Yardım Ekran kartım biosda gen 4 ayarında da görüntü vermiyor gen 3 e çekince çalışıyor

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5
Merhaba hepinize iyi günler dilerim Asus tuf b550m plus wifi anakart kullanıyorum ve geçtiğimiz günlerde yeni bir ekran kartı aldım(Rx 7700xt 12gb).
Sorunum şu ekran kartı kurulumunu bitirdiğimde bilgisayarda ekran gelmiyor farklı bir ekran kartıyla bilgisayarı açıp bios ayarlarından PCIex_1 16 gibi bir ayarı gen 4 den gen 3 e çekiyorum ve ekran kartım çalışıyor anakartımın da düşük seviye bir anakart olduğunu düşünmüyorum neden böyle oluyor ne yapabilirim yardımcı olabilecek arkadaşlar için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Aynı sorunu yaşıyorum Asus Tuf 4080 ekran kartı gen4’te görüntü vermiyor gen3’te veriyor. Siz nasıl çözdünüz?

bios güncelliği ne durumda 2. m2slotunda m2ssd takılı mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı sorunu yaşıyorum Asus Tuf 4080 ekran kartı gen4’te görüntü vermiyor gen3’te veriyor. Siz nasıl çözdünüz?
.

Çıkarıp dene
Denedim değişmedi maalesef. Benim sorunum bilgisayarı temizledikten sonra (işlemci termal macun değişimi, ekran kartı ve kasanın fan temizliği) ekran kartı üzerinden görüntü alamıyorum. Bilgisayarcıdaydı 4 gündür o da bir sonuca ulaşamadı pcie gen2 olarak ayarlayınca görüntü alabiliyoruz sadece. Auto moda alınca yani x16'da hiçbir şekilde görüntü vermiyor ekran kartı.

Denedim değişmedi maalesef. Benim sorunum bilgisayarı temizledikten sonra (işlemci termal macun değişimi, ekran kartı ve kasanın fan temizliği) ekran kartı üzerinden görüntü alamıyorum. Bilgisayarcıdaydı 4 gündür o da bir sonuca ulaşamadı pcie gen2 olarak ayarlayınca görüntü alabiliyoruz sadece. Auto moda alınca yani x16'da hiçbir şekilde görüntü vermiyor ekran kartı.
Genellikle ekran kartının yanında olan m2 slotu dolu olunca ekran kartı yolunu kullanıyor ve ekran kartı otomatik gen3 de stabil kalabiliyor ondan sebep ssdleri çıkar dedim

Genellikle ekran kartının yanında olan m2 slotu dolu olunca ekran kartı yolunu kullanıyor ve ekran kartı otomatik gen3 de stabil kalabiliyor ondan sebep ssdleri çıkar dedim

Doğrudur haklsınız fakat temizlik yapmadan önce de aynı şekilde sorunsuz kullanıyordum. Ne olduysa temizlik yaptıktan sonra oldu.

Geri