🔥İndirim KTC H27E6 27" 1Ms 300Hz (320Hz O.C.) 2K QHD Fast IPS Pivot Monitör 🔥10.999₺(VKFBNK ÖZEL 9.999₺)

Açıklamalar bölümünde dci p3 değeri %106 göstermiş. QD Oled panellerde %99,x olan, QD VA ve IPS panellerde %98 99 civarı çıkan bir değer nasıl %106 olabilir :D
Çin markaları çok fazla yazılım ile şişirme yapıp, kağıt üstüne yansıtır. Yurtdışında mesela TCL TV'ler 10 model falandi sanirim tüketici yanıltıldığından mahkeme kararı ile toplatıldı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Direk bu modelimi kullandın ?

Kredi kartı diyor, normal kart olmuyor sanirim.
Volume değerini vermişlerdir.
10909.webp

10907.webp

Renk kapsamı ve hacmi yüksek.
10900.webp

Diğer markalarda bunu yapıyor çinli olmasıyla alakalı değil.

Örnek MSI:
10914.webp
10911.webp

Son düzenleme:
Volume değerini vermişlerdir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Renk kapsamı ve hacmi yüksek.
Alıntıyı görüntüle

Diğer markalarda bunu yapıyor çinli olmasıyla alakalı değil.
Bunu bizim 6500'lük ktc ile kıyaslarsak pratikte çok farkı varmı ?

Evet bu model ve aoc q27g4zr
Gözünü falan rahatsız ettimi yoksa sadece renklerini mi beğenmedin ?

Bunu bizim 6500'lük ktc ile kıyaslarsak pratikte çok farkı varmı ?

Gözünü falan rahatsız ettimi yoksa sadece renklerini mi beğenmedin ?
Maalesef yok. Çünkü 2 tane kusuru var bu monitörün. Bu kadar yüksek renk kapsamına rağmen ortalama altı gama takibinin olması, diğeri de ortalamaya göre biraz daha fazla IPS glow şikayetlerinin bulunması. Gama olması gerekenden düşük çıkıyor testlerde, bu yüzden görüntünün soluk gözükmesine sebep oluyor. Glow da ekstra fazladan olduğundan (şikayetler bu yönde) totalde görüntüyü bitiriyor. Normalde bu renk gamutuna sahip olan bir monitörün ekranı ciddi manada canlı olması lazım. İlk başta glow şikayetlerini şans sandım ancak artan soluk görüntü yorumları bunları doğrular nitelikte. Konudaki Q27g4zr daha iyi geldi gözüme yorumu da bundan kaynaklı muhtemelen. Kalibrasyon da ölçüm verileri gibi önemlidir ancak gama performansı direkt göze çarpan bir kusur. Düşük gama demek gri tonlarının daha açık olması demek. Bu da loş/donuk görüntü vermesine sebep olur.

KTC neden biraz daha iyi kalibre etmedi anlamıyorum. Neredeyse üst segment IPS konumunda sayılabilecek bir monitör. Renk, parlaklık ve kontrast oranı ölçümleri bu bütçede rakipsiz.

Maalesef yok. Çünkü 2 tane kusuru var bu monitörün. Bu kadar yüksek renk kapsamına rağmen ortalama altı gama takibinin olması, diğeri de ortalamaya göre biraz daha fazla IPS glow şikayetlerinin bulunması. Gama olması gerekenden düşük çıkıyor testlerde, bu yüzden görüntünün soluk gözükmesine sebep oluyor. Glow da ekstra fazladan olduğundan (şikayetler bu yönde) totalde görüntüyü bitiriyor. Normalde bu renk gamutuna sahip olan bir monitörün ekranı ciddi manada canlı olması lazım. İlk başta glow şikayetlerini şans sandım ancak artan soluk görüntü yorumları bunları doğrular nitelikte. Konudaki Q27g4zr daha iyi geldi gözüme yorumu da bundan kaynaklı muhtemelen. Kalibrasyon da ölçüm verileri gibi önemlidir ancak gama performansı direkt göze çarpan bir kusur. Düşük gama demek gri tonlarının daha açık olması demek. Bu da loş/donuk görüntü vermesine sebep olur.

