2K ve 1080p arasında nasıl bir fark var?

Daha önce 1080'den 2K'ya geçiş yapan arkadaşlar, görüntü de nasıl farklılıklar oluyor acaba? Beklentilerim çok yüksek görüntü açısından siz de anlatabildiğiniz kadar anlatabilir misiniz?
Linçlemeyin de ben çok bir fark hissetmemiştim. Hala da çok bir fark görmüyorum. Uzak mesafeler daha net belirgin ama bu kesin. Objeler özellikle daha pürüzsüz. Bunun dışında aşırı bir fark varsa da benim algı problemim vardır 😃
4K gerek bence asıl fark için.
Hatta artık 8K zamanı geldi diye düşünüyorum.
Oyunlarda gerçekçilik 8K üzerine çıktıkça olmaya başlayacak gibi.

mükemmel şaheser diyebileceğin monitör oled ekranlar :) hayırlı olsun bende 2k geçmek istiyorum bi geçemedim kaldım 5070 le 1080p de 🥲
O da olur hocam inşallah. Her şey zamanla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Linçlemeyin de ben çok bir fark hissetmemiştim. Hala da çok bir fark görmüyorum. Uzak mesafeler daha net belirgin ama bu kesin. Objeler özellikle daha pürüzsüz. Bunun dışında aşırı bir fark varsa da benim algı problemim vardır 😃
4K gerek bence asıl fark için.
Hatta artık 8K zamanı geldi diye düşünüyorum.
Oyunlarda gerçekçilik 8K üzerine çıktıkça olmaya başlayacak gibi.
Fark edilmeyecek bi fark yok bence fark çok bariz ortada. Çok daha pürüzsüz ve net bir görüntü var. Geçen sene gözümü çizdirmiştim 2K'ya geçince de tekrar gözümü çizmiş gibi hissettim netlik çok daha hoş oldu. 4K dediklerine göre bambaşka bir seviyeymiş belki bir gün o da nasip olur. 8K için de şu an çok erken. Henüz o güce sahip ekran kartları yok.

1080p'den 720p monitöre geçince nasıl hissediyorsan onun yarısı kadar fark oluyor gibi düşünebilirsin. Öyle aşırı bir fark beklememek lazım.

4K ayrı seviye zaten ben 1440p den geçmiştim, artık 1080p ve 1440p çamur gibi geliyor. 4K nın birsürü avantajı var mesela DLSS4 ve FS4 gibi teknolojiler 4K da kusursuz çalışıyor, nasıl desem 4K DLSS4 Performance - 1440p DLAA dan çok daha net gösteriyor ve 4K DLSS Performance daha fazla fps veriyor, benim geçmemi sağlayan en büyük faktör buydu.

Dejavantajına gelirsek Youtube da çoğu video 1080p olduğu için 1440p ve 4K monitörlerde büyük sıkıntı yaşıyorum, görüntüler çok bulanık oluyor, Kaliteli videolarda cam gibi gözüküyor ama çoğu youtuber düşük bitrate attığı için videolar 4K monitörde işkence resmen.

Geri