Xangetsu
80+
- Reaksiyon skoru
- 222
- Bütçe
- 35000
Herkese iyi bayramlar,
Dostlar, şu iki ekran kartından hangisini satın almam gerektiği hakkında beni biraz aydınlatabilir misiniz?
"Zaten fiyatlar neredeyse aynı, 3 fanlı olanı almak her türlü daha mantıklı, bu yüzden bu konunun amacı nedir?" diye sorabilirsiniz.
Benim şu anki sistemim şöyle:
Birçok insan gibi ben de arada sırada oyun oynuyorum ancak asıl amacım oyun oynamak değil. Benim için önemli olan işlem gücü. Yani bütçem yettiğince işlem gücü satın almaya çalışıyorum. Hani ileride hedeflediğim sistem:
Dostlar, şu iki ekran kartından hangisini satın almam gerektiği hakkında beni biraz aydınlatabilir misiniz?
- ASUS TUF RTX 5060 Ti 16 GB 3 fanlı -> 35.768 TL
- MSI Gaming OC RTX 5060 Ti 16 GB 2 fanlı -> 36.499 TL
"Zaten fiyatlar neredeyse aynı, 3 fanlı olanı almak her türlü daha mantıklı, bu yüzden bu konunun amacı nedir?" diye sorabilirsiniz.
Benim şu anki sistemim şöyle:
- Ryzen 5 4650G PRO.
- Corsair Carbide Spec Delta RGB 650W mid Tower kasa.
- Yanlış hatırlamıyorsam 16 GB 3600MHz 8x8 DDR4 RAM.
- Kingston A2000 500 GB M.2 SSD.
- İşlemciyi kule tipi soğutucu ısıtıyor. Yine yanlış hatırlamıyorsam Snowman T6 Ultra olması lazım.
- Gigabyte B450M-S2H anakart.
Birçok insan gibi ben de arada sırada oyun oynuyorum ancak asıl amacım oyun oynamak değil. Benim için önemli olan işlem gücü. Yani bütçem yettiğince işlem gücü satın almaya çalışıyorum. Hani ileride hedeflediğim sistem:
- Yerelde az buçuk LLM çalıştırabilsin, Stable Diffusion gibi image modelleri çalıştırabilsin.
- Aynı şekilde, görüntü video çözünürlük ve frame arttırma yapay zekâ modellerini çalıştırabilsin.
- Blender'dan 3 boyutlu modeller ve AE'den video render alabileyim.
- Oyun motorları tarafında ekran kartına grafik renderlatabileyim.
- Oyun oynamak biraz daha geri planda, zaten benim oynadığım oyunları şu anki yukarıda yazdığım APU sistemim bile kaldırıyor (Factorio, CIV 6, Bannerlord vs.).