KTC neden biraz daha iyi kalibre etmedi anlamıyorum. Neredeyse üst segment IPS konumunda sayılabilecek bir monitör. Renk, parlaklık ve kontrast oranı ölçümleri bu bütçede rakipsiz.
Ben KTC markasına son durumdan sonra çok ısınamadım. Menüsü ve joystick kısmı kötüydü, düşük nitte bile baş ağrısı yaptı "bende" ve kalite kontrolü resmen yok denilebilecek bir marka. Stokta test yapmadımda bana ufak biraz ghosthing var gibi geldi. Ben şahsen diğer alternatiflere geçerdim aoc alan arkadaş gibi. Neticede ips 8+2 FRC'li çoğu 3 aşşağı 5 yukari pratikte goruntuleri benzer çok adi panel kullanmiyorsa. IPS'te para ıps glow az olsun diye veriliyor bence. KTC'de benim öncekini referans alırsam IPS glow vardı. Ips glow'da çok varsa çok bi anlamı olmuyor dediğin gibi görüntünün. 300hz'de 27 inçte neredeyse kimseye lazım olmaz.
Tayfun nickini MonitörGPT yap, chatgpt'ye çerez olarak entegre etsinler seni :D Fiyat gerçekten uygun ordan milleti çeliyor, bu KTC :)

Şimdi 240 hz ye çektim şimdi yapmıyor.Bu arada kutudan çıkan kabloyumu kullandınız siz?
Farklı kabloda sorun olma ihtimali var, bende yaşadım. Kablo desteklemiyormuş tam değiştim düzeldi.

Son düzenleme:
Ben KTC markasına son durumdan sonra çok ısınamadım. Menüsü ve joystick kısmı kötüydü, düşük nitte bile baş ağrısı yaptı "bende" ve kalite kontrolü resmen yok denilebilecek bir marka. Stokta test yapmadımda bana ufak biraz ghosthing var gibi geldi. Ben şahsen diğer alternatiflere geçerdim aoc alan arkadaş gibi. Neticede ips 8+2 FRC'li çoğu 3 aşşağı 5 yukari pratikte goruntuleri benzer çok adi panel kullanmiyorsa. IPS'te para ıps glow az olsun diye veriliyor bence. KTC'de benim öncekini referans alırsam IPS glow vardı. Ips glow'da çok varsa çok bi anlamı olmuyor dediğin gibi görüntünün. 300hz'de 27 inçte neredeyse kimseye lazım olmaz.
Tayfun nickini MonitörGPT yap, chatgpt'ye çerez olarak entegre etsinler seni :D Fiyat gerçekten uygun ordan milleti çeliyor, bu KTC :)
ChatGPT ye entegre edeceklerse ilk olarak yapacağım şey 8 + frc ile 10 bit kullanmanın çoğu senaryoda gözle görülür fark yapmadığı olurdu. Eğer renk, parlaklık ve kontrast oranı ölçümleri tatmin ediciyse evet 3 aşağı 5 yukarı benzerler. QD veya mini led olanlar hariç onların ölçüm verileri aşırı yüksek onlar illaki daha canlı renkler sunabiliyor. Bit değerinin olayı daha iyi renk geçişi sağlamak. Ama içeriğin desteklemesi lazım ki farkı gör. Ekran kartın RT destekliyor ama oyunda RT desteği yok gibi düşün. Nasıl farkı göreceksin? Telefondaki megapiksel olayı gibi. 🙂

10916.webp

Aldım 2 gündür kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok monitör akıyor

Farklı kabloda sorun olma ihtimali var, bende yaşadım. Kablo desteklemiyormuş tam değiştim düzeldi.
ben de soğudum baya ya, 2 tane stuck ölü pikselli geldi benimki ama tam ölü pixel gibi de değil anlamadım, siyah her renkte ama pixel'in yarısı yanıyor gibi, hiç belli olmuyor tabii, iade etmem muhtemelen. Panel bilgisi belirsizliği vs can sıkıcı, siz iade ettiniz mi h27t22c'yi

Geri