2K monitör ve 4K arasında nasıl bir fark var?

Bundan 1 sene kadar önce 1080 kullanıyordum. 7 ay önce de 2K'ya geçtim şimdi de 4K'ya.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Samsung G8 4K oled
Onu sormuyorum 1080 p olan monitörün 24 inç miydi 27 mi

Bundan 7 ay önce 1080p'den 2K'ya geçince hayret verici bir netlik artışı yaşadığımı hissetmemiştim. Elbette netlikte artış vardı ama beklentim yüksek olduğu için az da olsa hayal kırıklığına uğramıştım. Şimdi ise 4K bir monitör satın aldım ve farkın nasıl olacağını merak ediyorum. 1080p'den 2K'ya geçişim gibi mi yoksa daha fazlası mı olacak?
Piksel sayısı olarak çok fark var. 1080-2k arasındaki farktan daha fazla Kendim deneyimlemedim ama mağazalarda çok fazla fark var. Sonradan monitör alırsam 4k alırım

Piksel yoğunluğu 2 katına çıkıyor 27 inçe 2k nın 2 katı piksel sığdığını düşün
Anladım hocam teşekkür ederim. Düşünmek zor gelince göreceğim artık.

Satın aldım hocam zaten. Sadece farkı merak ediyorum. Sabırsızlık da var biraz.

Hiç görmediğim için düşünemiyorum hocam 😃
hocam 2k monıtorun hala duruyorsa vsr ya da dsr artık hangı kartı kullanıyorsan ac 4k yı deneyımle

Size de hayırlı olsun hocam 540hz deli bir şey gibi duruyor.

24inç di.
O zaman normal çünkü zaten küçük bi ekrana 1080p 2k gibi durur 27 deki farkı hissetmemiş olmanız normal şimdi kesinlikle edeceksiniz.

hocam 2k monıtorun hala duruyorsa vsr ya da dsr artık hangı kartı kullanıyorsan ac 4k yı deneyımle
Evet duruyor onu da 2.monitör yapacağım. Dsr ile daha önce denedim ama pek doğru görüntü vermiyor dediler.

O zaman normal çünkü zaten küçük bi ekrana 1080p 2k gibi durur 27 deki farkı hissetmemiş olmanız normal şimdi kesinlikle edeceksiniz.
Anladım hocam teşekkür ediyorum.

Piksel yoğunluğu artıyor kral nereye hissetmiyor?

Hayır ekran boyutu büyüdüğü için aynı boyuttaki ekrana kıyasla görüntü kalitesinde daha az bir artış olmuştur demek istiyor arkadaş. Farkı hissetmiştim zaten geçtiğimde.

Yoğunluk artmıyor piksel sayısı artıyor ve monitör büyüyor bu yüzden fark hissedilmeyebilir olmaz demiyorum yoğunluk artmaz.

Hayır ekran boyutu büyüdüğü için aynı boyuttaki ekrana kıyasla görüntü kalitesinde daha az bir artış olmuştur demek istiyor arkadaş. Farkı hissetmiştim zaten geçtiğimde.
Kanka 27 inç 2k ile 27 inç 1080p arasında 2x ten fazla piksel farkı var 1080p 27 inç ve 24.5 inç arasında bile keskinlik farkı oluyor mevzu ekran inç i değil piksel yoğunluğu

Geri