Amazon İşini Hakkıyla Yapıyor!

Dostlar bazen Amazon'u az övüyoruz.
Amazon'dan geçenlerde bir LEGO aldım ve kutu azıcık yırtık geldi.
Yırtık aslında sorun değil benim için ama satarken falan insanlar kutulara çok takılıyor.
Bende durumu yazınca hemen değişim veya para iadesi sundu müşteri hizmetleri.
Küçücük bir yırtık için (yırtığın resmini gönderdim konuşma başında) 909₺ para iadesi yaptılar.
4500₺ ye aldığım LEGO bana 3600₺'ye gelmiş oldu.
Ha değişim bile okeydi ama gönder yenisi bekle falan süreçleri çok uzun sürerdi.
900₺ zaten satarken ki zararimi karşılar.
Ama başka firma olsa ne değişim ne de iade yapardı.
Adamlar hem değişim hem iade yapıyor üstüne ikisini de istemezsen kısmı iade yapiyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ben de raket almıştım kargoda kaybolmuş.
Amazona ulaştım 1109tl iade artı 100tl özür bakiyesi verdiler.Sonra 3harfli kargo şirketi kargomu bulmuş getirdiler.Ben de amazona yazdım ürünüm geldi diye ürünü vermenize gerek yok hem iade hem de ürün sizde kalabilir denmişti :)

Ajazz AJ139 Pro almıştım 2 sene önce. Tam 2 sene olmadı ama dolacak Ağustos ya da Eylül ayında. Pili günü çıkarmamaya başladı satıcıya yazdım servis için diye, bana dediler ki pil garanti kapsamına girmiyor. Ek olarak da farenin 1 yıl garantisi var ne yapıyorsanız yapın dedi. Ben de Amazon Müşteri hizmetlerine yazdım olayı anlattım iade kodu oluşturdular ve iade ettim ürünü, Amazon Depo'ya gitti ve iade oldu 1700 TL paramı geri aldım. Bunu başka bir firma yapar mıydı bilemiyorum.

Müşteri hizmetleri ile ben bu şekilde hiç konuşamadım sürekli yapay zeka ile kavga ettim.

Müşteri hizmetleri ile ben bu şekilde hiç konuşamadım sürekli yapay zeka ile kavga ettim.
Botla sohbet ederken En altta müşteri hizmetleri simgesi gibi bir şey var. Ona basınca sohbet et çıkıyor.

Bi bana yapmıyorlar güzellik adam IPS alıyor oled gönderiyorlar biz oled alsak IPS gönderirler herhalde. Adama bir de kalsın oled demiş hediye etmişler. Bana 400 tl lik hoparlör bozuk geldi onu bile kargolatıp iade aldılar. 🤣

Bi bana yapmıyorlar güzellik adam IPS alıyor oled gönderiyorlar biz oled alsak IPS gönderirler herhalde. Adama bir de kalsın oled demiş hediye etmişler. Bana 400 tl lik hoparlör bozuk geldi onu bile kargolatıp iade aldılar. 🤣
Öyle demeyelim 37'ye pg27ucdm aldim.

Ben övemiyorum maalesef moderatör bey hesap açtım sipariş oluşturdum kart bana ait her bilgi doğru yazıldı ona rağmen hesabı kapatıp siparişi iptal etmişlerdi herhangi bir kural ihlalinde de bulunmamıştım pek güvenilir gelmiyor bana
bankandan kaynaklı oluyor genelde o durum, amazonun bile isteye yaptığını sanmıyorum

Geçen kahve için şurup almıstım . Şurup acayip leş kokuyordu bozuk geldi anlattım durumu ürün sende kalsın paara iadesi yaparız dediler

Yırtık aslında sorun değil benim için ama satarken falan insanlar kutulara çok takılıyor.
Küçücük bir yırtık için (yırtığın resmini gönderdim konuşma başında) 909₺ para iadesi yaptılar.
Ha değişim bile okeydi ama gönder yenisi bekle falan süreçleri çok uzun sürerdi.
Adamlar hem değişim hem iade yapıyor üstüne ikisini de istemezsen kısmı iade yapiyor.
Amazon candır ya, ne alacak olursam olayım amazondan almaya çalışıyorum, hem taksit seçenekleri hem de müşteri desteği süper.

Son zamanlarda bu iyi geri dönüşleri azalmaya başladı ilk başlarda çok aha iyiydi çünkü çok suistimal eden oldu umarım bunuda gorunce suistimal etmeye calısmaz eşekler. Lütfen insan gibi yapalım alışverişlerimizi.

Bir tek bana yapmıyorlar herhalde. Geçenlerde bir ürün aldım iş için lazımdı ürün daha yeni kargoya verilmişken yani ertesi gün ürünün fiyatı neredeyse yarıya indi, adamlara yazdım ben ürünü dün aldım bugün indirime girdi ve ürün 3 gün içinde elimde olmalı tekrar sipariş vererek kargo sürecini başa sarıp varış zamanını riske atmak istemiyorum şeklinde, adamlar hiçbir şekilde yardımcı olmadı sen iki katına almışsın evet ama ucuzdan almak istersen önce iptal et sonra paran gelince yine sipariş et dediler onu da yapamayacağım belliydi zaten ürün o hafta lazımdı.
spontan indirimlerde vermiyorlar onu eğer biz indirimde satıyoruz kampanya dönemi deyip sonra daha da düşerse veriyorlar

Amazon eski kalitesinde değil çok suistimal edildiği için muhtemelen. 2 adet saç şekillendirici aldım shark marka farklı adreslere 2 gün sonra kargoda siparişlerim iptal edildi fiyat hatası nedeniyle. Arada öyle ahım şahım fiyat farkı yoktu. 7999 TL olan bir şekillendiriciyi 5917 TL'den almıştım. Normal fiyatıyla 2000 tl anca vardı. Yasal hakkınızı arayabilirsiniz dediler. 2000 tl için kargodaki ürünlerim geri çekildi. Aynı fiyattan alan ürüne yorum yapan kullanıcılar olmasına rağmen yardımcı olunmadı. Eski amazon olsa siparişi bırak iptal etmeyi iptal etse bile aradaki fiyat farkını karşılardı.

• Üzgün
Reaksiyonlar: Loky
Geri