Artık Oyun Oynaması Keyifli Gelmiyor

hayat hedeflerine yakınlaştıkça film, kitap, oyunlar çok daha zevkli oluyor. dışarda yoğun bi günüm geçtiyse çok yorulduysam işim görüldüyse pastanın üstünde çilek gibi oluyor. cebime para girince de yine oyunlar zevkli oluyor. arkadaş yoksa bütün online oyunlar silinmeli bence. team fortress gibi rekabetçi olmayan oyun oynican en fazla. şöyle stresli dönemlerde rekabetçi oynamamak lazım. hatta arkadaşla bile oynanmamalı. ben oyunları zaten mutluyken oynayabiliyorum artık ve daha çok mutlu oluyorum.

Yaş 29 benimde hocam ömrüm bilgisayar oyunları ile geçmiştir profesyonel fps oynadığım dönemlerde oldu ama artık iş güç evlilik derken zamanda kalmıyor oynama isteğide en son bilgisayarı 1 ay önce açmışım. Önünden geçiyorum oturup açmaya üşeniyorum artık. Koltuğu uzanıp 2 3 el fifa oynuyorum ps5 den bi oynadığım oyun o kaldı

-Dopamin zehirlenmesi
-Yaş büyüyor
-Yaş büyüdüğü için “farkındalık” ve “gerçeklik” artıyor

normal. Dopamin resetlemesi falanda yapamazsınız sadece şu olabilir uzunca bir süre ara verip geri döndüğünüzde haz alabilirsiniz keyif alabilirsiniz ama oda anında kısa sürecektir. Yani dopaminleri resetledim artık ömür boyu bi oyundan zevk alabilirim diye bişey yok. Vücut anında o reseptörleri doyuruyor.

Boşuna demiyoruz: bazı şeyler çocukken yapılınca güzel.

Ha ayrıca bilimsel bir gerçek bırakayım buraya: Yaş ilerledikçe materyalist dünyaya bağımlılık azalır. Oyundaki başarımlar gerçek hayattaki başarılarınız kadar tatmin etmez artık. Bu yüzden sevdiğin insanla keyifli bir aktivite yapmak > çocukken internet kafede csde aldığın win

Yani korkulacak bir şey yok. 40 ına 50’ne gelipte 20 yaşındayken aldığın hazzın keyfin aynısını alamazsın. Yukarda biri yazmış hormon bozulması falan. Çok alakası yok.

Son düzenleme:
yani ben senden daha gencim 17 yaşındayım küçükken ben çok istiyordum böyle yüksek grafiklerde hikayeli oyun falan ama laptop vardı bi csgo girebiliyordum şuan oynuyorum mesela hikayeli oyun ama küçük ben olsa çok daha fazla zevk alacağına eminim rdr2 gibi kült oyunları bile daha yeni yeni oynayabildim öyle söyleyeyim ona rağmen böyle yani oynuyorum da bu muydu yani gibi bir şey oluyor şimdi benim de yaşım daha büyüse hiç zevk almayacağım o kesin o yüzden oynadığıma sayıyorum ama cs2 halen süper o bana bi 5 yıl daha dopamin patlaması verir ondan dolayı devam bir de bütün oyunları oynamışsın yeni oyun da bulamıyorsun çünkü o eski oyunların kalitesinde oyunlar çıkmıyor artık kıtlık var sende

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar.

Var mı benim durumumda olan içini dökmek isteyen?

Aklınıza gelebilecek her türlü oynamaya değer oyunu oynadım ve bitirdim. Dizi ve youtube izlemeyi çok sevmediğim için boş zamanlarımda hep oyun oynadım ve kitap okuyorum.

Biraz sıkılmaya başladım. Haftada 3 4 de spora gidiyorum. Haftaiçleri 8 18 arası çalışıyorum. Hayat biraz rutinleşmeye başladı.

Oyuna bir süre ara vermek mi gerekir artık keyif almıyorum.
Sevgilin yoksa bi sevgili yap bi süre sonra oyun oynama isteğin geri geliyor karı dırdırından bıktığın için.

Arkadaşlar selamlar.

Var mı benim durumumda olan içini dökmek isteyen?

Aklınıza gelebilecek her türlü oynamaya değer oyunu oynadım ve bitirdim. Dizi ve youtube izlemeyi çok sevmediğim için boş zamanlarımda hep oyun oynadım ve kitap okuyorum.

Biraz sıkılmaya başladım. Haftada 3 4 de spora gidiyorum. Haftaiçleri 8 18 arası çalışıyorum. Hayat biraz rutinleşmeye başladı.

Oyuna bir süre ara vermek mi gerekir artık keyif almıyorum.

Hocam artik oyunalr eskisi gibi sarmiyor surekli yeni farkli oyun cikiyor ve artik hepsi ya birbirine benziyor yada grafikelri her ne kadar iyi olsada gercekten kalitesiz ve ruhsuz oyunlar vs...

En iyi cozum ise arakdaslar ile oyun oynamak isterseniz cok kotu bir oyun oynayin yinede arkadaslar ile oynadiginiz icin sariyor ve egleniyorsunuz aradaki muahbbet canli sohbet vs. sariyor o yuzden size tavsiyem arkadaslariniz ile online veya multiplayer oyun oynamaniz eger arkadasiniz yoska online oyunalr uzerinden arakdaslar edinebilrisiniz

İyi PC sahip olunca oynama isteginde olmuyor sebebini anlayamadım ama bende durum böyle . Güncel donanımlı PC de Çin dizileri izliyorum şaka gibi. 😀

Yaşım 33, yaklaşık 10 lu yaşlardan beri oyun oynuyorum, atari ile başladım sonra play station pc derken halen gayet kuvvetli bir pc ye sahibim. Fakat işin garibi şu ben halen oyunlardan keyif alabiliyorum, eskiden olduğu kadar değil bu doğru ama halen gayet iştahlı şekilde oyun oynayan birisiyim. Gerek online gerek singleplayer, gerek hikayeli gerek rekabetçi, her çeşit oyunuda oynarım. Olay kendinizi çocuk tutabilmek ile alakalı, en azından bir yanınızı. Tüm arkadaşlarım, birlikte oyun oynaıdğım kimse yok. Artık tek başıma oynuyorum ve tek başıma oynamaktan çok sıkıldım :/

Hocam biraz pc den uzaklaşıp spor yapıp sosyalleş o monotonluk geçecektir bende 25 yaşındayım son zamanlarda oyunlardan değilde sürekli oyun oynayıp aynı şeyi yapmaktan sıkıldığımı fark ettim evde spor yapmaya başladım barfiks çekmeye çalışıyorum yarım çekmeyi başardım 1 haftada hiç çekemezken bu bana çok heycan verdi mesela :D Öneririm.

Tek çözümü var. Yoga kampı. Bir de SUP aldın mı tamam. Çağ değişti, ayak uydurmak lazım :giggle:
Ben de avatar oynuyorum, oyuna girince çıkasım gelmiyor. 90 saatim olmuş oyunda ama halâ %30 civarını tamamlamışım oyunun.

Dyson Sphere Program
Settlement Survival
Outworld Station öneririm 30 yaş üstü için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,919
Üyeler
198,217
Son üye
Guemm
Geri