290 döngüde %85 pil sağlığı (15 pro max)

Reaksiyon skoru
7
Bir arkadaşımın 15 pro max'i var ve pilden hep şikayet ederdi anlam vermesem de. ayarlara girip baktığımda başlıktaki tabloyu gördüm. 2023 aralıkta almış telefonu, üretim de kasım, garanti bitik yani. Sizce apple ücretsiz değişim önerebilir mi çünkü o pil 1000 döngüde %80'e ulaşacak şekilde tasarlanıyor. benim se 2020 bile 700 döngüde %88'de

garanti süresi boyunca %80 altına düşerse değiştiriyor diye biliyorum.

Bir arkadaşımın 15 pro max'i var ve pilden hep şikayet ederdi anlam vermesem de. ayarlara girip baktığımda başlıktaki tabloyu gördüm. 2023 aralıkta almış telefonu, üretim de kasım, garanti bitik yani. Sizce apple ücretsiz değişim önerebilir mi çünkü o pil 1000 döngüde %80'e ulaşacak şekilde tasarlanıyor. benim se 2020 bile 700 döngüde %88'de
apple'ın bu konuda sorumluluk üstleneceğini sanmam benim de döngü 410 pil 88 , kullanım şekline göre de değişir

garanti süresi boyunca %80 altına düşerse değiştiriyor diye biliyorum.
anormallik sezerlerse de değişiyorlar %80 altı olmasa da
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

apple'ın bu konuda sorumluluk üstleneceğini sanmam benim de döngü 410 pil 88 , kullanım şekline göre de değişir
sadece reels ve tweet kaydırarak bu kadar olması saçma bence ya

çok fazla değişken var
kaç kere takıyorsunuz
şarj kaçta iken şarja takıyorsunzu
adaptör ve kablo orijinal mi
şarjda iken oynuyor musunuz
kablosuz şarj yada powerbank kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangi marka
ilginç gelebilir nerede yaşıyorsunuz sıcak yerlerde yada doğuda soğuk yerlerde yaşıyorsanız bu bile etkiliyor

2.5 yıl geçmiş normal bence ama Apple pil sağlığı istatistiği de saçmalık zaten gerçeği yansıtmıyor genelde.

Geçen cihazlarımın pil sağlığına baktım Applenin %88 dediği 2 cihazdan birisi gerçekte %83 diğeri %93 çıktı kafasına göre erken düşürüyor veya yüksekte takılıp sonradan düşürüyor Apple sağlığı nedense. İşin saçma yanı o baktığım verileri de Apple ölçüp cihazda tutuyor ama bize pil sağlığı olarak başka veri gösteriyor.

ben temmuzdan beri kullanıyorum döngü 207 pil 99

16 plus var 220 döngü pil hala 100 ne zaman düşecek ?

çok fazla değişken var
kaç kere takıyorsunuz
şarj kaçta iken şarja takıyorsunzu
adaptör ve kablo orijinal mi
şarjda iken oynuyor musunuz
kablosuz şarj yada powerbank kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangi marka
ilginç gelebilir nerede yaşıyorsunuz sıcak yerlerde yada doğuda soğuk yerlerde yaşıyorsanız bu bile etkiliyor
istanbul. 20-100 arası şarjda kalıyor. ya macbook'a ya da orijinal adaptöre orijinal kabloyla takılıp şarj ediliyor. şarjda oynanıyor ara ara.

Düzenli olarak buzluğa atmıyorsan böyle olmaz garantiye gösterin, sağlığı etkileyen cok fazla şey var ama en kritği döngü sayısı öbür şeylerden fark etse %1-2 eder yine cok az

580 döngü 87 pil. en kötü değiştirirsiniz gürgençler bayisinden falan

istanbul. 20-100 arası şarjda kalıyor. ya macbook'a ya da orijinal adaptöre orijinal kabloyla takılıp şarj ediliyor. şarjda oynanıyor ara ara.
sarjda oynamak pili ıssıttığı için baya ömrünü azaltmış sanırım.

döngüye oranla çok fazla düşmüş pil sağlığı. bir de orijinal adaptör ve orijinal kablo ile şarj ediliyor demişsiniz ilginç. benim çok fazla düştü dediğim 15 pro max bile 770 döngüde %84. bi 100-150 döngüdür düşmedi 84'ten. üretim aralık 2023 ilk kullanım mart 2024. 50 döngü olmadan düşmüştü %99'a. telefonu apple'a bir kontrol ettirin bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,822
Üyeler
191,174
Son üye
networkmuhendislik
Geri