Aorus 9070XT 650w PSU Yeter mi?

9800x3d-9850x3d ikiside aynı işlemci ya pek farkı yok
9800x3d hala duruyor olsaydı kesinlikle katılıyorum ama şuan yok 🥲🤣 eski setup ile sattım R5 7600 var ondan direkt 9850x3d yada 9950x3d gecesim var

9800x3d hala duruyor olsaydı kesinlikle katılıyorum ama şuan yok 🥲🤣 eski setup ile sattım R5 7600 var ondan direkt 9850x3d yada 9950x3d gecesim var
9950x3d alsan 9850x3d den geride kalıcan biliyorsun dimi

Ryzen 5 7500f işlemci , msi b850m gaming plus wifi anakart bi sistemim var
Sistemimde Corsair ın 240mmlik sıvı soğutması var.
Aorus 9070xt ekran kartına geçmeyi düşünüyorum elimdeki Msi Mag B650BNL psu yeterli olur mu sistemi beslemek için

Doğru konuşan 1-2 kişi olsada konuya cevap verenlerin çoğu en az 850W lazım vs. Diyerek boş yapmış

Öncelikle ekran kartına Undervokt yap
“Çoğu kullanıcı -80mV ile -100mV arası bir voltaj düşürme ile kartı 230W - 250W bandına çekiyor.”

Bu durumda 650W idarelik Olarka yetecektir en fazla sistem kernel power 41 hatası verir yani 9070XT’nin yapacağı ani spike dan dolayı OPP devreye girer ve pc kapanır ama %95 sorun olmaz olursada AMD Adrenalinden %5-10 kısarsın idarelik yeter

Ama Sorunsuz kullanayım diyorsan 750W Bir Psu yetecektir hatta 105W bir işlemcide alsan yetecektir Ama yok İlerde En yeni çıkan 170W işlemcilerden alırım belki vs. diyorsan o zaman Sınıra gelir eğer 170W işlemci veya daha güçlü bir Ekran kartı alacaksan ileride o zaman 850W Al

Ama kesinlikle Şunlara dikkat edin :

-1200W en iyi psu’yu alsanız bile Ekran kartına Undervolt yapın (Undervolt performansı düşürmez aksine artırabilir ve Kullanılan Watt’ıda düşürür buda ısıyıda beraberinde düşürür)

-Yeni Psu Alacaksanız Kesinlikle ATX 3.0 veya 3.1 alın Çünkü RX 9070XT milisaniyelik spikelar atan bir ekran kartı bu yüzden en az ATX 3.0 standardına ihtiyacı var

Doğru konuşan 1-2 kişi olsada konuya cevap verenlerin çoğu en az 850W lazım vs. Diyerek boş yapmış

“Çoğu kullanıcı -80mV ile -100mV arası bir voltaj düşürme ile kartı 230W - 250W bandına çekiyor.”

Bu durumda 650W idarelik Olarka yetecektir en fazla sistem kernel power 41 hatası verir yani 9070XT’nin yapacağı ani spike dan dolayı OPP devreye girer ve pc kapanır ama %95 sorun olmaz olursada AMD Adrenalinden %5-10 kısarsın idarelik yeter

Ama Sorunsuz kullanayım diyorsan 750W Bir Psu yetecektir hatta 105W bir işlemcide alsan yetecektir Ama yok İlerde En yeni çıkan 170W işlemcilerden alırım belki vs. diyorsan o zaman Sınıra gelir eğer 170W işlemci veya daha güçlü bir Ekran kartı alacaksan ileride o zaman 850W Al

-1200W en iyi psu’yu alsanız bile Ekran kartına Undervolt yapın (Undervolt performansı düşürmez aksine artırabilir ve Kullanılan Watt’ıda düşürür buda ısıyıda beraberinde düşürür)

-Yeni Psu Alacaksanız Kesinlikle ATX 3.0 veya 3.1 alın Çünkü RX 9070XT milisaniyelik spikelar atan bir ekran kartı bu yüzden en az ATX 3.0 standardına ihtiyacı var
Hocam 5.1 almayı düşünüyordum
Corsair RM850e CP modeli var aklımda

Ekran kartını hangi model almalıyım ona karar veremedim bütçem 35000
Gigabyte Aorus 9070xt 3 sene garantili temiz 35kya biriyle konuştum ama bekleyip 0 başka model mi alsam diye düşünüyorum

