Dolandırıldığınızda Nasıl Davranmalısınız Nereye Başvurmalısınız

şikayet dilekçesi için hangi taslağı kullanmalıyım ve yazıları pc den doldurmalıyım yazmalıyım yoksa şablonları pc den yazıp cevapları kendim tükenmez kalemle mi yazmalıyım
örnek

şikayet edenin ismi : Murat ( ellemi yazacağım cevap kısmını yoksa pc den mi yazacağım )
ve imza atacağım yerde kişinin adı ve imzası yazan kısma yine ismi ve imzayı ıslak kalemle mi yazıp imzalayacağım
Hocam önce acil paraya ihtiyacım oldu ailevi sebep yazıp parayı isteseydin sonuçta hala dolandırıcı mi emin degiliz zaten dolandırıcı ise ismi falan da sahtedir
Ayrıca banka konusunda yazmışsınız ama bankaya durumu ilettiniz mi? Bazı durumlarda banka bloke ediyor

Adam bir değişik geldi profesyonel değil

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ilan hangi şehirde gözüküyor buradan yüzyüze görüşecek biri çıkar belki
hocam yüzyüze görüşecek birisi olsa ne yazar adam kabul etmez, adam aksaray da

Aynen engelleyip sonradan açarsa mesajınız çift tik olmaz
o zaman adam engellememiş çünkü mesajlar 2 tik oldu sadece görüldüsünü kapttığı için mavi tik olmuyor o kadar .
belki de adam dolandırıcı değildir ve zaten kargo takip ücreti isteyene kadar dolandırıcı olduğunu düşünmüyordum fakat bana bu mesajları atınca dolandırıcı olduğuan ikna oldum ama şuan dolandırıcı mı değil mi nedir ne değildir bilmiyorum kafam çok karıştı şuanlık bir şey yapmayacağım yarını da bekleyeceğğim olmadı pazartesi günü gideceğim savcılığa
[22:43, 21.05.2026] +x: Kargo takip kodu kullancagim için bir 500 TL atabilirmisin aynı ibana ürünu ztn baya ucuza verdimde
[22:43, 21.05.2026] +x: Yanlış anlamazsan
[22:44, 21.05.2026] Murathan: şaunda öyle bir param yok
[22:45, 21.05.2026] +x: Hocam ödeme yaptım kredi kartinada takip kodu kullancagim arkadaşa 500 atcam
[22:45, 21.05.2026] +x: O yüzden çocuk mesaide
[22:45, 21.05.2026] +x: Sigara parası lazimmis
[22:46, 21.05.2026] Murathan: maalesef hiç yok
[22:46, 21.05.2026] +x: Hocam 500 TL yapma gözünü seveyim ya
[22:46, 21.05.2026] Murathan: bankadaki bütün parayı attım yok sıfır
[22:47, 21.05.2026] +x: Hocam evdekilerden birinden atda ben sana ataym gerekirse aonra
[22:48, 21.05.2026] Murathan: maalesef dediğim gibi para yok
[22:48, 21.05.2026] +x: Hocam bul at sana zahmet yoksa kargo sana ait olcak oda 800-900 çıkar ztn
[22:49, 21.05.2026] Murathan: tamam kargo bana ait olsun sorun yok

Hocam önce acil paraya ihtiyacım oldu ailevi sebep yazıp parayı isteseydin sonuçta hala dolandırıcı mi emin degiliz zaten dolandırıcı ise ismi falan da sahtedir
Ayrıca banka konusunda yazmışsınız ama bankaya durumu ilettiniz mi? Bazı durumlarda banka bloke ediyor
hocam vakıfbank ı aradım ve alternatifbank a parayı dondurmaları için mi ne gönderi sağladık dediler ve sorgu numarası verdiler ama alternatif bankı aramamı da söylediler fakat alternatif bankın müşteri hizmetlerine ulaşılmıyor tam müşteri hizmetlerine bağlanıyor diyor 2dk sonra tlf kapanıyor yani hiçbir şekilde müşteri hizmetlerine bağlanmıyor

