RTX 5060 Ti Sistem Vs RX 9060XT

Reaksiyon skoru
9
RX 9060XT olan sistemde Ryzen 7 7800X3D var 5060 Ti olan sistemde Ryzen 5 7500X3D var araştırdığım kadarıyla 5060 Ti daha güçlü, acaba Ryzen 7 7800X3D farkı kapatır mı? her ne kadar işlemci ağırlıklı oyunlar oynasamda DLSS in fark yarattığı oyunlar var çok kararsız kaldım. İki kartta 16GB oyunlarıda 1080p de oynuyorum.

Bütçe ne?

Her iki sistemde güzel hocam ikisinden birini al yani kısaca gönlünden geçeni al geç keyifine bak.
Güle güle kullan :peepokalp:

Her iki sistemde güzel hocam ikisinden birini al yani kısaca gönlünden geçeni al geç keyifine bak.
Güle güle kullan :peepokalp:
evet ikisi de okey sistemler . aynı fiyatsa 5060tilı daha okey geldi bana

RX 9060XT olan sistemde Ryzen 7 7800X3D var 5060 Ti olan sistemde Ryzen 5 7500X3D var araştırdığım kadarıyla 5060 Ti daha güçlü, acaba Ryzen 7 7800X3D farkı kapatır mı? her ne kadar işlemci ağırlıklı oyunlar oynasamda DLSS in fark yarattığı oyunlar var çok kararsız kaldım. İki kartta 16GB oyunlarıda 1080p de oynuyorum.
Her yeni nesilde “bu sefer amdnin sorunu çözüldü” derler ama ne hikmetse hep o nesilde “gene” amd sorunları olur. Evet sorun yaşamayan bir kesimde var gerçekten ama bu riski alır mısın senin bileceğin iş. Amd kartlarla youtubeda video izlerken bile takılma yaşayan arkadaşlar var. Amd stuttering yazarsan görürsün. Ucuz etin yahnisi yenmez, amd tavsiye edenlerin birçoğu bütçesi olmadığı için amd alıyor paran varsa nvidiadan şaşma. Hayır bak bütçen olmadığı için amd almana kimse bişey diyemez, ama neden milleti yanlış yönlendiriyorsun?

Her yeni nesilde “bu sefer amdnin sorunu çözüldü” derler ama ne hikmetse hep o nesilde “gene” amd sorunları olur. Evet sorun yaşamayan bir kesimde var gerçekten ama bu riski alır mısın senin bileceğin iş. Amd kartlarla youtubeda video izlerken bile takılma yaşayan arkadaşlar var. Amd stuttering yazarsan görürsün. Ucuz etin yahnisi yenmez, amd tavsiye edenlerin birçoğu bütçesi olmadığı için amd alıyor paran varsa nvidiadan şaşma. Hayır bak bütçen olmadığı için amd almana kimse bişey diyemez, ama neden milleti yanlış yönlendiriyorsun?
Nvidia sanki sütten çıkmış ak kaşık. Daha tartışmayalim ikisindede sorun yaşama ihtimalin ve yaşamama ihtimalin var kimse net bir şey diyemez. Google a Nvidia İssues yazsan tonlarca link çıkar aynısı AMD ye de yapsan tonlarca çıkar hiç biri sorunsuz değil. Ama boklanan hep AMD oluyor nedense 😃

Nvidia sanki sütten çıkmış ak kaşık. Daha tartışmayalim ikisindede sorun yaşama ihtimalin ve yaşamama ihtimalin var kimse net bir şey diyemez
O kadar çok nvidiayla sorun yaşayan gördümki ne hikmetse sürekli AMD nin sorunları konuşuluyor çünkü ne sorun yaşanırsa yaşansın kimse NVIDIA'ya bok atmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam amd dede FSR diye bişey var. Şu DLSS'i millet niye allah katına çıkarıyor anlamıyorum.

Yanlış araştırmışsın veya eksik bilgi var 9060xt ve 5060 ti saf güçte eşittirler ancak RT zorunluluğu olan oyunlarda 5060 ti 16gb öne geçiyor , dlss5 ile fsr4 arasında görüntü olarak fark az , ancak 7500x3d ile 7800x3d arasında çok fark var biri dünyanın en iyi 2. oyun işlemcisi diğeri para söğüşlemek için çıkmış bir işlemci :D. MFG den bahsetmeyi unutmuşum oda bir avantaj ama bana 7800x3d daha çekici geliyor o yüzden 9060xt sistemi alırdım. Tamamen beklentine göre 2-4k gaming te gider bütün ayarları fuller oyun oynarım diyorsan 5060 ti 16gb ile mfg3x açıp oynarsın , yok ben işlemci ağırlıklı oyunlar oynayacağım bana işlemci lazım diyorsan 9060xt 16gb lı sistem tabii bunların fiyatı da çok önemli.

O kadar çok nvidiayla sorun yaşayan gördümki ne hikmetse sürekli AMD nin sorunları konuşuluyor çünkü ne sorun yaşanırsa yaşansın kimse NVIDIA'ya bok atmıyor.

Hocam amd dede FSR diye bişey var. Şu DLSS'i millet niye allah katına çıkarıyor anlamıyorum.
Dünyanın en büyük şirketi kimse nvidiayı karşısına almak istemez bu yüzden YT de bile öyle çok göremezsin.

ne hikmetse sürekli AMD nin sorunları konuşuluyor çünkü ne sorun yaşanırsa yaşansın kimse NVIDIA'ya bok atmıyor.
Sokuyolar tabi ceplerine üç beş kuruş 6x Multi Frame generation babacim diye övmeye basliyorlar direk

Adam burada öneri sormuş hemen birileri markalar kötülemiş, yani başlıkta amd görünce hemen girip kötüleme yorumu yapayım diye hazırda mı bekliyorsunuz anlamadım doğrusu, her iki tarafı da kullandım elimde patlayan Nvidia oldu Nvidia da da sürücü hatası aldığım oldu amd de de ama bu ikisi de iki üç defa geçmemiştir. Neyse tavsiyeme gelirsek bence bütçenin artması VE 78003xd almana da para kalması için 9060xt 1080pbde yüksek fps verır, 7500x3d 5060 ti dan(bakmadım ama işlemci gücünden dolayı tahminen) Daha çok fps verır diye düşünüyorum ikiside seni üzmez.

İki sisteminde fiyatı aynı ben sadece işlemciyi biraz daha düşük tutup RTX den faydalansam mı diye karar veremedim Ryzen 7 7800X3D çok güzel bir işlemci ve bu zamana kadar AMD ekran kartıda NVIDIA da kullandım uzun süredir AMD kullanıyorum yıllardır hata almadım. Tek sorduğum Ryzen 7 7800X3D arada ki o DLSS farkını ne kadar kapatırdı.

Geri