Amd Ryzen 7 9800x3d Yanıyor.

Abdullah abinin videosundan yaptım PBO ayarını.

Alıntıyı görüntüle

Fakat hiçbir değişiklik olmadı.

Alıntıyı görüntüle
motherboard seçersen anakart limitlerini kullanırsın çoğu zaman işlemciyi fazlaca zorlar. 7500f bile bu ayarlarda 130w çekiyodu ve olması gerekenden düşük 4.5-4.6ghz ile çalışıyodu. motherboard yaptığın ayarı auto da bırak curve optimizer i de -20 yap dene daha serin çalışacaktır ve performans kaybında bence olmayacaktır

PBO limit koy işlemciye kafan rahat olsun.

Bence soğutucunuzu hortumlarını, bağlantılarını ve macunu vs. kontrol edin.

PBO limit koy işlemciye kafan rahat olsun.
hocam sizde de aynı işlemci var. Siz yaşadınız mı böyle bir şey? Birde işlemci boşta 50 derece civarı 700-1000 MHz arası çalışıyor, oyunlarda yine 50 derece civarı 2600 MHz çalışıyor iyi mi? bu değerler. Ve sizin PBO ayarınız nedir? ve garanti dışı kalırmı?

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende dün 9800x3D işlemcimi test ettim OCCT Extreme de 12 dakikalık test sonucu böyle değerler aldım yorumlarmısınız Sıvı Soğutmam Asus Prime LC 360MM ARGB LCD

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

merhaba arkadaşlar bende dün 9800x3D işlemcimi test ettim OCCT Extreme de 12 dakikalık test sonucu böyle değerler aldım yorumlarmısınız Sıvı Soğutmam Asus Prime LC 360MM ARGB LCD

hiç bir ayar vesaire yapmadım bu arada

hocam sizde de aynı işlemci var. Siz yaşadınız mı böyle bir şey? Birde işlemci boşta 50 derece civarı 700-1000 MHz arası çalışıyor, oyunlarda yine 50 derece civarı 2600 MHz çalışıyor iyi mi? bu değerler. Ve sizin PBO ayarınız nedir? ve garanti dışı kalırmı?
Garanti dışı kalmaz hocam çünkü her teknoloji ayar yapılmalı eğer dümdüz gönderdikleri gibi kullansak bile sıcaklıkların artması sistemimiz için zararlı oluyor bu yüzden soğuk kalması için işlemcinin ve sistemimizin stabil çalışması için BİOS ayarları gereklidir.

cinebench 2024 de test yaptım. multi core de geldiği gibi hiçbir bios ayarı yapmadan 1222 puan aldı sıcaklıklarını falan bilmiyorum. curve optimizeri -30 ve +200 mhz ayarı yaptım 1300e yakın puan aldı ve 85 derece 1.24V 153W %100 de 5374MHz gördü. Sizce her şey yolunda mı?

Geri