Dolandırıldığınızda Nasıl Davranmalısınız Nereye Başvurmalısınız

havale sonrası kargo ile 1 haftadır oyalıyor ürünümü kargoya vermedi
hocam 1 hafta beklemeseydiniz keşke direkt ss leri alın dekontun da ss lerini alın ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin 1 hafta çok uzun bir süre
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adam 2 saatte yaşlandı
vallaha belki de adamın günahını alıyorumdur ama adam tam bir dolandırıcı gibi davranıyor, pazartesiye kadar bekleyeceğim eğer bir sıkıntı olursa direkt savcılığa gideceğim

hangi şablonu kullanmalıyım dolandırıcılık suç duyurusu için
bilen var mı

havale sonrası kargo ile 1 haftadır oyalıyor ürünümü kargoya vermedi
Ne kadar dolandırıldın

hocam 1 hafta beklemeseydiniz keşke direkt ss leri alın dekontun da ss lerini alın ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin 1 hafta çok uzun bir süre

vallaha belki de adamın günahını alıyorumdur ama adam tam bir dolandırıcı gibi davranıyor, pazartesiye kadar bekleyeceğim eğer bir sıkıntı olursa direkt savcılığa gideceğim

hangi şablonu kullanmalıyım dolandırıcılık suç duyurusu için
bilen var mı
Aldığın ürün neydi? piyasa fiyatının çok mu assagisina aldin?

Kanka geçmiş olsun, pazartesi bayram tatili başladığı için mesailerde asgari sayıda personel bulunduracaklar haberin olsun, yaşadığın il/ilçeye göre dilekçeni alacak personel bulma konusunda zorlanabilirsin. ama şikayetini en yakın karakola da yapabilirsin. gidersen eğer karakoldaki memurlar da sana yardımcı olacaklardır. Bilişim sistemleri dolandırıcılığı konusunda pek dilekçe yazmışlığım yok ama üç aşağı beş yukarı bu şekilde olacak. Sana bir dilekçe örneği bırakıyorum spoiler kısmına, dilekçeni yazdıktan sonrada teslim edeceğin adliyedeki ön büro personelleri de seni yönlendirir zaten, elle yazmana gerek yok sadece imza kısmını dilekçeyi çıkardıktan sonra ıslak olarak atman gerekecek, adliyeye gitmeden önce elindeki bütün kanıtları pdf vb. formatta hazırla her adliye fotokopi ve bilgisayar odası bulunuyor oradan çıkarabilirsin, ya da kesin olsun diyorsan adliyeye gitmeden önce kendin çıktıları hazırlayabilirsin, dilekçe ve şikayetine dair bütün kanıtları hazırla, kimlik fotokopisine de ihtiyaç duyacaksın onu da alıp en yakın adliyeye git, ceza ön büro veya savcılık ön büro aracılığıyla şikayet başvurusunda bulun, dolandırıcının profesyonelliğine göre paranı geri alıp almama konusunda süreç uzayabilir hatta hiç alamayadabilirsin, bazı profesyonel dolandırıcılar kendi bilgilerini asla kullanmazlar o yüzden telefon hattı ve hesap numarası kiralarlar, yani eninde sonunda hesap sahibi ve numara sahibini bulup yakalayacaklardır ama seni dolandıran kişi o mudur yoksa onun hesabını para karşılığı kiralayan kişi midir onu anca o zaman öğrenirsin. ama eninde sonunda bir muhattap bulursun, ceza alacak biri olur ama paranı alabilir misin orası meçhul. anlaşma haricinde de ekstra para talep ederse gönderme, eğer dolandırıcıysa koparabildiğini koparmaya çalışacaktır. 500 daha gönder 300 daha gönder demesi zaten oltaya aldım ben bunu 26k gönderdi az biraz daha isteyeyim sorun çıkmasın diye gönderir bu kafasına giriyor. Öyle olursa veyahut yarın bir şekilde seni sallayıp kargoyu göndermezse şikayet etmekle korkut, gerekirse git adliyede fotoğraf çekip gönder şikayet etmek için geldim de, psikolojik üstünlük kurarak paranı kurtarmaya çalış. Geçmiş olsun şimdiden umarım hiç bu duruma gelmez olaylar da ürününü gönderir ama ürünü canlı bir şekilde görmeden para atman pek iyi olmamış en azından ürünü kargo şubesine götürdükten sonra fotoğraflı teyit alıp öyle atsaydın parasını.

... CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
MÜŞTEKİ (Mağdur): [Adınız Soyadınız]
T.C. KİMLİK NO: [11 Haneli T.C. Numaranız]
ADRES: [İkametgah Adresiniz]
TELEFON: [Telefon Numaranız]
ŞÜPHELİ: [Biliyorsanız adı soyadı, TC'si, adresi veya telefon numarası, IBAN bilgisi, sosyal medya hesabı]
SUÇ: Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık
SUÇ TARİHİ: [Olayın gerçekleştiği tarih]
KONU: Şüphelinin şahsımı hileli işlemlerle dolandırması nedeniyle cezalandırılması istemiyle suç duyurusu talebimdir.
AÇIKLAMALAR:
  1. [Olayı en başından, en net ve anlaşılır şekilde anlatın.] (Örnek: Şüpheli ile ... tarihinde ... platformunda/yerde tanıştık.)
  2. [Sizi nasıl yanılttığını belirtin.] (Örnek: Bana ... ürününü satacağını/karşılığında ... kâr vereceğini söyleyerek beni inandırdı.)
  3. [Parayı nasıl ve nereye gönderdiğinizi yazın.] (Örnek: Kendisinin bana verdiği ... adına kayıtlı ... numaralı IBAN hesabına/elden ... TL parayı gönderdim.)
  4. [Dolandırıldığınızı nasıl anladığınızı açıklayın.] (Örnek: Parayı gönderdikten sonra şüpheliye bir daha ulaşamadım, beni engelledi ve vaat ettiği ürünü/hizmeti teslim etmedi.)
DELİLLER: Dekontlar, mesaj kayıtları (WhatsApp, SMS), arama kayıtları, sosyal medya ekran görüntüleri ve her türlü yasal delil.
HUKUKİ NEDENLER: TCK m. 158/1-f
SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan ve re'sen tespit edilecek nedenlerle; şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını saygılarımla talep ederim.
[Tarih]
[Adınız Soyadınız]
[İmzanız]

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: ssh4
hocam son durum ne ?

ben de letgo üzerinden dolandırılmıştım ryzen 5 7600 ü 3500 tl ye koymuştu kendisiyle iletişime geçtiğimde işyeri adresi verdi işyeri tel no verdi manra bilgisayar diye çıktı. sadece elden verebileceğini söyledi internette de çıktı ama ben ısrar ettim ve kendi anlaşmalı kargosuyla göndereceğini söyledi. Neden bu kadar ucuz olduğunu sordum kendisi başka ilanları da vardı 7500f i 4.5k ya 5600 ü 4k ya dahası akülü araba yemek masası gibi ilanları da vardı böyle olması güvenimi kazanmıştı. Attığı iban ile kendi isim soyisim de uyuşuyordu ve ben de ibana gerekli açıklamayı yazarak gönderdim. ertesi sabah engel atmıştı bana direkt savcılığa suç duyurusunda bulundum. 3 4 gün sonra bana bir kız yazdı dolandırıcının sevgilisiydi. benim gibi 4kişi daha dolandırmış kızın ismiyle, banka hesabıyla, letgo hesabıyla toplam 50k. İşyeri de tel no da sahteymiş şimdi google da yok. Kız tek tek hepimize paraları attı ben de şikayetimi geri çektim inşallah sevgilisinden mislisini alır ki almıştır büyük ihtimal tüm kanıtları toplamıştı bendekilerini de verdim.

