Oyun oynadıktan sonra fanların hızı düşmüyor

WallGoo

80+
Reaksiyon skoru
0
merhabalar rtx 2060s ve r5 5600 gigabyte b520m k v2 anakartlı sistemimde oyundayken fan hızı yükseliyor ama oyunu da kapatsam bilgisayarı komple boşta da çalıştırsam fan hızları düşmüyor evde sanki uçak kalkacakmış gibi hissediyorum yardım edin lütfen

Muhtemelen Anakart fanları otomatik %100 de bırakıyor ve geri indirmiyor , yada fanın direk bozulmuş olabilir tek fan mı ?

Termal bakımlarını yapmadıysanız yapın. BIOS sıfırlayın, BIOS için ayar konusunu en aşağıda bıraktım.

Virüs olma ihtimaline karşın AdwCleaner, Malwarebytes ve Kaspersky bağlantıdaki aracı ile sistemi taratın. Kaspersky ücretsi deneyin değil, ortadaki seçeneği indirin. Tüm uygulamaları yönetici olarak çalıştırın. Malwarebytes kurulumlu, diğerleri kurulumsuz. Önce AdwCleaner, sonra Malwarebytes ve en son Kaspersky ile tararın ve temizleyin. İşlemler bitince hepsini kaldırabilirsiniz.

Bağlantıda önerdiklerimi biraz uğraştırır ama harfiyen uygulayın.

Sonrasında tekrar test edin bakalım. Eğer halen sorun yaşanıyorsa yazın.

hocam termal bakımlar yeni bios son sürüme güncellendi fan ayarlarını da yaptım ama değişen hiçbir şey yok

Muhtemelen Anakart fanları otomatik %100 de bırakıyor ve geri indirmiyor , yada fanın direk bozulmuş olabilir tek fan mı ?
fanlar bozuk mu bilmiyorum ama after burnerde fanları elle düşürüp yükseltebiliyorum fan devri böyle yüksekte kalmadan önce

Bios'ta fanların bazıları DC olarak ayarlı olabilir.
DC olarak ayarlı olduğunda voltajı belirleyemediği için %100'de çalıştırıyor.
Biosta fan ayarlarına gir, önce fanlar için all default yap tümünü sıfırlasın, sonra tümünü tek tek PWM olarak ayarla ayrıca Smart özelliği varsa aktif et.
Sonra kaydet ve yeniden başlat.

Eğer bios ayarlarından değilse, güç yönetimini değiştiren yazılım oyunu açtığında yüksek veya nihai performansa çekip oyundan çıktığında ilk moda düşürmediği için bu problemi yaşıyorsun.
Mesela MSI Center böyle bir probleme sahip.!

Son düzenleme:
Bios'ta fanların bazıları DC olarak ayarlı olabilir.
DC olarak ayarlı olduğunda voltajı belirleyemediği için %100'de çalıştırıyor.
Biosta fan ayarlarına gir, önce fanlar için all default yap tümünü sıfırlasın, sonra tümünü tek tek PWM olarak ayarla ayrıca Smart özelliği varsa aktif et.
Sonra kaydet ve yeniden başlat.

Tam tersi. Dc fanlarda pwm olarak işaretlenirse sürekli %100 de çalışır.

Pwm fanlarda ise pwmde de olsa dcde de olsa biostaki belirlenen % ye göre çalıştırır

Dc 3 delikli pwm 4 deliklidir

Yukardaki gibi antivirüs bilmem ne bi tomar ayar incik cıncık ayar yapıp vakit kaybetmeden önce, Neden kimse adamın biostaki fan menüsünü merak edip bi değerlere bakalım diye sormuyor fotoğraf istememiş?

1)Kasadaki fanlar direkt üzerinden gelen fanlar mı ekstra ayrıca fan alınıp takıldı mı? Takılmadıysa %99.9 kasa fanları orjinalindd dc çıkar

2)işlemci soğutucun ne?

3)biosa girip bi fan menüsünün olduğu kısmın fotoğrafını at hocam

Tam tersi. Dc fanlarda pwm olarak işaretlenirse sürekli %100 de çalışır.

Pwm fanlarda ise pwmde de olsa dcde de olsa biostaki belirlenen % ye göre çalıştırır

Dc 3 delikli pwm 4 deliklidir

Haklıymışsın kardeşim, sen yazmadan önce baktım. 4pinli fanlar PWM, 3pinli fanlar DC olarak ayarlanmalı diyor.

Geri