İşinden Ayrılıp Pişman Olan Oldu Mu ?

ZEO.

80+
Reaksiyon skoru
197
Herkese merhaba sadece meraktan sohbet olsun diye açtım
Hiç işinden ayrılıp pişman olan oldu mu mesela bir işe girdiniz 1-2 hafta sonra bıraktınız ve sonrasında pişman oldunuz mu ?

1 hafta değilde 3-4 saat çalıştım bıraktım. İyiki de bırakmışım 1 ay çalışsam ömrümden 20 sene garanti giderdi

askerden önce çıktım hala çagırdılar gitmedim suan issizim pişman degilim (burger king)

Ben 2 yaz depoda hamallık, temizlik tipi işlerle uğraştım. 10 saat mesai vardı ama 1 saati yemek, genellikle sabahtan 3-4 saati iş miş derken kalanı boş takılmaca sohbet muhabbet veya ufak ufak yirmişer dakikalık işlerle geçiyordu. Baya da keyifliydi aslında şu an boş vaktim olsa tekrar giderim ama gerçekten sabit bir iş olarak yapılır mı bilmiyorum. Yorar uzun süreçte. Ne pişmanım ne de değilim, paramı aldım çıktım diyeyim :D

İş neydi hocam fabrika mı ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tercih tabii inşallah karşınıza daha iyi işler çıkar
tanıdık bir sözleşmeli tesisatçı toki inşaatına girmişti bende inşatta çalışır amelelik yaparım dedim beni kaynak atölyesine verdiler saçma sapan işler veriyorlardı demir kapakları diz boruları diz cıvataları sök say kaç adet sonra kaynak ustası geldi boş boş fırça atıyor ilk günden bıktırdılar bende gittim patronun yanına hadi size kolay gelsin para falan istemiyorum dedim çıktım. yazın 3 ay çalışıp harçlık yapacaktıkta onlar işçi değil mazlum arıyodu

Girdiğim işler bir öncekinden daha iyi olduğu için hiç pişman olmadım. Zaten son 12 senede sadece 1 iş değiştirdim. Onun da sebebi ben değilim, fabrika kapandı. :)

tanıdık bir sözleşmeli tesisatçı toki inşaatına girmişti bende inşatta çalışır amelelik yaparım dedim beni kaynak atölyesine verdiler saçma sapan işler veriyorlardı demir kapakları diz boruları diz cıvataları sök say kaç adet sonra kaynak ustası geldi boş boş fırça atıyor ilk günden bıktırdılar bende gittim patronun yanına hadi size kolay gelsin para falan istemiyorum dedim çıktım. yazın 3 ay çalışıp harçlık yapacaktıkta onlar işçi değil mazlum arıyodu
Doğru düzgün ücret vermeyip bide ekstra iş yüklemek bizim ülkede iş verene farz olmuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Girdiğim işler bir öncekinden daha iyi olduğu için hiç pişman olmadım. Zaten son 12 senede sadece 1 iş değiştirdim. Onun da sebebi ben değilim, fabrika kapandı. :)
12 sene hiç sıkılmadınız mı sürekli aynı yere gitmek 😂

Doğru düzgün ücret vermeyip bide ekstra iş yüklemek bizim ülkede iş verene farz olmuş
eksta bir işe daha kabulüm zaten ama bunlar hem bana farklı farklı işler veriyor hepsini yapıorum ondan sonra iş kalmayınca boş durmasın mantığı ile hani askerde saçma sapan görevler olur ya çalıları yeşile boyamak gibi öyle işler veriyolar üstüne bir tanesi çağırıyor yanına sözde kaynak ustası iş falan vermiyor bekle diyor 2 saat önce tanıştığım adam bana ardı arkasına fırça atıyor. Stres atmak için zorbalamak için yanında tutuyor. Birde yani patron aile dostu samimi olduğum biri ona rağmen böyle yabancı bir yere gitsem kim bilir ne yapacaklar

2 yıldır yaz sezonlarında lunaparkta çalışıyordum ilk yıl açılış yılımızdı çok yoğunduk yer yer tek elemanla çalıştık ama geçtiğimiz yaz daha rahat bir sezon geçirdik. Artık deneyim kazanmıştım makine bakımı, çalıştırma, yönetimi vs. vs. Ama bu sezon sadece 1 gün gidebildim, ayrıntı vermem ancak sigortasız günlük bir işti. Muhtemelen Türkiye'nin bir çoğu öyledir. Bu sezon öğrenciliğimde başlamıştı, üniversite fuarlar derken maalesef çağırdıkları zaman gidemedim. Gene muhtemelen bundan dolayı geçen hafta hiçbir mesaj vs. olmadan beni whatsapp grubundan çıkarmışlar. Tesadüfen fark ettim. Normalde bu kadar uzun yazmayacaktım ancak geçtiğimiz sezon diğer çalışan arkadaşlarım sınav vs. yalanı ile haftalarca izin almışlığı bile oldu. Daha sezon yeni başlamışken beni kovdular o.O2 Zaten ayrılmayı düşünüyordum bence insan böyle küçük işlerde 2-3 yılda bir iş değiştirmeli diye düşünüyorum. Ortamımız biraz kötüydü diğer çalışan arkadaşlara pek ayak uyduramıyordum. Uzun lafın kısası işsizim, iş arıyorum. Muhtemelen başvurduğum yerden birkaçı dönecektir o.O2

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,872
Üyeler
197,072
Son üye
yunusemreayy
Geri