Son düzenleme:
hocam yüzyüze görüşecek birisi olsa ne yazar adam kabul etmez, adam aksaray da

o zaman adam engellememiş çünkü mesajlar 2 tik oldu sadece görüldüsünü kapttığı için mavi tik olmuyor o kadar .
belki de adam dolandırıcı değildir ve zaten kargo takip ücreti isteyene kadar dolandırıcı olduğunu düşünmüyordum fakat bana bu mesajları atınca dolandırıcı olduğuan ikna oldum ama şuan dolandırıcı mı değil mi nedir ne değildir bilmiyorum kafam çok karıştı şuanlık bir şey yapmayacağım yarını da bekleyeceğğim olmadı pazartesi günü gideceğim savcılığa
[22:43, 21.05.2026] +x: Kargo takip kodu kullancagim için bir 500 TL atabilirmisin aynı ibana ürünu ztn baya ucuza verdimde
[22:43, 21.05.2026] +x: Yanlış anlamazsan
[22:44, 21.05.2026] Murathan: şaunda öyle bir param yok
[22:45, 21.05.2026] +x: Hocam ödeme yaptım kredi kartinada takip kodu kullancagim arkadaşa 500 atcam
[22:45, 21.05.2026] +x: O yüzden çocuk mesaide
[22:45, 21.05.2026] +x: Sigara parası lazimmis
[22:46, 21.05.2026] Murathan: maalesef hiç yok
[22:46, 21.05.2026] +x: Hocam 500 TL yapma gözünü seveyim ya
[22:46, 21.05.2026] Murathan: bankadaki bütün parayı attım yok sıfır
[22:47, 21.05.2026] +x: Hocam evdekilerden birinden atda ben sana ataym gerekirse aonra
[22:48, 21.05.2026] Murathan: maalesef dediğim gibi para yok
[22:48, 21.05.2026] +x: Hocam bul at sana zahmet yoksa kargo sana ait olcak oda 800-900 çıkar ztn
[22:49, 21.05.2026] Murathan: tamam kargo bana ait olsun sorun yok

hocam vakıfbank ı aradım ve alternatifbank a parayı dondurmaları için mi ne gönderi sağladık dediler ve sorgu numarası verdiler ama alternatif bankı aramamı da söylediler fakat alternatif bankın müşteri hizmetlerine ulaşılmıyor tam müşteri hizmetlerine bağlanıyor diyor 2dk sonra tlf kapanıyor yani hiçbir şekilde müşteri hizmetlerine bağlanmıyor
Dolandiricysa çoktan çekmiştir parayı bu kadar ısrar etmesi normal gelmedi açıkçası

Dolandiricysa çoktan çekmiştir parayı bu kadar ısrar etmesi normal gelmedi açıkçası
hocam niye engellemiyor ben bunu anlayamıyorum, beni soğuk değil sizin verdiğiniz umut öldürdü kralım diyen adam gibiyim dolandırıldıysam da engelle de bari haberim olsun ya

hocam niye engellemiyor ben bunu anlayamıyorum, beni soğuk değil sizin verdiğiniz umut öldürdü kralım diyen adam gibiyim dolandırıldıysam da engelle de bari haberim olsun ya
dolandırılma fikri nerden aklına geldi ürünü kargolamıyor mu

Yarın gittin şikayetçi oldun mesela adam diyecek yanlış anlaşılma var ben gönderecektim ..... Bir şey oldu bundan dolayı gonderemedim

Söyle la ibanın ad soyadını. Ya da ad*** ad*** şeklinde sansürle. Bende benzer bir şey yaşadım aynı kişi mi merak ettim
Söyledi yukarilarda

Söyle la ibanın ad soyadını. Ya da ad*** ad*** şeklinde sansürle. Bende benzer bir şey yaşadım aynı kişi mi merak ettim
Kaldırmis şimdi gördüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,028
Üyeler
197,347
Son üye
carlotta
Geri