Hocam 5.1 almayı düşünüyordum
Corsair RM850e CP modeli var aklımda

Ekran kartını hangi model almalıyım ona karar veremedim bütçem 35000
Gigabyte Aorus 9070xt 3 sene garantili temiz 35kya biriyle konuştum ama bekleyip 0 başka model mi alsam diye düşünüyorum

Bi bakayım dedim sen sorunca ve paran varsa hiç ama bak hiç düşünmeden bunu al ve geççç

Enermax Revolution III ERV1000G-AHG-MAC”

Sana şöyle söyliyeyim bu Fiyat Ya hatalı yada bir kaç tane satıp değerlendirme almak için bir kaç tanesini ucuza satıyorlar

Hatta sana 5.100TL’ye 850W versiyonu önerecektim diğer ATX 3.1 Pcie 5.1 destekli kaliteli üst düzey en yakın Psu Asus tu oda 5.700TL di ama şansa attığım enermax olanın 1000W lık versiyonuna bastım ve oda 5.500TL’miş

Sana en basit şöyle söyleyeyim Attığım enermax’ın rakibi bu al sen karşılaştır fiyatı (attığım enermax Bundan daha iyi bu arada çünkü kesin japon kapasitör ama MSİ ki tayvan japon karışık yani yine benimki daha iyi Bu fiyata bedava konusjnuda açacam şimdi)

Bi bakayım dedim sen sorunca ve paran varsa hiç ama bak hiç düşünmeden bunu al ve geççç

Enermax Revolution III ERV1000G-AHG-MAC”

Sana şöyle söyliyeyim bu Fiyat Ya hatalı yada bir kaç tane satıp değerlendirme almak için bir kaç tanesini ucuza satıyorlar

Hatta sana 5.100TL’ye 850W versiyonu önerecektim diğer ATX 3.1 Pcie 5.1 destekli kaliteli üst düzey en yakın Psu Asus tu oda 5.700TL di ama şansa attığım enermax olanın 1000W lık versiyonuna bastım ve oda 5.500TL’miş

Sana en basit şöyle söyleyeyim Attığım enermax’ın rakibi bu al sen karşılaştır fiyatı (attığım enermax Bundan daha iyi bu arada çünkü kesin japon kapasitör ama MSİ ki tayvan japon karışık yani yine benimki daha iyi Bu fiyata bedava konusjnuda açacam şimdi)

Hocam sistemim beyaz. O yüzden beyaz psu bakıyorum ancak bunun fiyatı baya uygunmuş

Hocam mevzu o değil. 9070XT alanlar genelde bütçesi düşük arkadaşlar olduğu için PSU'dan kısıyorlar. Sonra PSU yetersiz gelince yok pc kapandı yok stutter yaşıyorum şöyle oldu böyle oldu diyip sonra forumlarda AMD ekran kartı alınmaz diye zırlıyorlar. 5080 alırkende 1000w 1250w psu alıyolar sonra nvidia rahatlık moruQ yhaaa diyolar :)

Valla hocam ürün iyide türkiyede 2 seneden fazla garanti varmı onu bilmiyorum. Bir de macun bakımı falan yapılması gerekebilir 1 senelikse. Ayrıyetten Sapphirein Pulse modeli de gayet serin çalışan bi model 0 da tercih edebilirsin. Tabi senin tercihin.
1 senelik karta macun bakımı ?

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
gerekebilir dedim hocam şart demedim. Kullanan kişinin kullanımına göre 6 aydada değiştirilmesi gerekebilir 3 sene de 5 senede rahat gidebilir. Ne kadar kartı zorladığına bağlı.
biraz doğru dedikleriniz ama bir senelik karta gerekmez pek bence

biraz doğru dedikleriniz ama bir senelik karta gerekmez pek bence
Aslında Sapphire ve XFX modellerinde PTM kullanılıyor diye biliyorum onlarda yıllarca değiştirmese bile problem olmayabilirde Aorus modelinde macun varmış galiba pump out olma ihtimali var. Birde aorus modelinin alengirli fanları olduğu için genelde dikey kullanıyolar görselliği görebilmek için akma falanda yapabilir.

bende fsp hyper 700w 80+ var , 7800x3d ve 9070xt ile 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum şuanlık :D

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Geri