma çok çok uzun süre sonra gözlemlenebilir fakat şu gerçek var;

3 hynix in işlemciyle alışverişindeki trafik ile mikronunki aynı değil her türlü ram timinglerinde gereksiz trafik olacak o kesin

Gündelik oyun hayatında şimdilik sorun yoksa böyle devam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,333
Üyeler
190,733
Son üye
Rickkyy
Geri