Sistem Siparişi Verdim H.O Mu G.O Mu ?

9070xt 32k
7800x3d 13-14k
Aanakart 6k
1tb ssd 5k
16gb ram 11k
Kasa psu 5k
Kule tipi-sıvı soğutucu 3k(fazla fazla yazdım.)
75k yapıyor oynayamadığın oyun olmaz hem 2k hem 4k da oynarsın

Alıntıyı görüntüle
Bu sistemi 75.000TL ye aldım , ramlerin CL30 u maalesef yoktu ama bu da iş görür diye düşündüm, Anakart giriş seviyesi ancak çok kötü değil diye biliyorum ,
sizin görüşleriniz neler ? SİPARİŞİ İPTAL Mİ ETSEM
75.000 TL şu 2026 bellek ve SSD krizinin fiyatları uçurduğu piyasada total rakam olarak fena durmuyor ama parçaların kendi içindeki dengesizliği cidden iç acıtıcı.
İlk olarak o işlemci seçimiyle başlayayım; 7800X3D şu an oyun için dünyanın en iyi işlemcisi eyvallah ama yanına taktığın o RAM'ler adeta sistemin el freni olmuş.
Şu meşhur bellek krizi yüzünden fiyatlardan kaçıp 6400MHz CL38 almak mantıklı gelmiş olabilir ama AMD'nin X3D işlemcileri gecikme değerlerine çok duyarlıdır.
O yüksek CL değerleri yüzünden işlemcinin o meşhur 96MB önbelleği tam potansiyeliyle çalışamaz, o işlemcinin asıl hakkı kesinlikle 6000MHz CL30'dur.
Gelelim sistemin asıl felaketine, yani ekran kartına.
Tonla para verip 7800X3D'li sistem diziyorsun ama ekran kartı sadece 8 GB VRAM'e sahip bir RTX 5060 Ti.
Yıl olmuş 2026, yeni nesil oyunlar artık 1080p çözünürlükte bile 8 GB VRAM'i sömürüyor.
O kartla güncel AAA oyunlarda sürekli VRAM sınırına takılırsın, mecburen doku kalitesini kısmak zorunda kalırsın ve oyunlarda can sıkan stutter (takılma) sorunları yaşarsın.
Anakart kısmında da ASUS Prime serisi B650'ler arasında epey giriş seviyesi kalıyor, 7800X3D gibi bir işlemcinin çektiği güçle o anakartın VRM'leri (güç beslemeleri) yük altında ciddi ısınır.
Bana sorarsan "siparişi iptal mi etsem" diye hiç tereddüt etme, direkt o iptal butonuna bas.
O bütçeyle işlemciyi 7500F gibi çok daha mantıklı bir fiyat/performans modeline çekip, artan bütçeyle ekran kartını en az 12 GB veya 16 GB VRAM'i olan üst bir modele yükseltmen oyunlarda sana çok daha akıcı ve uzun ömürlü bir deneyim sunacaktır.

Sadece kafadan topladım. Geçen bu 75-76 ya geliyordu diğer parçalar da indirim vardı.

Ekler

• 1000101682.webp
    1000101682.webp
    119.7 KB · Hit: 41
  • 1000101681.webp
    1000101681.webp
    118.7 KB · Hit: 41
Knk 8gb ekran kartı bu paraya olmadı ya

Hepiniz çok kötü yorumlar yazmışsınız ancak ramler + ekran kartı ( diyelim ki 16gb aldım ) + işlemci zaten en ucuz 65bin TL ediyor geri kalan PSU ANAKART SIVI SOĞUTUCU SSD VE KASAYI nasıl alacağım 10bintlye çok merak ediyorum , tamamen boş yapmışsınız
hocam madem dinlemeyeceksiniz neden konu açıyorsunuz üstlerde yazdılar 75k ya topladı bi arkadaş bakarmısınız ona?

İnsanlar keyfine size tavsiye etmiyor, eğer olumsuz yorumları aldırış etmeyeceksiniz böyle bir konu açmanın bir mantığı kalmıyor, onun dışında geçmiş olsun, o fiyata baya kötü sistem dizilmiş.

İnsanlar keyfine size tavsiye etmiyor, eğer olumsuz yorumları aldırış etmeyeceksiniz böyle bir konu açmanın bir mantığı kalmıyor, onun dışında geçmiş olsun, o fiyata baya kötü sistem dizilmiş.
8 vramli kart almışsın. Oyunlar bazen 12-13 kullanıyor. Düşük olunca aynı performansı alamıyorsun.

Forumda arkadaşlar yardımcı oluyor ama siz sanırım kendinizi rahatlatmak için konu açmışsınız.

• Beğen
Reaksiyonlar: ReQo
8 vramli kart almışsın. Oyunlar bazen 12-13 kullanıyor. Düşük olunca aynı performansı alamıyorsun.

Forumda arkadaşlar yardımcı oluyor ama siz sanırım kendinizi rahatlatmak için konu açmışsınız.
Ana amacım çok üst düzey hikayeli oyunlar oynamak değil daha çok fps oyunlarında cs2 valorant overwatch gibi , 400fpsten yüksek sabit alıyor olmak

yukarıda aynı yorumu bir kere daha yazmıştım tekrar yazayım , ben esporcuyum ve tek derdim rekabetçi oyunlar .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri