Ailem Futbolcu Olmama İzin Vermiyor

Reaksiyon skoru
0
Başlıktaki gibi futbolcu olmak istiyorum ama ailem bana engel oluyor. Yani futbolcu olmak istiyorum derken bu sadece yok ünlü olayım yatım katım olsun değil. Futbol oynamayı gerçekten çok seviyorum ki henüz 3-4 yaşlarındayken bile top oynamaya başlamıştım annem ve babam da sürekli toplarımı saklıyordu ya da patlatıyordu. yani futbolu sevdiğimi söylerken kolay kırılacak bir hevesimin olmadığını kanıtlamak için söyleyebileceğim 100 tane cümle var. Topa ayağımı değdirmek falso vermek ya da sürmek beni çok rahatlatıyor. Hatta okul saatim saat 9 civarıyken babamın işe şehir dışına gittiği anları kollayıp sabah 7 den okul saatine 20 dakika kalana kadar top oynuyordum arkadaşlarımla ya da kendim oynamam farketmiyor sadece oynamak istiyorum. Ne zaman halısaha maçı yapsak çevremdeki herkes iyi oynadığım için bana hangi takımda oynadığımı soruyor hiçbirinde oynamıyorum diyince de bana gitmem için önerilerde bulunuyorlar ama ailem yine izin vermiyor. 13 yaşımdayken de altınordu u13 takımı hocası beni kursuna ücretsiz alıp lisans çıkarttırmak istedi ama ailem buna da izin vermedi. Akrabalarımın çoğu da küçükken futbola başlamış. Babam ve büyük amcalarım da kendi ilçe takımlarının altyapılarında oynamışlar. Akrabalarımız arasından en çok potansiyele sahip olan da kuzenimdi o da yurt dışında danimarkada altyapı takımlarında oynuyordu hatta birkaç profesyonel takımın ona teklif ettiğini de duydum ama amcam da onun önünü kestiği için o da daha sonradan saldı disiplin sorunları yaşadı ki biraz da sigaranın etkisi de oldu şimdi köy takımında oynuyor. babam da bana bunlardan örnek verip sen de olamazsın diyor. Ama çok istiyorum hani hayat düzenime de bir engel teşkil etmiyor derslerim de iyi. Üniversite sınavının da baskısı olduğu için kendisi bana tek yolumun üniversite sınavı olduğunu söylüyor. Bu sigara değil alkol de değil niye bu kadar karşı çıkıyorlar anlamıyorum. bana engel oldukları aklıma geldikçe sürekli gözlerim doluyor. Şuan 17 yaşındayım eskisi kadar fazla oynamıyorum ama bulunduğum Şehirin takımının altyapısında oynayan yaşıtlarımdan daha iyi oynuyorum. yine de sürekli bana engel oluyorlar. Farklı bir şehirdeki üniversiteye gidip oradaki herhangi bir takımda şansımı denemek istiyorum. Gelecekte bu anları hatırlayıp pişmanlık yaşamak istemiyorum lütfen beni anlayın sadece içimi dökmek istedim belki benim yaşadıklarımı yaşayıp bilgi vermek isteyen abilerim de vardır.

Başlıktaki gibi futbolcu olmak istiyorum ama ailem bana engel oluyor. Yani futbolcu olmak istiyorum derken bu sadece yok ünlü olayım yatım katım olsun değil. Futbol oynamayı gerçekten çok seviyorum ki henüz 3-4 yaşlarındayken bile top oynamaya başlamıştım annem ve babam da sürekli toplarımı saklıyordu ya da patlatıyordu. yani futbolu sevdiğimi söylerken kolay kırılacak bir hevesimin olmadığını kanıtlamak için söyleyebileceğim 100 tane cümle var. Topa ayağımı değdirmek falso vermek ya da sürmek beni çok rahatlatıyor. Hatta okul saatim saat 9 civarıyken babamın işe şehir dışına gittiği anları kollayıp sabah 7 den okul saatine 20 dakika kalana kadar top oynuyordum arkadaşlarımla ya da kendim oynamam farketmiyor sadece oynamak istiyorum. Ne zaman halısaha maçı yapsak çevremdeki herkes iyi oynadığım için bana hangi takımda oynadığımı soruyor hiçbirinde oynamıyorum diyince de bana gitmem için önerilerde bulunuyorlar ama ailem yine izin vermiyor. 13 yaşımdayken de altınordu u13 takımı hocası beni kursuna ücretsiz alıp lisans çıkarttırmak istedi ama ailem buna da izin vermedi. Akrabalarımın çoğu da küçükken futbola başlamış. Babam ve büyük amcalarım da kendi ilçe takımlarının altyapılarında oynamışlar. Akrabalarımız arasından en çok potansiyele sahip olan da kuzenimdi o da yurt dışında danimarkada altyapı takımlarında oynuyordu hatta birkaç profesyonel takımın ona teklif ettiğini de duydum ama amcam da onun önünü kestiği için o da daha sonradan saldı disiplin sorunları yaşadı ki biraz da sigaranın etkisi de oldu şimdi köy takımında oynuyor. babam da bana bunlardan örnek verip sen de olamazsın diyor. Ama çok istiyorum hani hayat düzenime de bir engel teşkil etmiyor derslerim de iyi. Üniversite sınavının da baskısı olduğu için kendisi bana tek yolumun üniversite sınavı olduğunu söylüyor. Bu sigara değil alkol de değil niye bu kadar karşı çıkıyorlar anlamıyorum. bana engel oldukları aklıma geldikçe sürekli gözlerim doluyor. Şuan 17 yaşındayım eskisi kadar fazla oynamıyorum ama bulunduğum Şehirin takımının altyapısında oynayan yaşıtlarımdan daha iyi oynuyorum. yine de sürekli bana engel oluyorlar. Farklı bir şehirdeki üniversiteye gidip oradaki herhangi bir takımda şansımı denemek istiyorum. Gelecekte bu anları hatırlayıp pişmanlık yaşamak istemiyorum lütfen beni anlayın sadece içimi dökmek istedim belki benim yaşadıklarımı yaşayıp bilgi vermek isteyen abilerim de vardır.
Eminim bu süreçte ailen ile oturup konuşmuşsundur eğer yapmadı isen yap. Yaptı isen de bu hayatta neyi seviyor ve hangi alanda başarılı isen kesinlikle onu yap kardeşim. herkes okuyup bir meslek sahibi olacak diye bir şey yok ki olamayan binlerce kişi de var , derslerin iyi ve kafan da bir bölüm varsa yine de okuluna devam et güzel bir plan yap nereden kapı açılır bilinmez yaşın çok genç inan önünde çook uzun yıllar ve sakın bu değerli vakitlerini sana fayda vermeyecek şeyler ile doldurma , ne ekersen onu biçersin, Allah yardımcın olsun senin için en hayırlısı ne ise o olsun

bence şansını dene.Hem futbol hem okulu şu an götürebileceğini düşünüyorum.Liseyi bitirdikten sonra zaten istediğin durumda olmazsan hedefine göre üniversite sınavına hazırlanırsın ancak futbol konusunda yaşın ilerledikçe başarı ihtimalin düşebilir.Ayrıca futbolda yetenekli olman başarılı olacağın anlamına da gelmez.Çokça çalışma ve disiplin gerektiriyor,sakatlık vs. yaşama durumun da olabilir.Bu işlere girişirken en iyisini düşünmekle beraber en kötüsünü de düşünmek gerek.Bu durum elbette okul konusunda da öyle.Günümüzde çok sayıda mezun ve işsiz bulunuyor.Benim tavsiyem gerçekten kendine inanıyorsan denemen olur.İlerde en azından keşkelerle yaşamazsın.Başarılar diliyorum kardeşim.

