Öneri Ram mi Almalıyım Monitör Mü?

ichbinahk

80+
Reaksiyon skoru
37
Bütçe
10000
Selam dostlar elimde 10k butce var. Sizce bu butce ile rami 32GB mi yapmaliyim yoksa 2K monitor mu almaliyim? Monitorum 1080p oldugundan ekran kartinin gucunu kullanamiyorum.
bilgisayarimdaki ozellikler asagidaki gibi:
Ryzen 7500F
16GB Ram
9070XT
1 TB SSD

Ben olsam monitör alırdım çok fark eder. Tabi tercih meselesi istersen ram 32 yapıp sanal çözünürlük ile 2k da oynayabilirsin ama tabii ki 2k kadar keyifli olmaz en azından kart tamamen kullanılır.

Selam dostlar elimde 10k butce var. Sizce bu butce ile rami 32GB mi yapmaliyim yoksa 2K monitor mu almaliyim? Monitorum 1080p oldugundan ekran kartinin gucunu kullanamiyorum.
bilgisayarimdaki ozellikler asagidaki gibi:
Ryzen 7500F
16GB Ram
9070XT
1 TB SSD
Hocam ram daha kritik bence günümüzde 16 gb çoğu şeyi sınırda hatta pc yi zorluyor bile benim açıkcası rami yükseltmek bence daha mantıklı.

Ben olsam monitör alırdım çok fark eder. Tabi tercih meselesi istersen ram 32 yapıp sanal çözünürlük ile 2k da oynayabilirsin ama tabii ki 2k kadar keyifli olmaz en azından kart tamamen kullanılır.
Birçok kişi 9070xt ile 1080p israf dedi. Özellikle valorant cs gibi rekabetçi oyunlarda ciddi droplar oluyor.

Birçok kişi 9070xt ile 1080p israf dedi. Özellikle valorant cs gibi rekabetçi oyunlarda ciddi droplar oluyor.
FPS değerini sınırlarsan droplar yüksek ihtimalle çözülecektir sınırsız FPS ile oynadığında, ekran kartın 1080p için çok güçlü olduğundan işlemci darboğazına düşüyor. FPS'i sınırlarsan durum bir nebze dengelenebilir. Daha önce FPS'i monitörün Hz değerine sabitlemeyi denedin mi? Ben olsam Ram yükseltirdim 2 yıl kadar 4070 + r5 7500f ile 1080p de kullandım monitörümü öyle çok büyük sorunlar yaşamamıştım ben ama yine senin tercihin tabi.

FPS değerini sınırlarsan droplar yüksek ihtimalle çözülecektir sınırsız FPS ile oynadığında, ekran kartın 1080p için çok güçlü olduğundan işlemci darboğazına düşüyor. FPS'i sınırlarsan durum bir nebze dengelenebilir. Daha önce FPS'i monitörün Hz değerine sabitlemeyi denedin mi?
Hayir denemedim.

Hayir denemedim.
Bir dene hocam eğer yine oluyorsa ve rahatsız oluyorsan monitör al geç ama ramler 2028 e kadar ucuzlamayacak tahmini ve zamlanmayada devam edecek açıkcası bana ram daha mantıklı geliyor bu sebeple :monkahmm:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,594
Üyeler
199,192
Son üye
serdar77

Geri