Başlıkta da belirttiğim gibi birisi dolandırıldığında nasıl bir süreç işler ve bu süreci nasıl yönetmelidir
Örneğin sahibinden üzerinden havale sonrası kargo yapmak üzere anlaştığınız kişi sizi dolandırdığında ne yapılması gerekir
savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzda veya da sürecin ilerleyen kısımlarında bir masraf çıkıyor mu ve olumlu sonuç alabiliyor muyuz
26k ya bir kaç parça satın aldım ve ilk başta satıcı hiç dolandırıcı değilmiş gibi konuşurken şimdi biraz garip konuşmaya başladı belki sadece kafa da kuruyorum ve zaten parayı gönderirken yaşayabileceğim sorunları göz önüne alarak parayı gönderdim yani 26k havale olarak gönderilir mi falan yazmanıza gerek yok, henüz dolandırılmadım ve belki de dolandırılmayacağım ama yine de bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve yaşadığınız durumları merak ediyorum. Kişi ile yaptığım bütün whatsapp görüşmeleri duruyor ve hepsinin ss ini aldım ayrıca sahibinden üzerinden açtığı ilanın da ss ini aldım ve tek yapmayı unuttuğum şey havale gönderirken açıklamaya "... parası " falan yazmak. Sadece onu yapmayı unuttum ama sorun olacağını düşünmüyorum çünkü para adamın hesabına düştüğünde wp den para hesabıma geldi falan yazdı
Hala emniyete veya savcılığa gitmemiş olman bile hata bayram gircek arada gitseydin en azından ulaşırlardı hayırdır kardeşim derlerdi dolandıracaksa bile dola dolandırmazdı yanlış anlama ama büyük acemilik o kadarda para vermişsin ne diyeyim yarın sabah ilk işin emniyete gitmek olsun.

• Beğen
hocam yüzyüze görüşecek birisi olsa ne yazar adam kabul etmez, adam aksaray da

o zaman adam engellememiş çünkü mesajlar 2 tik oldu sadece görüldüsünü kapttığı için mavi tik olmuyor o kadar .
belki de adam dolandırıcı değildir ve zaten kargo takip ücreti isteyene kadar dolandırıcı olduğunu düşünmüyordum fakat bana bu mesajları atınca dolandırıcı olduğuan ikna oldum ama şuan dolandırıcı mı değil mi nedir ne değildir bilmiyorum kafam çok karıştı şuanlık bir şey yapmayacağım yarını da bekleyeceğğim olmadı pazartesi günü gideceğim savcılığa
[22:43, 21.05.2026] +x: Kargo takip kodu kullancagim için bir 500 TL atabilirmisin aynı ibana ürünu ztn baya ucuza verdimde
[22:43, 21.05.2026] +x: Yanlış anlamazsan
[22:44, 21.05.2026] Murathan: şaunda öyle bir param yok
[22:45, 21.05.2026] +x: Hocam ödeme yaptım kredi kartinada takip kodu kullancagim arkadaşa 500 atcam
[22:45, 21.05.2026] +x: O yüzden çocuk mesaide
[22:45, 21.05.2026] +x: Sigara parası lazimmis
[22:46, 21.05.2026] Murathan: maalesef hiç yok
[22:46, 21.05.2026] +x: Hocam 500 TL yapma gözünü seveyim ya
[22:46, 21.05.2026] Murathan: bankadaki bütün parayı attım yok sıfır
[22:47, 21.05.2026] +x: Hocam evdekilerden birinden atda ben sana ataym gerekirse aonra
[22:48, 21.05.2026] Murathan: maalesef dediğim gibi para yok
[22:48, 21.05.2026] +x: Hocam bul at sana zahmet yoksa kargo sana ait olcak oda 800-900 çıkar ztn
[22:49, 21.05.2026] Murathan: tamam kargo bana ait olsun sorun yok

hocam vakıfbank ı aradım ve alternatifbank a parayı dondurmaları için mi ne gönderi sağladık dediler ve sorgu numarası verdiler ama alternatif bankı aramamı da söylediler fakat alternatif bankın müşteri hizmetlerine ulaşılmıyor tam müşteri hizmetlerine bağlanıyor diyor 2dk sonra tlf kapanıyor yani hiçbir şekilde müşteri hizmetlerine bağlanmıyor
Sigara parasından sonrasını okumadım kopardım daha ne koparırsam kar diye bakıyor adam

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,218,009
Üyeler
197,341
Son üye
wertyh