yaşın biraz geçmiş. direkt profesyonel vs olmak istiyorsan artık çok çok zor. ailen büyük ihtimalle geleceğini bi nebzede garantiye almanı istedikleri için ve futbolunda derslerini ve iyi bir üniversite kazanmanı etkileyeceğini düşündükleri için engel oluyorlardır. aslında biraz haklılar haftanın 3-4 günü antrenman yaptıktan sonra o yorgunlukla ders dinlemek çalışmak gerçekten zordur. sana tavsiyem önce hedefin olan üniversiteyi bölümü belirle ona göre senin çalışmanı engellemeyecek kadar antrenmanlarına devam et zaten üniversiteni kazandıktan sonra okulun olduğu şehirde ailen istesede oynamanı engelleyemez sende o şehirde amatörden yada bal dan başlarsın oynamaya ordan sonra da kendi yeteneğine ve gelişimine göre devam edersin. yaşın yeterse tabi o şehrin profesyonel altyapısının seçmelerine de gidersin ama orda ada yeterince ilgilenip izlemiyorlar genelde.
sonuç olarak eğer yeteneğin varsa en kötü ihtimalle balda yada profesyonel alt liglerde oynarsın ( orda da çok fazla para dönüyor özellikle hücum oyuncusuysan ve geçmişinde sürekli biyerlerde oynadıysan ) yada okuduğun bölümün mesleğini yaparsın.

yazdiklarin ceyregini felan okudum ama sen ne yapmak istiyorsan onu yap vucut senin hayat senin millet kime gucu yetiyorsa ona istedigini yaptirmaya calisiyor anlamiyorum

Aileni karşına al otur konuş diycemde trilyonkere yapmışsındır, dediğin gibi yeteneğin varsa seviyorsan canını veriyorsan çocuk yaşta destek vermeleri gerekirdi beni yanlış anlama kırıl diye demiyorum ama yaş 17 bu iş için tren kaçtı demek gibi bir şey ama inşallah olursun hakkında hayırlısı olsun kardeşim aynı yaştayız ama ben ne bir spor ne bir hobi nede okulda şu üniversiteye gideyim şunu okuyayım gibi şeyler diyebiliyorum demek istediğim azimlisin her şey gönlünce olsun

Çok seviyor olabilirsin lakin Türkiye’de herkes sevdiği işi yapamıyor. Futbolcu olmak da zor. Keşfedilip yükselmen düşük ihtimal. Düşük liglerde oynarsan parası az. Bunun bi ton sakatlığı yıpranması var. Riske girme geç olmadan bu yanlıştan dön. Bizde çok seviyoruz ölürüz futbol için ama hayatımızı garanti altına almak için öğretmen olduk. Bazı şeyler istemesek de hobi olarak kalmalı.

Çok seviyor olabilirsin lakin Türkiye’de herkes sevdiği işi yapamıyor. Futbolcu olmak da zor. Keşfedilip yükselmen düşük ihtimal. Düşük liglerde oynarsan parası az. Bunun bi ton sakatlığı yıpranması var. Riske girme geç olmadan bu yanlıştan dön. Bizde çok seviyoruz ölürüz futbol için ama hayatımızı garanti altına almak için öğretmen olduk. Bazı şeyler istemesek de hobi olarak kalmalı.
parasında da değilim ki zaten 10. ligde bile oynamaya razıyım sadece oynamak istiyorum tabi daha iyisi olabilecekse olmasını isterim ama normal bir işte çalışıp hobi olarak alt liglerde oynamak istediğim şey ben de biliyorum yaşım geçmiş olabilir ama yinede denemek istiyorum kaybedeceğim bir şey de yok zaten yine derslerime üniversite sınavlarıma çalışmaya devam ediyorum bu konuda da bi engel de teşkil etmiyor ki futbolu hiç oynamasaydım muhtemelen hep bilgisayar başında takılırdım futbol dışında yapmaktan zevk aldığım bi spor aktivitesi yok çünkü
hayatınızı garantiye alıp riske girmeme konusunda da haklısınız cevabın için de teşekkür ederim

Adami altinordu altyapısı istemiş çok büyük futbolcu olur muydu bilemeyiz ama altinordu altyapısı türkiyede bu işi öğrenecek en iyi yerlerden. Benim sahsen böyle fırsatım olsa hiç kaçırmaz şansımı denerdim

Dostm sana sadece şunu soylicem. Başkalarına kızıp kendi geleceğini karartma. Bunu derken şunu kastediyorum. Belki ailen futbolcu olmana izin vermez olamazsn ama bu çok önemli değil. Onlara kızıpta ben üniversite okumicam gibi bir harekette bulunma. Unutma hayatta her zaman önüne fırsatlar cikicak ztn hobi olarak bile olsa oynamak istiyorum demişsin. Sen geleceğini garanti altına al gerisi gelir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,541
Üyeler
197,711
Son üye
donanımdogu
Geri