Acil Anakart Ramlardan Birisini Görmüyorum.

qutalbin

80+
Reaksiyon skoru
91
2 hafta önce kendim topladığım sistem de 2 kanal 32 gb ram taktım ve 2 haftadır düzgün çalışan ramlerden birisi şimdi gözükmüyor. Ne yapmam lazım?

Ramleri çıkartıp taktım bir tur ama hala birisini görmüyor.

Msi b650m wifi anakart
Twinmos 6000 mhz 36 cl ram
7800x3d işlemci

Ram kanallarına üfle toz kaçmıştır belki. Ramın uç kısımlarına bak herhangi bir iz veya farklı bir şey varmı diye. İki rami de ayrı ayrı tek kanal şeklinde deme. Donanımsal veya yazılımsal bir şey olduğunu daha net anlarız.

Ram kanallarına üfle toz kaçmıştır belki. Ramın uç kısımlarına bak herhangi bir iz veya farklı bir şey varmı diye. İki rami de ayrı ayrı tek kanal şeklinde deme. Donanımsal veya yazılımsal bir şey olduğunu daha net anlarız.
Ram-slot kombinasyonlarını deneyip geliyorum değiştirip geliyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ramlarin yerini değiştirdiğim zaman bu sefer 4. Slot çalışıyor ama 2 görmüyor. Değiştirmeden önce 2. Slottaki ram görünüyordu

Son düzenleme:
Ramleri tek tek takıp deneyince ikiside çalışıyor mu ?

Ramleri tek tek takıp deneyince ikiside çalışıyor mu ?
Biosdan baktım ramlarden birisini görüyor. Yerlerini değiştirdim ve yine sadece önceden çalışan rami gördü. Bir turda görmediği rami tek tek her slota takıp denedim ve ramde sıkıntı var boot almıyor.

Geri