Mindustry
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 533
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Kondasatörün görevi voltaj dalgalanmalırını filtrelemek. Sahte şarj aletlerinde maliyeti düşürmek için çok daha düşük kapasitede kondansatörler kullanılıyor. Düşük kapasitedeki kondansatörler voltajı güvenli düzeyde filtreleyemez.adaptörde :
-kapasitör değil iletkenler bakır bazı kısımlarda altın olmalı ( bazı kablolarda özellikle karışım yapılıyor )
ısınma olmamalı içeride fazla dolaşıyor enerji ve ısınmaya sebep oluyor demektir ki buda otomatik olarak arkadaşın dediği gibi usb led takınca uzun süre ışık yanması anlamına gelir ki uzun süre yanması demek o şarj aletinin çok ısındığı ve yazılanın aksine kalitesiz olduğunu gösterir
Usb led ışığın uzun süre yanması çıkış filtresi kondansatörün kapasitesinin yüksek olduğu anlamına geliyor. Kalitesiz şarj aletlerinde de kısa sürede ışığın sönmesiyle kondansatör kapasitesinin yetersiz olduğu anlaşılıyor. Onlarca şarj aleti inceledim yetersiz kondansatör kapasitesi olup ta diğer elektronik bileşenlerinin kaliteli olduğu bir şarj aletine hiç denk gelmedim. Zaten konuda birçok örnek devre fotoğrafı da paylaştım. Bu durumun enerji verimliliğinin düşük olmasıyla uzaktan yakından alakası yok. Zaten testin amacı verimlilik tespiti de değil.
Falstad köprü doğrultucu simülasyonunda kondansatör değerini artırıp azaltarak grafiği gözlemlerseniz anlarsınız.
Son düzenleme: